Οι τελευταίες εορταστικές εκδηλώσεις του 2016 και η υποδοχή του νέου έτους στην Καλαμάτα

Οι τελευταίες εορταστικές εκδηλώσεις του 2016 και η υποδοχή του νέου έτους στην Καλαμάτα

Τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν τις επόμενες μέρες, με κορυφαία εκείνη της υποδοχής του νέου έτους στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, παρουσίασε χθες ο πρόεδρος της «Φάρις», Θανάσης Ηλιόπουλος.
Ειδικότερα, σήμερα το πρωί στην κεντρική πλατεία θα πραγματοποιηθούν δύο εκδηλώσεις: η πρώτη ξεκινά στις 11.00 και είναι αφήγηση παραμυθιού – παιδαγωγικές δραστηριότητες από την Έφη Αγγελοπούλου, εθελόντρια εμψυχώτρια της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας. Στις 12.00 θα ακολουθήσουν χριστουγεννιάτικοι ύμνοι και μελωδίες από τη Δημοτική Φιλαρμονική Καλαμάτας.
Αύριο Σάββατο, στο Πνευματικό Κέντρο, στις 12.00 το μεσημέρι, θα γίνει αφήγηση του παραμυθιού «Η θυγατέρα του Μάγου της άσπρης πέτρας» από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας.
Την ίδια ώρα στην κεντρική πλατεία θα διεξαχθούν δυο εκδηλώσεις. Η πρώτη με τίτλο «Γιορτάζουμε στα παραμυθόσπιτα με την παρέα του Αϊ-Βασίλη». Στις 12.30 θα ακολουθήσει η θεατρική αφήγηση παραμυθιού «Το μαγεμένο ρολόι της Πρωτοχρονιάς», δρώμενο – παραμύθι για τους μικρούς μας φίλους, από τη Γιώτα Φλέσσα.
Το 2016 για την πόλη της Καλαμάτας φεύγει με μια εκδήλωση που θα ξεκινήσει στις 11.30 το βράδυ. Εκεί όλοι μαζί θα αποχαιρετήσουν το 2016 και θα υποδεχτούν το 2017.
Π.Μπ.