27χρονος από την Γκάμπια έκανε το μέντιουμ στην Καλαμάτα, αλλά δεν άλλαξε το δικό του μέλλον


Δεν προέβλεπε μόνο το μέλλον, αλλά παρενέβαινε σε αυτό, όπως έλεγε, ωστόσο ο 27χρονος υπήκοος Γκάμπιας δεν μπόρεσε να παρέμβει στο δικό του μέλλον, και έτσι το απόγευμα της Τρίτης βρέθηκε με χειροπέδες στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.
Οι δύο πελάτισσες που δέχθηκε το απόγευμα στην γκαρσονιέρα που διατηρούσε στην οδό Αρτέμιδος, με πολύ σοβαρά αισθηματικά προβλήματα να τις απασχολούν, δεν ήταν παρά γυναίκες της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, με τους συναδέλφους τους μετά τις προβλέψεις να συλλαμβάνουν το μέντιουμ.
 
Το… μέντιουμ
Η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας είχε πληροφορίες, ενώ είχε εντοπίσει και διαφημιστικό μήνυμα του «Μέντιουμ Farou», ότι ο συγκεκριμένος, μαζί με άλλο άτομο, εξαπατά κόσμο, προσποιούμενο ότι μπορεί να προβλέπει και να επεμβαίνει στο μέλλον, σύμφωνα με την επιθυμία των πελατών. Εξειδίκευσή του τα αισθηματικά και ερωτικά προβλήματα.
Μάλιστα, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας είχαν πληροφορηθεί ότι ο 27χρονος εκμεταλλευόταν το δήθεν χάρισμα που έχει, κατ’ εξακολούθηση σε κάποιους ανθρώπους, προκειμένου να τους αποσπά συνεχώς χρήματα, ότι δήθεν τους έχουν κάνει μάγια.
 
Νερό και… κάρβουνο
Το απόγευμα της Τρίτης και αφού είχε κλεισθεί τηλεφωνικό ραντεβού, δύο αστυνομικίνες, προσποιούμενες τις πελάτισσες, πήγαν σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στην οδό Αρτέμιδος. Ο 27χρονος υποδέχθηκε τις πελάτισσές του με κελεμπία, ενώ και ο χώρος ήταν διακοσμημένος με τέτοιο τρόπο, ώστε να δημιουργεί ατμόσφαιρα και να παραπέμπει σε αφρικάνικο στυλ.
Αφού άκουσε το υποτιθέμενο πρόβλημά τους, το «χαρισματικό μέντιουμ» τους ζήτησε να πλυθούν σε νερό στο οποίο είχε τριμμένο κάρβουνο, λέγοντάς τους ότι το ζήτημά τους είναι πολύ σοβαρό και θα μιλούσε την επόμενη ημέρα με τον παππού του στην Αφρική, γι’ αυτό και έπρεπε να ξαναπάνε…
Αφού εισέπραξε 20 ευρώ ως αμοιβή των «υπηρεσιών» του, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας τον συνέλαβαν για απάτη, βρίσκοντας στην κατοχή του το προσημειωμένο χαρτονόμισμα.
Ο συνεργός του δε βρισκόταν εκείνη τη στιγμή εκεί και αναζητείται.
Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν από το διαμέρισμα τρία κινητά τηλέφωνα και διάφορα αντικείμενα, όπως φυλαχτά και διάφορα άλλα που χρησιμοποιούσε για να εξαπατά τον  κόσμο.
Στην Καλαμάτα δρούσε τους τελευταίους 3 μήνες, όταν και έφθασε στη Μεσσηνία από την Αθήνα.
Ο 27χρονος οδηγήθηκε χθες στον εισαγγελέα Καλαμάτας, ο οποίος τον άφησε ελεύθερο, ορίζοντας ρητή δικάσιμο.

Της Βίκυς Βετουλάκη