Ν. Ξαρχάκος: «Το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης θα αποφασίσει για το Καλαμάτα – Ριζόμυλος»


Στ. Αναστασόπουλος: «Άκρως αναπτυξιακό έργο η μελέτη με τη νέα χάραξη»
 
Στις δηλώσεις που ακολούθησαν το Δημοτικό Συμβούλιο που αναβλήθηκε μπήκε και το ζήτημα της μελέτης του δρόμου Καλαμάτα – Ριζόμυλος, λόγω και της επίσκεψης του κυβερνητικού κλιμακίου τις προηγούμενες ημέρες.
Ο αντιδήμαρχος κ. Ξαρχάκος, που αντικαθιστούσε το δήμαρχο Γιώργο Τσώνη που απουσίαζε, τόνισε ότι είναι άσκοπο να ερμηνεύονται οι προθέσεις του Δήμου Μεσσήνης, καθώς αυτός που θα αποφασίσει για το συγκεκριμένο έργο είναι το κυρίαρχο όργανο, το Δημοτικό Συμβούλιο Μεσσήνης.
Υπενθύμισε, επίσης, ότι η επίσκεψη του γ.γ. του υπουργείου Υποδομών, συνοδεία μελετητών του «Μορέα», έγινε στο πλαίσιο της υπόσχεσης από πλευράς του υπουργείου να ακούσει τη Δημοτική Αρχή πριν προχωρήσει σε οποιαδήποτε λύση.
Ο κ. Ξαρχάκος τόνισε ότι αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή Μεσσήνης η βελτίωση του υφιστάμενου δρόμου-«καρμανιόλα», ανεξαρτήτως αν θα υπάρχει και νέα παραλιακή χάραξη. Ο υπάρχων δρόμος πρέπει να μετατραπεί σ’ ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο, πρόσθεσε ο κ. Ξαρχάκος. Επίσης, επισήμανε ότι το Δήμο Μεσσήνης τον απασχολεί και η ωριμότητα που θα έχει η κάθε μελέτη, ώστε να είναι άμεσα υλοποιήσιμη. Σκοπός είναι το έργο που θα μπορεί να φτιάξει το υπουργείο να γίνει άμεσα, χωρίς όμως να «αποκλείεται» για το μέλλον και η άλλη μελέτη…
Αναφορικά με τη μελέτη της νέας χάραξης του δρόμου, ο κ. Ξαρχάκος υπογράμμισε δύο ατέλειες που έχει αναφορικά με τη σύνδεση με το αεροδρόμιο και τον εθνικό αυτοκινητόδρομο από την Αθήνα. Παράλληλα, επισήμανε ότι είχε σχεδιαστεί σε μια εποχή που το οικονομικό περιβάλλον ήταν διαφορετικό.
Τέλος, αναφέρθηκε στην επίσκεψη του υφυπουργού Οικονομίας κ. Χαρίτση, ο οποίος ενημερώθηκε για όλα τα έργα του Δήμου Μεσσήνης που είναι έτοιμα για ένταξη σε πρόγραμμα χρηματοδότησης, είτε από το ΕΣΠΑ είτε από το Ταμείο Δημοσίων Επενδύσεων, και υποσχέθηκε σύντομα ανακοινώσεις…

IMG_9498.jpg
Αναφερόμενος στο δρόμο Καλαμάτα – Ριζόμυλος, ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, Στάθης Αναστασόπουλος, τόνισε ότι η μελέτη της νέας χάραξης ξεκίνησε από την εποχή του αείμνηστου δημάρχου Παύλου Πτωχού και αποτελεί άκρως αναπτυξιακό έργο, που θα δώσει τεράστια ώθηση, όχι μόνο στη Μεσσήνη, αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή.
Υπενθύμισε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο έχει συζητήσει για ώρες το συγκεκριμένο θέμα και έχει πάρει αποφάσεις με μεγάλη πλειοψηφία, ζητώντας από τη Δημοτική Αρχή να τις σεβαστεί, όπως έκανε και η δική του παράταξη, όταν ήταν στα ηνία του Δήμου. Πρόσθεσε, επίσης, τις αλλαγές που κατάφεραν να περάσουν στους περιβαλλοντολογικούς όρους με τις παρεμβάσεις τους.
Κλείνοντας ο κ. Αναστασόπουλος επισήμανε ότι και η βελτίωση του δρόμου Ασπροχώματος – Μεσσήνης είναι πολύ σημαντικό ζήτημα, όπως και η δημιουργία των δρόμων διασύνδεσης με τις τουριστικές περιοχές του Δήμου, η οποία όμως πρέπει να γίνει ανεξαρτήτως του έργου της νέας χάραξης του Καλαμάτα – Ριζόμυλος.
 
Του Κώστα Γαζούλη