Εκσυγχρονισμός Μονάδας Τεχνητού Νεφρού με τη δωρεά της Μαρίνας Αριδά


Σε ριζική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας προχωρά η Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, ύστερα και από την υπογραφή των συμβολαίων τις αμέσως επόμενες ημέρες σχετικά με την εκποίηση του κληροδοτήματος Μαρίνας Αριδά.
Υπενθυμίζεται ότι, σύμφωνα με τη με ημερομηνία 7.5.2010 διαθήκη της Μαρίνας Αριδά, η Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας έχει καταστεί κληρονόμος του αναφερομένου σε αυτήν ακινήτου. Με την υπ’ αριθ. 23/29.10.2014 (Θ:12), δε, απόφαση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας αποφασίστηκε όπως το κληρονομιαίο ακίνητο εκποιηθεί σύμφωνα με τη βούληση της διαθέτιδος και τα χρήματα που θα προέλθουν από την εκποίηση να αποδοθούν στη Νοσηλευτική Μονάδα Κυπαρισσίας και ειδικότερα για την κάλυψη της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού.
Σημειώνεται ότι το ποσό των 310.000 ευρώ ήταν το αποτέλεσμα της ανωτέρω εκποίησης.
Στο πλαίσιο αυτό, ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Μεσσηνίας, Γιώργος Μπέζος, σε συνεργασία με τη διευθύντρια της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού Αγγελική Ζέρβα, το νομικό σύμβουλο Χρήστο Αρχοντή, τους εκτελεστές της διαθήκης Παναγιώτη Αγγελινά και Λουκά Μαραγκό και τα στελέχη του Βιοϊατρικού Τμήματος και του Τμήματος Προμηθειών, προχωρούν μεθοδικά και συντονισμένα στο ριζικό και ουσιαστικό εκσυγχρονισμό της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού. Μάλιστα, η προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού, ήτοι μηχανήματα και πολυθρόνες αιμοκάθαρσης, και ενός συστήματος επεξεργασίας νερού, είναι από τις βασικές προτεραιότητες.
Με αφορμή τα παραπάνω ο κ. Μπέζος δήλωσε: «Τις επόμενες ημέρες υπογράφονται τα συμβόλαια που αφορούν στην εκποίηση του κληροδοτήματος Μαρίνα Αριδά, συνολικού τιμήματος 310.000 ευρώ. Με τα χρήματα αυτά και σύμφωνα πάντα με τη βούληση της διαθέτιδος, προχωράμε στην ουσιαστική ιατροτεχνολογική αναβάθμιση της Μ.Τ.Ν του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας.
Είναι κοινά αποδεκτή η εξαιρετική δουλειά που γίνεται στη Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Ν.Μ. Κυπαρισσίας και η μεγάλη της συμβολή στην παροχή ποιοτικών υπηρεσιών υγείας στην ευρύτερη περιοχή της Τριφυλίας.
Ταυτόχρονα, έχουμε υποβάλει αίτημα στην Επιτροπή Προμηθειών Υγείας να ενσωματωθεί στο εν αναμονή εγκριθέν ΠΠΥΥ 2015 το ποσό των 310.000 ευρώ, προκειμένου να δρομολογηθούν οι διαγωνιστικές διαδικασίες.
Μέχρι τέλος του έτους η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού της Ν.Μ. Κυπαρισσίας θα διαθέτει ένα σύγχρονο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό και ειδικότερα δέκα μηχανήματα τεχνητού νεφρού, δεκατρεις πολυθρόνες αιμοκάθαρσης και ένα σύστημα επεξεργασίας νερού. Επίσης στις προτεραιότητές μας είναι η στελέχωση της Μονάδας με ένα μόνιμο ακόμα ιατρό νεφρολόγο.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά πρώτα από όλα τους εκτελεστές της διαθήκης, Παναγιώτη Αγγελινά και Λουκά Μαραγκό, για τη συμβολή και την άψογη συνεργασία τους, καθώς και την επιτροπή παρακολούθησης και εποπτείας της όλης διαδικασίας εκποίησης απαρτιζόμενη από τον κ. Ιωάννη Ασημακόπουλο, την κα Αγγελική Ζέρβα και την κα Σταματία Αλεξόπουλου και τους συνεργάτες μου στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας, για την καθημερινή δουλειά που επιτελούν».