Ένοχο για συμμετοχή σε συμμορία και όχι εγκληματική οργάνωση, αλλά και για μία απόπειρα απάτης και μία τετελεσμένη κι όχι για τις 32 απόπειρες, κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Καλαμάτας ο 32χρονος Βούλγαρος που συνελήφθη πέρυσι, όταν πήγε να πάρει χρήματα από ηλικιωμένο στην Καλαμάτα.
Το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλακίσεως 4,5 ετών, αλλά αποφάσισε η έφεση να μην έχει αναστέλλουσα δύναμη, καθώς κρίθηκε ότι είναι αναγκαία η συνέχιση κράτησής του ως μέσο αποτροπής διάπραξης ίδιων αδικημάτων.
Αρνήθηκε
Ο νεαρός Βούλγαρος χθες το πρωί στην απολογία του επιχείρησε να παρουσιάσει ότι δε γνώριζε πως έκανε κάτι παράνομο. Αρνήθηκε τη συμμετοχή του στις 32 απόπειρες που είχαν γίνει στη Μεσσηνία και παραδέχθηκε μόνο την τετελεσμένη απάτη σε βάρος ηλικιωμένης στον Πύργο, από την οποία κατάφερε να αποσπάσει 10.000 ευρώ, ενώ τηλεφωνικώς οι συνεργοί του είχαν ζητήσει 100.000 ευρώ.
Επίσης, παραδέχθηκε την απόπειρα απάτης στην Καλαμάτα που στάθηκε αφορμή για τη σύλληψή του. Όταν οι συνεργοί του επικοινώνησαν με ζευγάρι, ότι το παιδί τους έχει εμπλακεί σε πολύ σοβαρό τροχαίο, δεν τους πίστεψαν και αφού ειδοποίησαν την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, έκλεισαν ραντεβού για την παράδοση των ζητηθέντων χρημάτων.
Το δικό του σενάριο
Στο ραντεβού πήγε ο 32χρονος Βούλγαρος για να παραλάβει τα χρήματα και τότε συνελήφθη από ενεδρεύοντες αστυνομικούς.
Ο ίδιος χθες στην απολογία του ισχυρίσθηκε πως δε γνώριζε ότι κάνει κάτι παράνομο, υποστηρίζοντας πως αυτοί με τους οποίους μιλούσε από τη Βουλγαρία τού είχαν πει ότι είναι ομάδα γιατρών και θέλουν να παραλαμβάνει και να μεταφέρει για λογαριασμό τους κάποια σημαντικά έγγραφα.
Ισχυρίσθηκε, λοιπόν, πως δε γνώριζε ότι επρόκειτο για χρήματα, αλλά για έγγραφα. Μάλιστα, τα χρήματα που πήρε από την ηλικιωμένη στον Πύργο τα μετέφερε ο ίδιος στη Βουλγαρία και τα παρέδωσε σε άτομα εκεί.
Της Βίκυς Βετουλάκη
4,5 χρόνια φυλάκισης στον «εισπράκτορα» – Στα «μαλακά» ο Βούλγαρος για τις απάτες
Δείτε επίσης.
«Η πιο ανόητη υπερβολή είναι τα δάκρυα. Είναι ενοχλητική όπως μια βρύση που στάζει»
Πέθανε ο Πάτρικ Στιούαρτ του “Star Trek” και των “X-Men”
Αδιανόητο: Κλέφτες χαλκού προκάλεσαν την έκρηξη στην Πλάκα με έξι νεκρούς
Εικαστική έκθεση στο Μέγαρο Χορού: Ξενάγηση με την Μπία Παπαδοπούλου την Κυριακή στην “Κιβωτό του Λόγου”
“Πράσινο σημείο” μαζί με τον Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων στο Ασπρόχωμα
Ένωση Ξενοδόχων Μεσσηνίας: Η λειτουργία του ανακαινισμένου ξενοδοχείου “Filoxenia Kalamata” τιμά ιδιαίτερα την πόλη
Η Περιφέρεια, τα ρέματα και η ατομική ευθύνη
Ελληνική πατέντα…
Τοπικά 29.10.2026, 22:15
Πριν 94 χρόνια
Τοπικά 29.10.2026, 21:00
Τεράστια ταλαιπωρία και μεγάλο πλήγμα για την οικονομία
Τοπικά 29.10.2026, 20:30
Ο καιρός αύριο Παρασκευή στην Καλαμάτα
Τοπικά 29.10.2026, 18:30
Νέοι κόμβοι στην Καρποφόρα και αλλαγές στη σύνδεση του Golf Κυνηγού
Φόρτωση…



