«Γεμάτο» πολιτιστικό τετραήμερο στην Τριφυλία


 «Γεμάτο» πολιτιστικό τετραήμερο είναι στην Τριφυλία αυτό που ξεκινά σήμερα μέχρι και τη Δευτέρα, με πλούσιες σε περιεχόμενο και ποιότητα εκδηλώσεις στις Δ.Ε. Γαργαλιάνων, Φιλιατρών και Κυπαρισσίας.
«Στου Πάρκου την Αγορά» στους Γαργαλιάνους, Αρετή Κετιμέ και Κ. Τσιρίδου στα Φιλιατρά και συναυλία από το «Οκτέτο» στον αρχαιολογικό χώρο της Περιστεριάς, συνθέτουν ένα ξεχωριστό παζλ δράσεων πολιτισμού, τέχνης, εικαστικής δημιουργίας, έμπνευσης, φαντασίας, ομορφιάς, ξεγνοιασιάς, απόλαυσης και, βεβαίως, ποιότητας.
Για τις εκδηλώσεις, παραχώρησαν χθες το μεσημέρι συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας και ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του δήμου, Γιάννης Κατσούλας. 
Ο κ. Κατσούλας αναφέρθηκε στις εκδηλώσεις τονίζοντας πως, στο πλαίσιο της πολιτιστικής αναβάθμισης του δήμου, από σήμερα Παρασκευή μέχρι και τη Δευτέρα, υπάρχει ένα πλούσιο τετραήμερο πολιτιστικό πρόγραμμα. Σήμερα ξεκινά η πρώτη συνάντηση χειροτεχνών στους Γαργαλιάνους, με τίτλο «Στου Πάρκου την Αγορά», είναι γεγονός και από αύριο, για ένα τριήμερο, το πάρκο των Γαργαλιάνων θα γεμίσει με χειροποίητα είδη, πρωτότυπες δημιουργίες, εικαστικά έργα και ευφάνταστες κατασκευές από το εμπνευσμένο μεράκι των χειροτεχνών. Η συνάντηση αυτή γίνεται στα πλαίσια του ευρύτερου πολιτιστικού καλοκαιριού της Δημοτικής Ενότητας Γαργαλιάνων και του δήμου Τριφυλίας και είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας του δήμου Τριφυλίας και της Κοινωφελούς τους Επιχείρησης με την ομάδα “Stou Gargalianou Project».
 Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να θαυμάσουν πληθώρα χειροποίητων προϊόντων, όπως κοσμήματα, αξεσουάρ, ρούχα, είδη δώρου, φυτικά καλλυντικά και σαπούνια, είδη σπιτιού, παιχνίδια, σπιτικά λικέρ και μαρμελάδες, είδη διακόσμησης, εποχιακά και πολλά άλλα. Επίσης, θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους ίδιους τους δημιουργούς τους. 
Στην έκθεση και το παζάρι χειροποίητων ειδών συμμετέχουν 40 χειροτέχνες από την περιοχή των Γαργαλιάνων, την Κυπαρισσία, τα Φιλιατρά και πολλά άλλα μέρη της Ελλάδας. 
Την Κυριακή, στην πλατεία των Φιλιατρών, όλοι θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα υπέροχο ταξίδι στη Μεσόγειο, στη Μικρά Ασία, στα νησιά μας και στην παράδοση, με την Αρετή Κετιμέ, με το σαντούρι της, και την Κατερίνα Τσιρίδου, με το μπαγλαμαδάκι της, μαζί με τη μουσική τους παρέα, που θα ξετυλίξουν το μελωδικό γαϊτανάκι με τραγούδια αγαπημένα.
 Τη Δευτέρα, ο αρχαιολογικός χώρος Περιστεριάς υποδέχεται για 2η χρονιά το κοινό με μια μοναδική συναυλία οκτώ καλλιτεχνών της λυρικής σκηνής, οι οποίοι με όχημα της φωνές τους και προορισμό της καρδιές μας, θα βρίσκονται στον αρχαιολογικό χώρο.
Ο δήμαρχος, Παναγιώτης Κατσίβελας, επισήμανε ότι, «Για το δήμο Τριφυλίας, ο πολιτισμός είναι μια πάρα πολύ μεγάλη υπόθεση και είναι μια υπόθεση όλων των κατοίκων και των πολιτών της Τριφυλίας. Ο πολιτισμός είναι πάρα πολύ σεβαστός, είναι κάτι που αναπαράγεται, είναι κάτι ζωντανό, είναι κάτι που συνεχίζεται και που ο Τριφύλιος πολίτης έχει μάθε να ζει σ’ ένα πολιτισμένο περιβάλλον, αυτό το οποίο το προσδιορίζει, το αναπαράγει και το δημιουργεί. Η δημοτική Αρχή σέβεται όλο αυτό το συναίσθημα που υπάρχει στους πολίτες, αλλά κυρίως έχει προτάξει ο πολιτισμός να είναι η αιχμή, όπως και η Παιδεία, της όλης πολιτικής του δήμου… […] Ο Τριφύλιος πολίτης αρέσκεται να ζει μέσα στην ιστορία του και μέσα στους αρχαιολογικούς χώρους και η δημοτική Αρχή έχει προτάξει να προβάλει όλα τα μνημεία του δήμου, κάνοντας παράλληλα, πολιτιστικές εκδηλώσεις υψηλής αισθητικής και μεγάλης αξίας… […] Ο δήμος Τριφυλίας θέλει να είναι καινοτόμος, θέλει να κάνει πράγματα που δε γίνονται σε άλλους δήμους…».