Ο Πέτρος Κωνσταντινέας για την ΤΡΑΙΝΟΣΕ στη Βουλή


Στο νομοσχέδιο για το ενιαίο-ευρωπαϊκό σιδηροδρομικό χώρο, μίλησε στη Βουλή, ο Βουλευτής Μεσσηνίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Πέτρου Κωνσταντινέα.
Με αφορμή της συζήτηση αυτή στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Κωνσταντινέας, αναφέρθηκε και στην υπόθεση με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, λέγοντας μεταξύ άλλων:
«Θα ήθελα να σταθώ στα γνωστά «παπαγαλάκια»  που μιλούν για ξεπούλημα της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αρχικά, θα ήθελα να κάνω μια παρατήρηση.
Άλλο η ΤΡΑΙΝΟΣΕ και άλλο οι σιδηροδρομικές υποδομές που ανήκουν στον ΟΣΕ.  Μιλάμε για μια μεταφορική εταιρεία δημοσίου συμφέροντος και τίποτα παραπάνω. Άλλωστε, το μονοπώλιο στις μεταφορές έχει καταργηθεί χρόνια τώρα.
Εάν δεν προχωρούσαμε στο κλείσιμο της συμφωνίας, η Κομισιόν θα ζητούσε πίσω τις παράνομες κρατικές ενισχύσεις ύψους 750 εκατομμυρίων ευρώ.
Ξέρετε τι θα σήμαινε αυτό; Λουκέτο.
Έχουμε αναρωτηθεί γιατί η χώρα μας είναι η τελευταία στην Ευρώπη σε υποδομές;
Έχουμε αναρωτηθεί γιατί το ελληνικό δημόσιο ως εργοδότης δεν έκανε τίποτα και, γιατί οι εργαζόμενοι ταυτόχρονα σφύριζαν αδιάφορα στην διαφαινόμενη χρεοκοπία του οργανισμού τους;
Επειδή συνυπάρχουμε σε αυτό το τόπο όλοι μας, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι οι ΔΕΚΟ επί δεκαετίες αποτελούσαν το «μεγάλο παζάρι» της πολιτικής εξουσίας, έναντι ψήφων. Ως γνωστόν, δεν ήμασταν εμείς στην εξουσία.
Ένα γαϊτανάκι γνώριμο σε εσάς κύριοι της αντιπολίτευσης…
Το «μάννα εξ ουρανού» που λεγόταν κρατική επιχορήγηση ήταν η μόνη έννοια κάποιων, της οποίας το λογαριασμό τώρα καλούμαστε να πληρώσουμε …
Ένα «παράνομο» προνόμιο των δημόσιων οργανισμών που δίχαζε τον ελεύθερο επαγγελματία και το δημόσιο υπάλληλο».