Η θάλασσα στην Καλαμάτα είναι να την… πιεις στο ποτήρι


Διαψεύδει τα αποτελέσματα μετρήσεων που έγιναν πρόσφατα από το ΠΑΚΟΕ 
Συνέντευξη Τύπου παραχώρησαν χθες το μεσημέρι ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καλαμάτας, Ιωάννης Καμβυσίδης, στη διαρκεια της οποίας ανακοίνωσαν τα επίσημα αποτελέσματα από τη δειγματοληψία της ΔΕΥΑΚ, αλλά και του ανεξάρτητου διαπιστευμένου εργαστηρίου, που χαρακτηρίζουν όλες τις παραλίες του Δήμου Καλαμάτας εξαιρετικής ποιότητας, σύμφωνα με τη σχετική ευρωπαϊκή οδηγία.
Ο δήμαρχος Καλαμάτας τόνισε ότι πάνω από όλα είναι η υγεία των δημοτών και των επισκεπτών και αυτοί μπορούν να αισθάνονται τυχεροί, όταν απολαμβάνουν το μπάνιο τους στις πανέμορφες παραλίες της Καλαμάτας.
Τέλος, οι έλεγχοι που πραγματοποιούνται θα συνεχίσουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα και τα αποτελέσματα θα δημοσιεύονται.
Το ίδιο κατηγορηματικός για την ποιότητα των νερών στις παραλίες της Καλαμάτας ήταν και ο κ. Καμβυσίδης. Όπως τόνισε, οι εξετάσεις που γίνονται από ειδικούς της επιχείρησης, από ανεξάρτητο  διαπιστευμένο εργαστήριο, αλλά και το υπουργείο Περιβάλλοντος, δεν έχουν δείξει κανένα πρόβλημα.
Σχολιάζοντας, μάλιστα, την πρόσφατη ανακοίνωση του ΠΑΚΟΕ για δήθεν προβληματικά νερά κολύμβησης στο Δήμο Καλαμάτας, τόνισε ότι από τις συζητήσεις του με ειδικούς επιστήμονες προέκυψε ότι η δειγματοληψία είναι πολύ σοβαρή υπόθεση, η οποία πρέπει να γίνεται υπό ειδικές συνθήκες.
Μάλιστα, η σημαντική απόκλιση στα αποτελέσματα μπορεί να δικαιολογηθεί, αφού εξέχοντα ρόλο παίζουν και οι συνθήκες υπό τις οποίες διατηρούνται τα δείγματα. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Καμβυσίδης ξεκαθάρισε ότι η Δημοτική Αρχή δεν παίζει με την υγεία των δημοτών και των επισκεπτών και γι’ αυτό προχωρά σε εξαντλητικές δειγματοληψίες από τις παραλίες του Δήμου Καλαμάτας.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι, σύμφωνα με δελτίο Τύπου του ΠΑΚΟΕ, οι μετρήσεις που έγιναν από εξειδικευμένους επιστήμονες της οικολογικής οργάνωσης σε παραλίες της Μεσσηνίας έδειξαν να υπάρχουν προβλήματα σε τρία σημεία στην παραλία της Καλαμάτας και σε ένα στο Δήμο Μεσσήνης. Αντίθετα, δεν προέκυψαν προβλήματα στις μετρήσεις για την ποιότητα του πόσιμου νερού.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη