Η Ν.Ε. Μεσσηνίας του ΣΥΡΙΖΑ έκοψε την πίτα της

Η Ν.Ε. Μεσσηνίας του  ΣΥΡΙΖΑ έκοψε την πίτα της

Οι «Χαΐνηδες» και ο Δημήτρης Αποστολάκης στο περίφημο τραγούδι «Ο ακροβάτης» μας λένε ότι, παρά τις δυσκολίες, αυτός δε ζαλίζεται. Προχθές το βράδυ βρεθήκαμε στην κοπή της πίτας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας στα γραφεία του κόμματος και όχι σε κάποιο κοσμικό κέντρο, ελέω κυβέρνησης.
Οι φίλοι και τα μέλη, οι βουλευτές που έδωσαν το «παρών», δε γνωρίζουμε πώς αισθάνονταν μέσα σε τόσα προβλήματα, μες στην κοινωνική τρικυμία που επικρατεί. Κανείς δεν είχε όρεξη για πολλά λόγια.
Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής πήρε το μαχαίρι και άρχισε να κόβει, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, των βουλευτών Γιώτας Κοζομπόλη- Αμανατίδη και Πέτρου Κωνσταντινέα. Ούτε ομιλίες, ούτε τίποτα.
Ενώ στα… τυπικά η κατάσταση ήταν μουδιασμένη, ο κόσμος που βρέθηκε στην εκδήλωση τραγούδησε, χόρεψε, φάνηκε προβληματισμένος από τη γενικότερη κατάσταση. Το έβλεπε κανείς και στα πηγαδάκια που σχηματίστηκαν σιγά σιγά.
Τυχερός της εκδήλωσης ήταν ο Κώστας Κυριακόπουλος από την οργάνωση της Θουρίας, ο οποίος κέρδισε και τα βιβλία που υπήρχαν ως δώρο: το «Το Κατά Ιησούν Ευαγγέλιον» του νομπελίστα συγγραφέα Ζοζέ Σαραμάγκου και «Ο άνθρωπος που έρχεται από μέσα» (ποιητικές ιστορίες) του Βασίλη Φλώρου.
Πέρα από τα όποια ορατά μηνύματα της προχθεσινής εκδήλωσης, υπήρξε και μια ευκαιρία για τους παρευρισκόμενους, έπειτα από ένα-δύο ποτήρια κρασί ή τσίπουρο να διώξουν τις βαριές σκέψεις, να δώσουν στα βλέμματά τους μια καθαρότητα, να γίνουν πιο χαρούμενα, να γεμίσουν ελπίδα ότι το… κακό μπορεί να νικηθεί, ακόμα κι όταν όλα είναι κόντρα.
Για κάμποσες ώρες υπήρχε μια πραγματική γιορτή, έστω και υπό την επήρεια του αλκοόλ…
Τέλος, να αναφέρουμε ότι παρόντες στην προχθεσινή εκδήλωση ήταν ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας, Μανώλης Μάκαρης και ο επικεφαλής της παράταξης «Ανεξάρτητη Συμμαχία Πολιτών», Μιχάλης Αντωνόπουλος.

Του Αντώνη Πετρόγιαννη