Τα αντιβιοτικά δεν είναι καραμέλες

Τα αντιβιοτικά δεν είναι καραμέλες

Εκδήλωση για την αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών φαρμάκων θα πραγματοποιήσει στην Καλαμάτα ο Σύλλογος Τριτέκνων Μεσσηνίας, σε συνεργασία με τους Ιατρικούς και Φαρμακευτικούς Συλλόγους του νομού.
Όπως ενημέρωσε χθες ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Κορομηλάς, στόχος είναι μέσα από ειδικούς ομιλητές να καταλάβουν όλοι ότι η αλόγιστη χρήση αντιβιοτικών μόνο κακό μπορεί να προκαλέσει.
Αυτή, δε, η υπερβολική χρήση φαίνεται και από την πρωτιά που κατέχει η χώρα μας σε σχέση με τις άλλες της Ευρώπης. Οι επιπτώσεις της “μανίας” για φάρμακα προκαλούν κακό και στον οργανισμό του ίδιου του ασθενούς, αλλά και στα ασφαλιστικά ταμεία.
Σκοπός, λοιπόν, της εκδήλωσης, που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη στις 6.00 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Rex, είναι το κοινό να καταλάβει πότε πρέπει να λαμβάνει ένα αντιβιοτικό.
Από την πλευρά του, ο φαρμακοποιός Νίκος Καράμπελας, που θα είναι μάλιστα ένας από τους δύο ομιλητές, τόνισε ότι εξαιτίας της αλόγιστης χρήσης αντιβιοτικών πολλές ομάδες αυτών έχουν αχρηστευτεί, αφού τα μικρόβια αποκτούν πολυανθεκτικότητα.
Τέλος, να σημειωθεί ότι δεύτερος ομιλητής θα είναι ο λοιμωξιολόγος- ειδικός παθολόγος, Φώτης Σεϊντής.
Π.Μπ.