Χρονιά «ορόσημο» το 2018 για το πολιτικό μέλλον του Παναγιώτη Νίκα

Χρονιά «ορόσημο» το 2018 για το πολιτικό μέλλον του Παναγιώτη Νίκα

Σύμφωνα με χθεσινές του δηλώσεις, σε λιγότερο από δύο χρόνια θα αποφασίσει το δρόμο που θα διαλέξει
 
 
Οι  αρνητικές εξελίξεις με την υποψηφιότητα της Καλαμάτας ως ευρωπαϊκής πολιτιστικής πρωτεύουσας για το 2021 θέτουν για πολλούς και θέμα για το πολιτικό μέλλον του δημάρχου Παναγιώτη Νίκα. Πολλοί αναρωτιούνται μετά την αποτυχία, τι περισσότερο θα μπορούσε να δώσει μια επιπλέον θητεία του στο Δήμο Καλαμάτας.
 
Η δήλωση του Π. Νίκα
Όταν ρωτήθηκε, χθες το μεσημέρι, τόνισε ότι “ο ίδιος δεν αισθάνεται πολιτικός ούτε σκέφτεται ανάλογα”. Ο δήμαρχος δε φαίνεται να ασπάζεται τη ρήση ότι ο πρώτος νεκρός στους πολέμους της πολιτικής είναι η αλήθεια. Γι’ αυτό συνέχισε σχολιάζοντας: “Έχω  μάθει να λέω τη γνώμη μου, δίχως να με απασχολεί το πολιτικό μου μέλλον. Σε  κάθε περίπτωση, όταν έρθει η κατάλληλη ώρα, τα πράγματα θα πάρουν το δρόμο τους. Κανείς δεν πρόκειται να με υποχρεώσει να πάρω κάποια απόφαση, χωρίς να τη θέλω. Δεν κάθισα ποτέ στο σβέρκο κανενός, ούτε παρακάλεσα. Το 2018 θα καλέσω τους συνεργάτες μου, θα τους αναλύσω τις απόψεις μου και θα ληφθούν οι όποιες αποφάσεις. Σε κάθε περίπτωση, αισθάνομαι ευγνώμων προς τους δημότες για την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν”.
Η δήλωση του Π. Νίκα αποδεικνύει ότι τη δεδομένη χρονική στιγμή εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα για το πολιτικό του μέλλον. Δε διαψεύδει ότι αποχωρεί από τα αυτοδιοικητικά, δεν επιβεβαιώνει ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος δήμαρχος.
Πάντως, το πρώτο πολιτικό συμπέρασμα που θα μπορούσε να εξαγάγει κάποιος, είναι ότι ο δήμαρχος Καλαμάτας αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο «εξόδου» από το Δήμο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.
 
Η δημοτική ομάδα
Τέλος, κάτι που έχει ιδιαίτερη σημασία, είναι ότι ο κ. Νίκας επιβεβαιώνει όσους θεωρούν ότι η τελική απόφαση για το μέλλον του θα έχει αναφορά στα «θέλω» της δημοτικής του ομάδας. Αυτό σημαίνει ότι θα συνεκτιμηθεί το μέλλον της παράταξης που δημιούργησε και το αν και κατά πόσο μπορεί να βρεθεί υποψήφιος αντικαταστάτης του, ο οποίος θα διασφαλίσει το μέλλον της.
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη