Γ. Κατρούγκαλος: Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νέα μέτρα (βίντεο)

Γ. Κατρούγκαλος: Η αξιολόγηση θα κλείσει χωρίς νέα μέτρα (βίντεο)

Απαντούμε με αποφασιστικότητα στην Τουρκία, δε διεκδικούμε τίποτα αλλά ούτε είμαστε διατεθειμένοι να παραχωρήσουμε

Μετά την περιφορά της εικόνας ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος έκανε μια σχετική δήλωση για την ημέρα αλλά δέχθηκε και ερωτήσεις από τους δημοσιογράφους.
Ειδικότερα ο κ. Κατρούγκαλος αφού ευχήθηκε χρόνια πολλά δήλωσε ότι ο Ελληνικός λαός έχει περάσει πολλά αυτά τα 7 χρόνια αλλά είμαστε κοντά στην έξοδο από αυτή την κρίση.
Σχετικά με την αξιολόγηση δήλωσε ότι θα υπάρξει αίσιο τέλος και πιστεύει ότι αυτό δεν θα αργήσει, έπειτα από αυτό, όπως είπε θα σταθούμε στα πόδια μας και δεν θα είναι μόνο οι αριθμοί που θα ευημερούν αφού ήδη η οικονομία φαίνεται ότι ανακάμπτει.
Σε ερώτηση για τις τουρκικές παραβιάσεις που έχουν ενταθεί τις τελευταίες ώρες δήλωσε ότι η ελληνική πλευρά απαντά με αποφασιστικότητα ισχύ αλλά και νηφαλιότητα, αφού όπως διευκρίνισε δεν είναι στο συμφέρον της χώρας αλλά και της Ευρώπης να υπάρχει ένταση στην περιοχή.
Η Ελλάδα όπως είπε αποτελεί παράγοντα σταθερότητας ενώ όπως τόνισε το διεθνές δίκαιο είναι με την πλευρά μας, ενώ είπε ότι δε διεκδικούμε τίποτα αλλά ούτε είμαστε διατεθειμένοι να παραχωρήσουμε.
Σε ερώτηση για τα μπλοκάκια που πολλοί επαγγελματίες παραδίδουν ο Υπουργός απάντησε ότι αυτό είναι μια από τις συνέπειες της κρίσης ενώ υποστήριξε ότι με το νέο νόμο το 75 έως 80% των επαγγελματιών θα πληρώσουν λιγότερες εισφορές.
Ακόμα σύστησε υπομονή, ώστε να υπάρξει άνοδος στην οικονομία και να πάψουν να κλείνουν οι επιχειρήσεις αλλά να ανοίγουν.
Τέλος σε ερώτηση για την επιβολή νέων μέτρων ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε ότι δεν θα υπάρξουν όπως δεν θα υπάρξει και καμία υποχώρηση, αλλά η αξιολόγηση θα κλείσει.

https://youtu.be/rjj47KgbEd0