Δε βολεύεται με το βουλευτιλίκι ο δήμαρχος Καλαμάτας κ. Νίκας

Δε βολεύεται με το βουλευτιλίκι ο δήμαρχος Καλαμάτας κ. Νίκας

Σε δηλώσεις του στο “Θ” αναφέρει ότι θα τιμήσει στο ακέραιο την απόφαση της πλειοψηφίας των δημοτών 
Το τελευταίο διάστημα, με αφορμή τη φιλολογία περί επικείμενων εθνικών εκλογών, στα περισσότερα δημοσιεύματα αθηναϊκών εφημερίδων, ένα από τα ονόματα που βρίσκει πάντα θέση, στα υπό κατάρτιση ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας, είναι κι αυτό του δημάρχου Καλαμάτα, Παναγιώτη Νίκα.
Το πλέον πρόσφατο είναι αυτό που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Παραπολιτικά”, όπου και αναφέρει:  «Η Νέα Δημοκρατία έχοντας παγιώσει το δημοσκοπικό της προβάδισμα και όπως όλα δείχνουν οδεύει προς νίκη στις επόμενες εθνικές εκλογές, όλο και αυξάνονται τα ‘γαλάζια’ στελέχη που επιδιώκουν μία θέση στα ψηφοδέλτια του κόμματος.
Εκτός από τα κομματικά στελέχη που θα μεταπηδήσουν στη ‘μάχη’ του σταυρού και όσους επανεντάσσονται στη Νέα Δημοκρατία, αξίζει να αναφερθούμε και στους ‘γαλάζιους’ δημάρχους, ανά την Ελλάδα, που με συγκεκριμένη στρατηγική οδεύουν προς τη Βουλή επιδιώκοντας έτσι να ‘κλειδώσουν’ μία θέση στα ψηφοδέλτια στις επόμενες ή στις μεθεπόμενες εθνικές εκλογές.
Είναι αλήθεια ότι υπάρχουν αρκετοί νέοι και πετυχημένοι δήμαρχοι που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τους ήθελε στη νέα κοινοβουλευτική ομάδα. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Πειραιώς εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο να προτείνουν σε εν ενεργεία δημάρχους να είναι σε ετοιμότητα στην περίπτωση πρόωρων εκλογών ώστε να ενταχθούν στα ψηφοδέλτια.
Μεταξύ των δημάρχων που είτε έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον να πολιτευτούν κάποια στιγμή είτε η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας επιθυμεί να τους έχει στη νέα κοινοβουλευτική ομάδα, είναι και ο Παναγιώτης Νίκας από την Καλαμάτα. Αναμφίβολα, αρκετά από τα συγκεκριμένα αυτοδιοικητικά στελέχη, αν τελικώς πολιτευτούν, θα δώσουν στη Νέα Δημοκρατία μία επιπλέον ώθηση καθώς ασχολούνται επί χρόνια με τα κοινά στις περιοχές τους, έχοντας την άμεση επαφή με την τοπική κοινωνία».
Το “Θάρρος” επικοινώνησε, χθες, με τον κ. Νίκα όπου και του θέσαμε το ερώτημα, αν όλα τα παραπάνω στηρίζονται και στις πολιτικές επιδιώξεις του ίδιου. Ο δήμαρχος Καλαμάτας φάνηκε κατηγορηματικός. Διέψευσε όλα τα δημοσιεύματα και τόνισε ότι οι πολίτες του Δήμου τον εξέλεξαν με ευρεία πλειοψηφία και αυτή τους την απόφαση δεν πρόκειται να την “προδώσει”.
Χαρακτηριστικά, μεταξύ άλλων σημείωσε: “Η αλήθεια είναι ότι ορισμένοι προσπαθούν να στήσουν διάφορα πολιτικά παιχνίδια γύρω από το συγκεκριμένο θέμα. Προσωπικά, ξεκαθαρίζω ότι την ψήφο των δημοτών που έλαβα, την τιμώ. Δεν συμμετέχω σε διάφορα παράκεντρα, αν και, όπως γνωρίζουν όλοι, έχω ευθεία γραμμή επικοινωνίας με την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας. Επαναλαμβάνω ότι έχω συγκεκριμένη επιλογή, εντολή και αποστολή. Την ψήφο των πολιτών, από ένα ευρύ φάσμα κομματικών προτιμήσεων, θα την τιμήσω”.
Από την άλλη πλευρά, είναι χαρακτηριστικό, ότι και από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας, μέχρι σήμερα, έχουν διαψευστεί όλα τα δημοσιεύματα. Ειδικότερα, χαρακτηρίζουν εκτός πραγματικότητας το όλο θέμα. Πηγές των γραφείων της ΝΔ στην Πειραιώς αναφέρουν όσοι βιάζονται να χρίσουν υποψηφίους απλά κάνουν λάθος.
«Τα διάφορα δημοσιεύματα που ανακυκλώνονται και αφορούν την κατάρτιση των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Όσοι βιάζονται να χρίσουν υποψηφίους βουλευτές απλά κάνουν λάθος.
Η Συμφωνία Αλήθειας και ο οδικός χάρτης εξόδου της χώρας από την κρίση που έχει καταθέσει ο Πρόεδρος του Κόμματος κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι γεγονός πως έχει κινητοποιήσει ένα πολύ μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, που είναι έτοιμο να συμβάλλει σε αυτήν την προσπάθεια.
Το Μητρώο Πολιτικών Στελεχών καθημερινά αγκαλιάζεται από πολίτες που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα κοινά. Είναι αυτό μέσα από το οποίο θα επιλεγούν κατά βάση οι υποψήφιοι βουλευτές».

Του Αντώνη Πετρόγιαννη