Μια σπουδαία εκδήλωση για την ενημέρωση και πρόληψη των αυτοάνοσων νοσημάτων αύριο στην Καλαμάτα

Μια σπουδαία εκδήλωση για την ενημέρωση και πρόληψη των αυτοάνοσων νοσημάτων αύριο στην Καλαμάτα

Γιώργος Λαζαρίδης: «Οι άνθρωποι με αναπηρία κατανοούμε καλυτέρα τους ανθρώπους που πάσχουν από χρόνια νοσήματα…»
 
Μια πολύ ενδιαφέρουσα ημερίδα, με σκοπό την ενημέρωση και την πρόληψη των αυτοάνοσων νοσημάτων, θα πραγματοποιηθεί αύριο το απόγευμα στις 7.00, στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας. Η εκδήλωση, που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας, συνδιοργανώνεται από τον Αθλητικό Σύλλογο ΑΜΕΑ «Διαφορο-ζώ» και τον «Πολιτιστικό Αντίλογο», σε συνεργασία με την Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία «ΜΑΧΗ για τα αυτοάνοσα νοσήματα», τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας και το Φαρμακευτικό Σύλλογο Μεσσηνίας. Στην ημερίδα θα μιλήσουν η Έλλη Σπυροπούλου -πρόεδρος της ΑΜΚΕ «ΜΑΧΗ για τα αυτοάνοσα νοσήματα», ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος – νευρολόγος, Χαράλαμπος Μιχαηλίδης – δερματολόγος και ο Κωνσταντίνος Ντελής – ρευματολόγος.
Χθες το πρωί οι διοργανωτές της εκδήλωσης παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου. Ο Γιώργος Λαζαρίδης, ως εκπρόσωπος και του Αθλητικού Συλλόγου ΑμΕΑ «Διαφορο-ζώ», που είχε και την ιδέα για τη διοργάνωση αυτής της ημερίδας, σημείωσε ότι οι άνθρωποι με αναπηρία κατανοούν καλύτερα όσους πάσχουν από χρόνια νοσήματα. Για την εκδήλωση, τόνισε ότι μπορεί να μη δίνει λύση, αλλά η γνώση μπορεί να διευκολύνει αρκετά τη ζωή των ανθρώπων που πάσχουν από τα αυτοάνοσα νοσήματα, καθώς και των ανθρώπων γύρω τους…
Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλοςς, από τον «Πολιτιστικό Αντίλογο», τόνισε ότι, αν και ο σύλλογος που εκπροσωπεί ασχολείται κυρίως με πολιτιστικές εκδηλώσεις και παρουσιάσεις βιβλίων, ωστόσο βρήκε εξαιρετικά ενδιαφέρουσα αυτή την ημερίδα, καθώς απασχολεί πολλούς συνανθρώπους γύρω μας.
Ο Βασίλης Χάντζος, από το Φαρμακευτικό Σύλλογο Μεσσηνίας, τόνισε επίσης τη σημαντικότητα αυτής της εκδήλωσης, ενώ πρόσθεσε ότι και οι φαρμακοποιοί χρειάζονται τη γνώση πάνω στα αυτοάνοσα νοσήματα, καθώς έρχονται καθημερινά σε επαφή με ασθενείς που τα αντιμετωπίζουν.
Τέλος, ο εκπρόσωπος του Δήμου Καλαμάτας, δημοτικός σύμβουλος Παύλος Μπουζιάνης, σημείωσε ότι το θέμα είναι πολύ ενδιαφέρον, αφορά μεγάλο μέρος της κοινωνίας και είναι πάντα επίκαιρο, ενώ πρόσθεσε ότι ο Δήμος Καλαμάτας με μεγάλη του χαρά «αγκαλιάζει» και βοηθά για την πραγματοποίηση εκδηλώσεων σαν αυτή της Κυριακής.
 
Του Κώστα Γαζούλη
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας