Παρουσία Σαμαρά, Κικίλια και πλήθος Νεοδημοκρατών έκοψε την πίτα η Τ.Ο. και η ΟΝΝΕΔ Καλαμάτας

Παρουσία Σαμαρά, Κικίλια και πλήθος Νεοδημοκρατών έκοψε την πίτα η Τ.Ο. και η ΟΝΝΕΔ Καλαμάτας

Πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ, στη κατάμεστη από Νεοδημοκράτες, ανακαινισμένη αίθουσα συνεστιάσεων του «Menu & Γεύση» (όπισθεν σταθμού ΚΤΕΛ) η κομματική εκδήλωση της κοπής πίτας της Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ και της ΟΝΝΕΔ Καλαμάτας.
Tην πίτα ευλόγησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ.κ.  Χρυσόστομος.
Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο πρώην Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, που είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει για αρκετή ώρα με φίλους και γνωστούς. 
Κεντρικός ομιλητής της βραδιάς ήταν ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ και πρώην υπουργός Βασίλης Κικίλιας, ο οποίος κατά την ομιλία του τόνισε ότι η αχαριστία και η αγνωμοσύνη δεν ήταν ποτέ προσόντα του χαρακτήρα του και γι’ αυτό δεν ξεχνά όλα όσα έκανε ο Αντώνης Σαμαράς για τον ίδιο. 
Ο κ. Κικίλιας δήλωσε, επίσης, «ότι όλοι πρέπει να συστρατευτούν δίπλα στον πρόεδρο του κόμματος Κυριάκο Μητσοτάκη, που προτάσσει το εθνικό συμφέρον πάνω από το παραταξιακό ή προσωπικό, με σκοπό η χώρα να ορθοποδήσει και να ξεπεράσει την κρίση και βασική στόχευση οι νέες γενιές να ατενίσουν το μέλλον και πάλι με αισιοδοξία, ύστερα από δύο καταστροφικά χρόνια διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ»
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Κικίλιας τόνισε: «Η κόρνα της λήξης για τη χώρα δεν έχει σφυρίξει ακόμα …όσο και αν κάποιοι προσπαθούν. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τη βοήθεια όλων μας θα ανακόψει την πορεία καταστροφής, φέρνοντας το χαμόγελο της ελπίδας ξανά στα χείλη όλων των Ελλήνων».
Σύντομο χαιρετισμό εκφώνησαν ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας κ. Στρατικόπουλος, η πρόεδρος της Τοπικής Οργάνωσης Άντζελα Σκλήκα και η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας κα Νατάσα Κυριακοπούλου.
Το “παρών” στην εκδήλωση έδωσαν ακόμη ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη, ο αντιπεριφερειάρχης και υποψήφιος του κόμματος Περικλής Μαντάς, οι Δήμαρχοι Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας, Πύλου – Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης,  Οιχαλίας Αριστείδης Σταθόπουλος, η πρόεδρος του Δ.Σ. Καλαμάτας και  υποψήφια με το κόμμα της Ν.Δ., Μαρία Οικονομάκου, ο πολιτευτής του κόμματος Μίλτος Χρυσομάλλης, καθώς και πλήθος αυτοδιοικητικών και στελεχών του κόμματος.
Επίσης, χαιρετισμούς στην εκδήλωση απέστειλαν ο πρώην υπουργός Γιάννης Λαμπρόπουλους, ο οποίος απουσίαζε για προσωπικούς λόγους, καθώς και ο Δημήτρης Σαμπαζιώτης που βρίσκεται εκτός Μεσσηνίας.
Η βραδιά συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ.
*Αναλυτικό ρεπορτάζ στο φύλλο του «Θάρρους» της Τρίτης.

Του Κώστα Γαζούλη
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας