Το αεροδρόμιο της Καλαμάτας από χθες …μιλά και γαλλικά


Σύνδεση με Λυών και Παρίσι από χθες

Η πρώτη πτήση της Aegean από τη Λυών έφτασε χθες στις 2.30 μετά το μεσημέρι στο αεροδρόμιο Καλαμάτας «Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος», μεταφέροντας 88 επιβάτες και εγκαινιάζοντας την απευθείας αεροπορική σύνδεση της μεσσηνιακής πρωτεύουσας με την ανωτέρω γαλλική πόλη. Το βράδυ (στις 10.40) ήταν προγραμματισμένη η πρώτη για φέτος απευθείας πτήση από το Παρίσι, μεταφέροντας 78 επιβάτες.
Κάθε Τρίτη, και μέχρι τις 4 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιείται η απευθείας πτήση Λυών -Καλαμάτα και μέχρι 27 Σεπτεμβρίου η πτήση Παρίσι-Καλαμάτα.
Οι δε Γάλλοι τουρίστες έτυχαν θερμής υποδοχής στο διεθνές αεροδρόμιο από εκπροσώπους του Δήμου Καλαμάτας, οι οποίοι τους προσέφεραν πληροφοριακό υλικό.
Οι δύο χθεσινές αφίξεις είναι μία ακόμα σοβαρή ένδειξη ότι αυτή η χρονιά θα είναι, ίσως, η καλύτερη της τελευταίας τριετίας για την Καλαμάτα και την ευρύτερη περιοχή.
Σύμφωνα με τους ξενοδόχους, οι κρατήσεις είναι ήδη πάρα πολλές στα περισσότερα ξενοδοχεία. «Όταν βλέπουμε από μία χώρα να έρχονται στην πόλη μας 10.000 τουρίστες (σ.σ. Βρετανοί), σκεφθείτε και τους τουρίστες που μας επισκέπτονται από άλλες ευρωπαϊκές πόλεις. Θα έχουμε Σκανδιναβούς, Ιταλούς, Γάλλους και Έλληνες που θέλουν να κάνουν τις διακοπές τους, με τη δυνατότητα να μπορούν να επισκεφθούν και άλλα μέρη που βρίσκονται πολύ κοντά στην πόλη μας. Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα έχουμε αύξηση τουλάχιστον 10% σε σχέση με την περσινή χρονιά», σημειώνουν οι περισσότεροι επαγγελματίες του χώρου.
Α.Π.