Κόντρα για εξυγίανση ή απορρύπανση στα «Λιμενικά»»


Θετική η απόφαση του ΦΟΣΔΑ συμφώνησαν Δημοτική Αρχή και μειοψηφία
 
Η πρόσφατη απόφαση του ΦΟΣΔΑ για την επικύρωση της ολοκληρωμένης διαχείρισης απασχόλησε τις δηλώσεις τόσο του αντιδημάρχου Μεσσήνης κ. Ξαρχάκου όσο και του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Αναστασόπουλου.
Ο αντιδήμαρχος Μεσσήνης εξέφρασε τη χαρά του που επιτέλους ο ΦΟΣΔΑ πήρε αυτή την απόφαση και τόνισε ότι ο Δήμος Μεσσήνης κινείται με γοργά βήματα για την προσωρινή διαχείριση των απορριμμάτων, ενώ υπενθύμισε ότι βρίσκεται σε συνεργασία με το Δήμο Οιχαλίας για πιθανή συνδιαχείριση.
Αναφορικά με τα «Λιμενικά», υπογράμμισε ότι κανείς στο Δήμο Μεσσήνης δεν είναι υπερήφανος που από το 1968 τα σκουπίδια της Μεσσήνης πηγαίνουν στην τουριστική περιοχή των «Λιμενικών». Ξεκαθάρισε, δε, ότι από την πρώτη μέρα που ανέλαβαν ως Δημοτική Αρχή, η απορρύπανση της περιοχής αποτελεί προτεραιότητα, ώστε να δοθεί στις νέες γενιές της Μεσσήνης ένας χώρος πεντακάθαρος, που θα προσφέρεται για τουριστικές επενδύσεις. Παράλληλα, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για το σχέδιο που συντάχθηκε το 2013 για την αποκατάσταση της ΧΑΔΑ, καθώς, όπως είπε, κανείς δεν πρόκειται να επενδύσει πάνω σε θαμμένα σκουπίδια!
Κλείνοντας το θέμα, ο κ. Ξαρχάκος ενημέρωσε ότι ο Δήμος Μεσσήνης έχει δρομολογήσει ενέργειες προς την κατεύθυνση της απορρύπανσης της περιοχής.
Θετικά ως προς την επικύρωση του ΠΕΣΔΑ από τον ΦΟΣΔΑ εκφράστηκε και ο Στάθης Αναστασόπουλος. Παράλληλα, κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να σταματήσει να γίνεται προσωρινή διαχείριση στα «Λιμενικά» και να προχωρήσει στην άμεση αποκατάσταση της περιοχής, κάτι που από 11/1/2012 είχε ζητήσει από την Περιφέρεια Πελοποννήσου με έγγραφο που είχε παρουσιάσει η δική του Δημοτική Αρχή.
 
Του Κώστα Γαζούλη