Παλεύει να σταθεί όρθιο σε φουρτουνιασμένη θάλασσα το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Παλεύει να σταθεί όρθιο σε φουρτουνιασμένη θάλασσα το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας

Για 22η χρονιά οι φίλοι του χορού θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα Φεστιβάλ μοναδικό στο χώρο του για τα ελληνικά δεδομένα.

Προχθές, λοιπόν, στον πεζόδρομο ανάμεσα στα δύο μουσεία στο Ιστορικό Κέντρο, έγινε η παρουσίαση για το κοινό των φετινών παραστάσεων.

Το κοινό ήταν ανάμεικτο και όλων των ηλικιών, κάτι που αποτελεί ζητούμενο για τους ανθρώπους του Φεστιβάλ, μιας και ένας από τους σκοπούς του είναι «να αγκαλιαστεί» πιο πολύ από τους Καλαματιανούς.

Στο Ιστορικό Κέντρο, λοιπόν, ξεκίνησε λίγο πριν από τις 10.00 το βράδυ η παρουσίαση. Αρχικά το λόγο πήρε ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, που ευχαρίστησε τον υπουργό Πολιτισμού, Αριστείδη Μπαλτά, καθώς και τον υφυπουργό Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, Αλέξη Χαρίτση, χάρις στους οποίους, όπως δήλωσε, το Φεστιβάλ έλαβε επιχορήγηση 200.000 ευρώ, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καλυφθεί από το Δήμο Καλαμάτας και τυχόν χορηγίες.

Αναφερόμενος στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της πόλης αλλά και της περιοχής, υποστήριξε ότι, ενώ η χώρα μαστίζεται από την κρίση, αυτές όχι μόνο δε μειώνονται, αλλά αντιθέτως αυξάνονται και, μάλιστα, είναι ποιοτικές.
Κλείνοντας το σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στις τέως και νυν καλλιτεχνικές διευθύντριες. Ειδικότερα, ευχαρίστησε τη Βίκυ Μαραγκοπούλου για την προσφορά της αυτά τα χρόνια, ενώ στην Κατερίνα Κασίουμη έδωσε τη στήριξή του και αφήνει το Φεστιβάλ στα χέρια της. Σε ό,τι χρειαστεί δε, ο Δήμος θα είναι παρών, σχολίασε.

Ακόμα, ευχαρίστησε και τον πρόεδρο της «Φάρις», Θανάση Ηλιόπουλο.
Μάλιστα, δεν ξέχασε να αναφερθεί στην υποψηφιότητα της πόλης για την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2021, τίτλο που αν η Καλαμάτα καταφέρει να κερδίσει, θα την αλλάξει για τα επόμενα 20 χρόνια.

Το λόγο πήρε μετά η κα Κατερίνα Κασίουμη, που μίλησε για τους στόχους αλλά και τους άξονες πάνω στους οποίους θα κινηθεί το φετινό Φεστιβάλ. Με τη σειρά της και αυτή ευχαρίστησε τη Βίκυ Μαραγκοπούλου, ενώ μιλώντας για τη δική της θέση, είπε ότι έχει μεγάλη ευθύνη, αλλά και τεράστια επιθυμία να μη χαθεί το Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, ένα Φεστιβάλ κορυφαίο για την Ελλάδα.

Αφού ολοκλήρωσε την ομιλία της, μέσα από βίντεο και περιγραφή που έκανε παρουσίασε στο κοινό αναλυτικά τις παραστάσεις, με στόχο ο κόσμος να πάρει μια ιδέα τι του επιφυλάσσει το 22ο Φεστιβάλ και να επιλέξει τις παραστάσεις που επιθυμεί.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση