Τα 9 μποφόρ «ξύπνησαν» τους υπευθύνους και κλάδεψαν τα δέντρα

Τα 9 μποφόρ «ξύπνησαν» τους υπευθύνους και κλάδεψαν τα δέντρα

Για τους ευκαλύπτους που είχαν καλύψει την οδό Λακωνικής, στο ύψος της Τέντας, έχουμε γράψει δεκάδες φορές, όμως κανείς δεν είχε συγκινηθεί…
Τελικά, χρειάστηκαν 9 μποφόρ και κλείσιμο της οδού, για να πειστούν οι υπεύθυνοι ότι χρειάζονταν κλάδεμα.
Έτσι, λοιπόν, προχθές το πρωί συνεργείο από την Αθήνα (διότι λόγω ιδιαιτερότητας των δέντρων χρειαζόταν ειδικό μηχάνημα) έφτασε στην πόλη και προσπάθησε να βάλει μια τάξη στα δέντρα, στο τμήμα από την Ιλάρχου Κουρκούτα μέχρι την Ηρώων, το οποίο παρέμεινε κλειστό.
Οι προχθεσινές εργασίες, φυσικά, δεν πέρασαν απαρατήρητες από περίοικους, αλλά και διερχόμενους οδηγούς, με τις απόψεις να διίστανται. Ας πούμε, αρκετοί παραπονέθηκαν «γιατί να κοπούν τα δέντρα», άλλοι γιατί επιλέχθηκε μια καθημερινή για να γίνει αυτή η εργασία, άλλοι σχολίασαν ότι «ευτυχώς πλέον θα έχουν φως, αφού οι κολώνες φωτισμού είχαν κρυφτεί στα κλαδιά, με αποτέλεσμα να κυριαρχεί το απόλυτο σκοτάδι», ενώ άλλοι δήλωσαν ευχαριστημένοι, αφού μειώνεται ο κίνδυνος τραυματισμού που παραμόνευε μέχρι χθες το πρωί.
Να σημειωθεί πως την προσεχή Δευτέρα 9 και την Τρίτη 10 Ιανουαρίου, το συνεργείο θα συνεχίσει το κλάδεμα στις οδούς Λακωνικής και Σφακιανάκη. Για λόγους ασφαλείας, τη Δευτέρα η Λακωνικής θα παραμείνει κλειστή από την οδό Ηρώων έως την οδό Σφακιανάκη. Επίσης, την Τρίτη 10 του μήνα θα παραμείνει κλειστή η οδός Σφακιανάκη από τη Λακωνικής έως την Καλλιπατείρας.

Τέλος, από την πλευρά μας πρέπει να τονίσουμε ότι τα μεγάλα δέντρα της πόλης θέλουν γενικά έλεγχο και, όπου είναι απαραίτητο, εργασίες κλαδέματος. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε τους δύο πλατάνους στην οδό Υπαπαντής, που «έχουν ξεφύγει» και από το σημείο περνούν καθημερινά 100άδες άτομα, ενώ υπάρχει πιάτσα ταξί.
Ελπίζουμε από το Δήμο Καλαμάτας να μη λάβουμε την κλασική απάντηση ότι δεν υπάρχουν υπάλληλοι στο Πράσινο. Αυτό το γνωρίζουμε όλοι.
Το θέμα είναι ότι πρέπει να γίνει άρση της επικινδυνότητας σε πολλά σημεία που υπάρχουν τεράστια δέντρα, κι ας μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι λεφτά υπάρχουν (όπως υποστηρίζει συνεχώς η Δημοτική Αρχή) στο ταμείο του Δήμου.

Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση