Ο κόσμος δοκιμάζει την τύχη του με το Λαχείο της Πρωτοχρονιάς

Ο κόσμος δοκιμάζει την τύχη του με το Λαχείο της Πρωτοχρονιάς

Είδος υπό εξαφάνιση οι λαχειοπώλες 
Βρισκόμαστε μόλις λίγες ώρες μακριά από τη μεγάλη κλήρωση του Κρατικού Λαχείου. Η αγορά του για τους περισσότερους αποτελεί έθιμο, που όμως δίνει την ευκαιρία στον οποιονδήποτε, μέχρι την ώρα της κλήρωσης, να ονειρευτεί τι θα κάνει αν κερδίσει τα τρία εκατομμύρια ευρώ που μοιράζει φέτος.
Το “Θάρρος” βρέθηκε χθες στους δρόμους της Καλαμάτας για να συνομιλήσει με λαχειοπώλες, αλλά και πρακτορεία λαχείων. Τελικά, όμως, αποδείχθηκε δύσκολο να βρούμε, τουλάχιστον, λαχειοπώλες, αφού το επάγγελμα τείνει να εκλείψει, είτε διότι οι νέοι δεν το επιλέγουν, είτε διότι οι παλιότεροι έχουν αποσυρθεί λόγω ηλικίας, είτε λόγω αλλαγών από το κράτος. Στην Καλαμάτα ειδικότερα, πέρα από τα πρακτορεία λαχείων, οι πλανόδιοι πωλητές μετά βίας φθάνουν τους πέντε.
 

Κατερίνα Κονταργύρη
«Όσο περνούν οι ώρες, βρισκόμαστε όλο και πιο κοντά στην κορύφωση των πωλήσεων του Κρατικού Λαχείου», μας είπε η Κατερίνα Κονταργύργη, σημειώνοντας ότι στην κλήρωση του Χριστουγεννιάτικου Λαχείου το πρακτορείο της, μέχρι τώρα, έδωσε μια τυχερή πεντάδα που κέρδιζε 20.000 ευρώ.
Η δε τιμή του Κρατικού Λαχείου παραμένει σταθερή εδώ και πολλά χρόνια και είναι στα 5 ευρώ, ενώ κάποιος με αυτά μπορεί να κερδίσει 2 εκατομμύρια ευρώ.
Η κίνηση γενικότερα στα λαχεία έχει αυξηθεί κατά πολύ και σε αυτό, σύμφωνα με την κα Κονταργύρη, έχει συμβάλει και το σκρατς. Γενικότερα παρατηρείται, όταν υπάρχουν μεγάλη κέρδη σε αυτά τα δύο παιχνίδια, να υπάρχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τον υπόλοιπο κόσμο.
Τέλος, σχετικά με το κοινό του Πρωτοχρονιάτικου, μας είπε ότι το αγοράζουν όλες οι ηλικίες, επειδή πολλοί το θεωρούν γούρι για τη νέα χρονιά και ελπίζουν έτσι ότι θα ξεκινήσει καλά ο χρόνος, ενώ πολλοί είναι αυτοί που αποφασίζουν να το προσφέρουν ως δώρο.
 

Ευαγγελία Γαϊτάνη
«Η κίνηση με τα λαχεία πάει καλά», μας είπε η κα Γαϊτάνη. «Αυτό συμβαίνει, διότι ο κόσμος ελπίζει ότι με το λαχείο θα αλλάξει κάτι στη ζωή του».
Μέχρι σήμερα το πρακτορείο της έχει δώσει τον πρώτο αριθμό στο Εθνικό Λαχείο και η ιδιοκτήτρια ελπίζει να ξαναδώσει τυχερά λαχεία, κάτι που έγινε και με το Χριστουγεννιάτικο, μοιράζοντας παραπάνω από 22.000 ευρώ.
Όσο για το αγοραστικό κοινό, μας είπε ότι και οι νέοι αγοράζουν λαχεία πλέον, αφού ελπίζουν σε κάτι καλύτερο.
Σχετικά με τους πλανόδιους πωλητές, παρατήρησε ότι δεν υπάρχουν όπως παλιά, αφού είναι πολλοί αυτοί που έχουν βγει στη σύνταξη, ενώ πλέον έχει αλλάξει και το καθεστώς στο επάγγελμα.
Κλείνοντας η κύρια Γαϊτάνη ευχήθηκε σε όλο τον κόσμο Καλή Χρονιά.
 

Γιώργος Αβραμίδης
Φέτος έχει κίνηση, μας είπε ο πλανόδιος λαχειοπώλης, Γιώργος Αβραμίδης, σχολιάζοντας πως το κοινό που αγοράζει το Κρατικό Λαχείο είναι μεγάλο, όπως και πολλοί νέοι.
 

Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος
«Μεγάλη κρίση», σχολίασε ο κ. Παναγιώτης Παναγιωτόπουλος, που είναι στο επάγγελμα εδώ και 52 χρόνια. Κατά τον ίδιο, η κίνηση είναι μειωμένη σε σχέση με το παρελθόν και χαρακτηριστικά μας είπε ότι από εκείνη που υπήρχε πριν από 6 χρόνια, πλέον έχει μείνει το 20%.
Γενικότερα ο κόσμος ψάχνει το λαχείο, θέλει να το αγοράσει, αλλά η κατάσταση δεν ευνοεί, υποστήριξε ακόμη.
Σχετικά με την ποσότητα, ο κ. Παναγιώτης είπε ότι ελάχιστοι είναι αυτοί που αγοράζουν όλη την πεντάδα, αφού, δυστυχώς, πλέον θεωρείται είδος πολυτελείας.
Όσο για την επιλογή των λαχείων, πολλοί είναι αυτοί που πιάνουν κάποιο τυχαία, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που ψάχνουν νούμερα που συμβαδίζουν με ημερομηνίες που θεωρούν σημαντικές.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση