Πρωτόκολλα κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών στον αιγιαλό της Καλαμάτας

Πρωτόκολλα κατεδάφισης  αυθαίρετων κατασκευών στον αιγιαλό της Καλαμάτας

Αφού πέρασε η καλοκαιρινή περίοδος, θυμήθηκαν να εφαρμόσουν το νόμο
 
Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίου / Διεύθυνση Τεχνικού Ελέγχου, σε συνέχεια εγγράφου με το οποίο της κοινοποιήθηκαν πρωτοκόλλα κατεδάφισης αυθαίρετων κατασκευών σε αιγιαλό στην Καλαμάτα, ζητεί από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδος και Ιονίων Νήσων του υπουργείου Οικονομικών να της αποστείλει τα διαγράμματα και τις εκθέσεις αυτοψίας, οι οποίες αποτελούν αναπόσπαστα περιγραφικά στοιχεία κάθε πρωτοκόλλου.
Επιπλέον, ζητεί να πληροφορηθεί «εάν τα εν λόγω πρωτόκολλα έχουν καταστεί αμετάκλητα, ώστε να δρομολογηθούν αρμοδίως οι ενέργειες για την εκτέλεσή τους».
Υπενθυμίζεται ότι το Αυτοτελές Γραφείο Καλαμάτας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας συνέταξε το καλοκαίρι σχετικά πρωτόκολλα, τα οποία αφορούν σε επιχειρήσεις της παραθαλάσσιας ζώνης του Δήμου Καλαμάτας.
Επειδή η ιστορία επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο σχεδόν, τα τελευταία χρόνια, το συμπέρασμα είναι ένα: στα μέσα φθινοπώρου, περίπου, όταν οι τουρίστες επιστρέφουν πλέον από τις άδειές τους, θυμούνται οι αρμόδιες υπηρεσίες να εφαρμόσουν το -θολό, είναι η αλήθεια- νομικό πλαίσιο που αφορά στις αυθαίρετες κατασκευές των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος στις παραλίες. Το ίδιο συμβαίνει και στην Καλαμάτα.
Υπενθυμίζουμε ότι η Κτηματική Υπηρεσία απέστειλε στο Δήμο, περίπου στο τέλος του καλοκαιριού, συνολικά τριάντα οκτώ πρωτόκολλα κατεδάφισης, που αφορούν παράνομες κατασκευές καταστημάτων στον αιγιαλό.
Ήταν απορίας άξιον, βέβαια, πώς έγινε και φτάσαμε στο τέλος της θερινής σεζόν για να θυμηθούν οι αρμόδιοι να εφαρμόσουν το νόμο και γιατί δεν το έκαναν πριν.
Εξάλλου, σε σύσκεψη που είχε γίνει στο Δημαρχείο της πόλης στις αρχές καλοκαιριού, είχαν ακουστεί πολλά για τους κοινόχρηστους χώρους στον αιγιαλό και, πάνω απ’ όλα, είχε ειπωθεί η αλήθεια: “Για τις παράνομες και αυθαίρετες κατασκευές στον αιγιαλό έχουν εκδοθεί πρωτόκολλα κατεδάφισης, που δεν έχουν υλοποιηθεί ποτέ, ούτε για τις προκλητικές περιπτώσεις. Δεν έχει ακόμα ξεκαθαρίσει τι επιτρέπεται και τι όχι στον αιγιαλό, αν επιτρέπονται οι ξύλινες παλέτες ή όχι”.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη