Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης: « Η μεγαλύτερη καταστροφή των τελευταίων 100 ετών στο κάμπο της Μεσσήνης »


«Αν δε μας αποζημιώσουν άμεσα, θα μας βρουν ξανά στα μπλόκα»
 
Το μέγεθος της καταστροφής που υπέστη η αγροτική & κτηνοτροφική παραγωγή της Μεσσήνης, προσπάθησαν να αποτυπώσουν , τα μέλη του Aγροκτηνοτροφικού Συλλόγου της περιοχής, που παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου. Όπως τόνισαν, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι της Μεσσήνης, όπως και όλης της Μεσσηνίας, ακόμα μετρούν τις «πληγές» και τις καταστροφές που άφησε πίσω της η θεομηνία της Τετάρτης, ενώ τη χαρακτήρισαν ως τη χειρότερη καταστροφή που έχει πλήξει το κάμπο της Μεσσήνης τα τελευταία 100 χρόνια. Οι πρώτοι πρόχειροι υπολογισμοί δείχνουν ανυπολόγιστες ζημιές ενώ ανέφεραν και ονομαστικά παραδείγματα κτηνοτρόφων και αγροτών που καταστράφηκαν ολοσχερώς, χάνοντας δεκάδες χιλιάδες ευρώ! Παράλληλα, κατήγγειλαν το γεγονός, ότι πρέπει να πληρώσουν 50 ευρώ για να γίνει απογραφή ενώ έριξαν «βολές» και προς τον ΕΛΓΑ ο οποίος δεν πληρώνει τα οδοιπορικά των ανταποκριτών, ώστε να γίνει άμεσα η καταγραφή του συνόλου των ζημιών που υπέστησαν. Ζήτησαν , μάλιστα, την άμεση συμβολή της Πολιτείας και την αποζημίωση στο 100% των πληγέντων. Επίσης, απαίτησαν καλύτερα αντιπλημμυρικά έργα από την Περιφέρεια και το κράτος καθώς, όπως τόνισαν,  αυτά που υπάρχουν φάνηκαν ανεπαρκή ,ενώ επισήμαναν ότι έρχεται χειμώνας, και φοβούνται ανάλογες καταστροφές. Στα αιτήματα τους επίσης είναι και η απαλλαγή των πληγέντων από φόρους, όπως ο ΕΝΦΙΑ κ.τ.λ. Προειδοποίησαν δε, ότι αν αυτά δε γίνουν και δεν αποζημιωθούν στο 100% τότε η Πολιτεία θα τους βρει ξανά στα μπλόκα. Κλείνοντας σημείωσαν ότι δεν έχουν παράπονο από το Δήμο Μεσσήνης και ότι αν και γνωρίζουν ότι θα βρεθεί ο αρμόδιος Υπουργός κ. Αποστόλου τη Δευτέρα στη Μεσσηνία, δεν έχουν ενημερωθεί για καμία συνάντηση με τον ίδιο για να του θέσουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.
Το παρόν στη συνέντευξη Τύπου έδωσαν τα μέλη του συλλόγου, Δημήτρης Μπίρης, Χρήστος Θεοδωρακόπουλος, Αριστοτέλης Τσοπανάκης και Γεράσιμος Νικολόπουλος.
 
Κάλεσμα για συμπαράσταση την Παρασκευή 16/9 στα δικαστήρια
Στο περιθώριο της ενημέρωσης για τις καταστροφές στο Δήμο Μεσσήνης από την κακοκαιρία, ο Aγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Μεσσήνης, κάλεσε όλα τα μέλη του την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου στα δικαστήρια της Καλαμάτας, όπου δικάζονται αγρότες που ήταν στα «μπλόκα» το προηγούμενο διάστημα και παρά τις ψεύτικες υποσχέσεις της κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ ότι δεν θα προχωρήσει καμία δίωξη αγρότη. Τόνισαν δε, ότι αυτά δε τους φοβίζουν αλλά τους πεισμώνουν για ακόμα μεγαλύτερους αγώνες. Τέλος την ίδια ημέρα Παρασκευή 16/9 , στο δημαρχείο Μεσσήνης θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση του συλλόγου ενώ έχουν προκηρυχθεί και εκλογές.

Του Κώστα Γαζούλη