Στα σκαριά η «Καλαμάτα Βόλεϊ» με προσωρινό πρόεδρο Κουτράκη!


Σχεδόν έτοιμος είναι ο νέος σύλλογος Καλαμάτα Βόλεϊ, ο οποίος φιλοδοξεί να δώσει νέα ώθηση στο άθλημα στην πόλη μας, συνενώνοντας δυνάμεις και υπερβαίνοντας τα όρια των υπαρχόντων σωματείων. Ήδη έχει εκλεγεί προσωρινή διοίκηση με επικεφαλής τον Κώστα Κουτράκη, στην οποία συμμετέχουν ακόμη οι Γιάννης Μπουσούνης (είναι στο ΔΣ της Καλαμάτας ’80), Χρήστος Ζερίτης (είναι έφορος στον Μεσσηνιακό), Χαράλαμπος Καρακύκλας και Σωτήρης Δεδούσης (προέρχονται από τον Ακρίτα). Το νέο εγχείρημα αναμένεται να έχει πάρει καταστατική έγκριση έως τα μέσα Αυγούστου, ανοίγοντας το δρόμο για τις πρώτες ανοικτές εκλογές, ωστόσο πιο πολύπλοκες είναι οι διαδικασίες εγγραφής στην ΕΟΠΕ, καθώς μάλιστα η Ομοσπονδία βρίσκεται σε προεκλογική περίοδο κι έτσι θεωρείται απίθανο να προλάβουν οι ομάδες της Καλαμάτα Βόλεϊ να λάβουν μέρος στις επίσημες διοργανώσεις.
Χωρίς πρόβλημα θα γίνει η συγκρότηση ακαδημιών, που είναι ένα μεγάλο στοίχημα για το υπό σύστασιν σωματείο, όμως οι υπεύθυνοι είναι αποφασισμένοι να ξεπεράσουν με έμμεσο τρόπο και τα εμπόδια που υπάρχουν για την παρουσία των αγωνιστικών τμημάτων. Σε επίπεδο ανδρών αυτό θα γίνει μέσω του ονόματος άλλης ομάδας που δεν συμμετέχει και που ωστόσο δεν έχει ακόμη ξεκαθαρίσει ποια θα είναι, ούτε σε πια κατηγορία θα ανήκει, με τον βασικό πυρήνα των παικτών να προέρχεται πάντως από τον Ακρίτα.
Σε επίπεδο γυναικών η αιχμή του δόρατος θα είναι ο Μεσσηνιακός, με την προπονήτρια Γωγώ Σουρή να συνεχίζει …παμψηφεί στη θέση της, με την Καλαμάτα Βόλεϊ να αναλαμβάνει την οικονομική και διοικητική διαχείριση. Συνεργασία θα υπάρχει ακόμη με τον Απόλλωνα Καλαμάτας σε επίπεδο γυναικών και αν χρειαστεί και στους άνδρες.
Χ.Ε.