Με σύμμαχο τον καιρό γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Καλαμάτα (φωτογραφίες και βίντεο)

Με σύμμαχο τον καιρό γιορτάστηκαν τα Θεοφάνεια στην Καλαμάτα (φωτογραφίες και βίντεο)

Μπορεί τις τελευταίες ώρες στη Μεσσηνία να υπάρχει κακοκαιρία, όμως μια μικρή παύση της στάθηκε ιδανική για να γιορταστούν τα Θεοφάνεια στο λιμάνι της Καλαμάτας.
Λίγο μετά τις 10.00 τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Χριστού. Στις 11.00 π.μ., στο λιμάνι και ειδικότερα μπροστά στο χώρο του Λιμεναρχείου, έγινε ο Αγιασμός των Υδάτων από το μητροπολίτη Μεσσηνίας. Το «παρών» έδωσαν η βουλευτής Μεσσηνίας Γιώτα Κοζομπόλη, η αντιπεριφερειάρχης Ελένη Αλειφέρη, ο δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, πλήθος αυτοδιοικητικών παραγόντων καθώς και αρκετοί δημότες και επισκέπτες της πόλης.
Παρά το κρύο, πολλοί ήταν οι τολμηροί που βούτηξαν για το Σταυρό, το οποίο τελικά έπιασε ο μαθητής της Α Λυκείου Θανάσης Αντωνόπουλος.
Μετά τον αγιασμό ακολούθησε η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας του Λιμεναρχείου Καλαμάτας. Αυτή τη φορά η εκδήλωση έγινε στο χώρο των αποθηκών του λιμανιού.
Μετά την ευλογία του μητροπολίτη Μεσσηνίας ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, Χάρης Βγενής, έκανε μιαν ανασκόπηση των δύο χρόνων που ήταν επικεφαλής σε αυτό.
Στη συνέχεια, ο δήμαρχος Καλαμάτας μίλησε για την κατάσταση στη χώρα, καθώς και στην πόλη, ενώ ευχήθηκε φώτιση σε όλους.
Για την ιστορία, τέλος, να αναφέρουμε ότι το φλουρί έτυχε στο δήμαρχο Καλαμάτας.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας

https://youtu.be/n69q1aCwXds

https://youtu.be/v1PSRjIiEgo

https://youtu.be/vM3R1C6-JOw