Εγκαίνια, «εφαλτήριο» αισιοδοξίας στα νέα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)

Εγκαίνια, «εφαλτήριο» αισιοδοξίας στα νέα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στην Καλαμάτα (φωτογραφίες)

Παρουσία Σαμαρά, Αυγενάκη και Σπυράκη τα εγκαίνια στη ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας ενώ …δεν έλειψαν τα απρόοπτα
 
-Σαμαράς: Η χώρα έχει ανάγκη τη Νέα Δημοκρατία πιο πολύ από ποτέ

 
-Αυγενάκης: Τα ποσοστά της Ν.Δ. στη Μεσσηνία θα δώσουν το μήνυμα της μεγάλης νίκης
 
 Με εκατοντάδες πολίτες και παρουσία πλήθους στελεχών πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ τα εγκαίνια των νέων γραφείων της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας. Ο συνωστισμός, λόγω και της στενότητας του χώρου, είχε ως αποτέλεσμα να μη λείψουν και τα απρόοπτα, καθώς η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη κλείστηκε στο ασανσέρ κατά την προσέλευσή της μαζί με το δήμαρχο Τριφυλίας, Π. Κατσίβελα…
Τα εγκαίνια τέλεσε ο μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσόστομος, ενώ από νωρίς στο χώρο βρέθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος ευχήθηκε τα νέα γραφεία να αποτελέσουν εφαλτήριο μιας νέας μεγάλης νίκης της Νέας Δημοκρατίας, καθώς η χώρα την έχει σήμερα πιο πολύ ανάγκη από ποτέ.

Από την πλευρά του ο γραμματέας Πολιτικού, Λευτέρης Αυγενάκης, που βρέθηκε επίσης στην Καλαμάτα, τόνισε ότι τα ποσοστά της Ν.Δ. στη Μεσσηνία θα είναι για ακόμα μια φορά ο οδηγός της νίκης στις επόμενες εκλογές, που πρέπει να γίνουν σύντομα. Επίσης, πρόσθεσε τη συνεισφορά στη χώρα του πρώην πρωθυπουργού Αντ. Σαμαρά, ο οποίος την άφησε με πρόσημο θετικό.
Εκτός του Αντώνη Σαμαρά, του Λευτέρη Αυγενάκη και της Μαρίας Σπυράκη, που έκοψε την κορδέλα των νέων γραφείων μαζί με την πρόεδρο της ΝΟΔΕ, Νατάσσα Κυριακοπούλου, το «παρών» έδωσαν ο γραμματέας Οργανωτικού κ. Σπανάκης, ο νέος πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, στην πρώτη του επίσημη παρουσία, κ. Δέρβος, ο πρώην υπουργός κ. Λαμπρόπουλος, ο πρώην βουλευτής κ. Σαμπαζιώτης, ο πολιτευτής του κόμματος κ. Χρυσομάλλης, ο αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Μαντάς, καθώς και οι δήμαρχοι Καλαμάτας κ. Νίκας και Τριφυλίας κ. Κατσίβελας. 


Μ. Σπυράκη: «Η γενιά μας χρωστάει ένα ευχαριστώ στον Αντώνη Σαμαρά που κράτησε τη χώρα όρθια» 

Επίθεση στην πολιτική ΣΥΡΙΖΑ – Θέμα χρόνου να κυβερνήσει ο Κ. Μητσοτάκης
 
 
Πολιτική – θύμιζε προεκλογική – ήταν η ομιλία της ευρωβουλευτού της Ν.Δ., Μαρίας Σπυράκη, στο κατάμεστο Πνευματικό Κέντρο της Καλαμάτας, αμέσως μετά τα εγκαίνια των γραφείων της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας.

Η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας κα Νατάσα Κυριακοπούλου στο σύντομο χαιρετισμό της,  τόνισε ότι τα νέα γραφεία αποτελούν ένα χώρο πολιτικής έκφρασης και εφαλτήριο αγώνων. Επιτέθηκε στην κυβερνητική πολιτική , κατηγορώντας το ΣΥΡΙΖΑ ότι εξαπάτησε τον κόσμο, και οδήγησε τη χώρα ξανά σε ύφεση, προσθέτοντας ότι καθήκον της Νέας Δημοκρατίας είναι η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης με τους πολίτες, ως προϋπόθεση, για να επιτευχθεί και η «Συμφωνία Αλήθειας» προς τον ελληνικό λαού ,του Κυριάκου Μητσοτάκη που σύντομα θα κληθεί να κυβερνήσει τη χώρα. Κλείνοντας το σύντομο χαιρετισμό της και πριν καλέσει στο «βήμα» την Μαρία Σπυράκη, η Νατάσα Κυριακοπούλου απεύθυνε κάλεσμα νίκης, για την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας, στις αυριανές εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου. ( 8π.μ. – 7 μ.μ. στην αίθουσα Αλέξανδρος Κουμουνδούρος της Νομαρχίας)

Η κα Σπυράκη, αφού εξήρε το έργο του Αντώνη Σαμαρά και την προσφορά του στη χώρα, επιτέθηκε στην κυβερνητική πολιτική, ενώ κλείνοντας μίλησε για τη συμφωνία αλήθειας του Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος θα κληθεί να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο που την έφερε ο κ. Τσίπρας.
 
-Αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο της Κυριακής
 
 
Του Κώστα Γαζούλη
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας