«Αποκλεισμό» τους από την πόλη, λόγω περιμετρικού, καταγγέλλουν 15 οικογένειες στα «Μιχαλέικα»


Συμβολική διαμαρτυρία χθες το πρωί
 
Σε συμβολική διαμαρτυρία, στο δρόμο που χρησιμοποιούσαν μέχρι τώρα για να πάνε από το κέντρο της Καλαμάτας στα σπίτια τους και ο οποίος καταργείται από τη διέλευση του περιμετρικού, προχώρησαν χθες το πρωί 15 οικογένειες από τη συνοικία «Μιχαλέικα», βόρεια του Νέδοντα, κοντά στην «Αγιάννα».
Όπως μας ενημέρωσαν οι κάτοικοι της περιοχής, από το 2012 μέχρι και σήμερα συναντήθηκαν αρκετές φορές τόσο με τον υπεύθυνο του έργου κ. Καρνέση όσο και με τους υπευθύνους του Δήμου Καλαμάτας, οι οποίοι έδειξαν «φαινομενική» κατανόηση του προβλήματος, απαντώντας τους ότι έχουν δίκιο και ότι θα κοιτάξουν να τους εξυπηρετήσουν.
Ενώ όλοι κατανοούσαν το δίκαιο του αιτήματός τους, αντί να φτιαχτεί ένας παράδρομος από την «Αγιάννα», που βρίσκεται πολύ κοντά στη συνοικία, ή μια πεζογέφυρα, τουλάχιστον, για τα παιδιά που πάνε στο σχολείο, κατασκευάστηκε ένας παράδρομος που κάνει πιο δυσχερή και ασύμφορη οικονομικά την πρόσβαση των κατοίκων στην πόλη. Όπως μας εξήγησαν, πρώτον, έχει εντελώς αντίθετη φορά από την είσοδο της συνοικίας στην Καλαμάτα. Δεύτερον, από τη συνοικία κατέβαινες στην πόλη με το ποδήλατο (πολλά παιδιά χρησιμοποιούν το ποδήλατο για να φθάσουν στα κοντινά σχολεία -13ο Δημοτικό & 7ο Γυμνάσιο), ενώ ο παράδρομος που κατασκευάστηκε έχει πολύ μεγάλη ανηφόρα και είναι αδύνατον για μικρά παιδιά να τον διασχίσουν με ποδήλατο. Τρίτον, ο νέος παράδρομος έχει μήκος 400 μ. και καταλήγει σε στενό υπάρχοντα δρόμο και, κατά συνέπεια, δεν μπορεί να έρθει απορριμματοφόρο για τα σκουπίδια, διότι αν μπει στον παράδρομο, θα πρέπει να γυρίσει με όπισθεν όλο το δρόμο. Τέταρτον, οδηγεί στη συνοικία «Πέταλο» , η οποία κατά γενική ομολογία (ακόμα και μηχανικών του Δήμου) είναι ήδη προβληματική λόγω στενού δρόμου και θα επιβαρυνθεί ακόμα περισσότερο με τη διέλευση των κατοίκων από τα «Μιχαλέικα», καθώς και των φορτηγών που ανεβοκατεβαίνουν από τις τρεις επιχειρήσεις με θερμοκήπια που λειτουργούν στη συνοικία…
Επιπροσθέτως, οι κάτοικοι αναφέρουν ότι αυτή η εξέλιξη θα «ρίξει» την αξία της περιοχής τους και των οικοπέδων που βρίσκονται εκεί, καθώς κανείς δε θα ενδιαφερθεί να επενδύσει σε μια περιοχή που έχει δύσκολη πρόσβαση.
Τέλος, ζητούν από το Δήμο Καλαμάτας, έστω και την τελευταία στιγμή, να δείξει κατανόηση στο μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και να κατασκευαστεί μια μικρή γέφυρα, έστω και πεζογέφυρα, η οποία θα βοηθά τουλάχιστον τη μετάβαση των μαθητών στα σχολεία…
«Δεν είναι δυνατόν να διευκολύνουμε την είσοδο των επισκεπτών και να αδιαφορούμε για τους μόνιμους κατοίκους της πόλης» ανέφεραν χαρακτηριστικά.
 
Του Κώστα Γαζούλη
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας