Εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας

Εκδήλωση για τα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας

Η Τομεακή Επιτροπή Μεσσηνίας του ΚΚΕ διοργανώνει απόψε την προβολή  ντοκιμαντέρ αφιερωμένο στα 70 χρόνια από την ίδρυση του Δ.Σ.Ε., με τίτλο “Τι κι αν έπεσε ο Γράμμος, εμείς θα νικήσουμε”. Πρόκειται για ένα ντοκιμαντέρ, που μεταξύ άλλων περιέχει φωτογραφικά και οπτικοακουστικά ντοκουμέντα από το αρχείο του ΚΚΕ, αλλά και αρχεία που δόθηκαν από άλλους αγωνιστές – μαχητές και τις οικογένειες τους και βλέπουν για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας. Όλα αυτό είναι αποτέλεσμα της προσπάθειας που γίνεται δεκαετίες τώρα, για την διάσωση και ψηφιοποίηση του ιστορικού αρχείου του κόμματος. Είναι χαρακτηριστικό, ότι στο ντοκιμαντέρ περιλαμβάνεται μέρος, ηχογραφημένης ομιλίας του Ζαχαριάδη σε Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί σήμερα Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στις 7 το απόγευμα στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου. Ιδιαίτερο κάλεσμα απεύθυνε το μέλος του Τ.Γ. Μεσσηνίας Βασίλης Μπίζας, στους εν ζωή μαχητές του Δ.Σ.Ε. και τους απογόνους τους.
Όπως είπε ο κ. Μπίζας το συγκεκριμένο ντοκιμαντέρ αποτελεί προσπάθεια του κόμματος, με οπτικοακουστικό τρόπο ώστε να γίνει γνωστή την ιστορία του ΔΣΕ, της κορυφαίας στιγμής όπως είπε της ταξικής πάλης στη χώρα . Κλείνοντας,  κάλεσε τους εργαζόμενους, τη νεολαία και όλο τα λαό να βρεθούν στο αμφιθέατρο ώστε να γνωρίσει αυτή την ιστορία αλλά και να μάθει τα συμπεράσματα του ΚΚΕ.

Οι θέσεις του ΚΚΕ για το 20ο Συνέδριο
Στη συνέχεια ο κ. Μπίζας ενημέρωσε ότι την Κυριακή στον «Ριζοσπάστη»  δημοσιεύονται οι θέσεις της Κ.Ε. για το 20ο συνέδριο του ΚΚΕ, που θα πραγματοποιηθεί, από τις 30 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου. Έτσι, κάλεσε όλο τον κόσμο την Κυριακή μέσα από τον «Ριζοσπάστη» να ενημερωθεί για τις θέσεις του Κινήματος.  Τέλος, κλείνοντας κάλεσε το λαό να δυναμώσει το ΚΚΕ συμμετέχοντας ενεργά σε αυτό και  ενημέρωσε ότι την Κυριακή και τη Δευτέρα μέλη του Κινήματος θα βρεθούν σε διάφορα σημεία της πόλης για  να ενημερώσουν τον κόσμο για τις θέσεις του ΚΚΕ.
Π.Μπ.