Σε δύο νύχτες «επίθεση» σε 4 καταστήματα στη Βαλαωρίτου και σε 3 στη Βασ. Γεωργίου

Σε δύο νύχτες «επίθεση» σε 4 καταστήματα  στη Βαλαωρίτου και σε 3 στη Βασ. Γεωργίου

Αλωνίζουν οι διαρρήκτες στο κέντρο της Καλαμάτας
 
 
Καθημερινό πλέον είναι το φαινόμενο αδίστακτοι διαρρήκτες να εισβάλλουν σε σπίτια και καταστήματα, ακόμα και στο κέντρο της Καλαμάτας.
Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι σε δύο κεντρικούς δρόμους της πόλης, που μάλιστα είναι κάθετοι της πλατείας, διαρρήκτες «μπούκαραν» σε 7 περιπτώσεις. Περιπτώσεις που έχουμε επιβεβαιώσει, γιατί είναι σίγουρο ότι οι κλοπές είναι δεκάδες, απλά πολλές φορές τα θύματα δεν ενημερώνουν την Αστυνομία.
 
Πεζόδρομος Βαλαωρίτου
Για τον πεζόδρομο της Βαλαωρίτου έχουμε γράψει δεκάδες φορές. Όταν ο δρόμος έγινε αποκλειστικά για πεζούς, θεωρήθηκε κάτι πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της πόλης. Σε αυτόν τον πεζόδρομο, όμως, όσο περνά ο καιρός, οι κάτοικοι και οι καταστηματάρχες νιώθουν όλο και πολύ την εγκατάλειψη και την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής. Πλάκες σπασμένες, σκουπίδια αμάζευτα, φυτά παρατημένα, ελλιπής φωτισμός είναι μερικά μόνο από όσα διακρίνει κάποιος που περνά από το σημείο.
Μετά την εγκατάλειψη ήρθαν να προστεθούν και οι διαρρήξεις. Έτσι, λοιπόν, τα ξημερώματα της Παρασκευής τέσσερα καταστήματα βρέθηκαν στο στόχαστρο των διαρρηκτών. Στα δύο κατάφεραν να μπουν, ενώ στα άλλα δύο “ατύχησαν”. Μάλιστα, ο συναγερμός που χτύπησε γύρω στις 6.00 παρά το πρωί σταμάτησε το σερί τους.
Να σημειωθεί εδώ ότι και στα τέσσερα οι φθορές που προκάλεσαν στην προσπάθειά τους να μπουν είναι μεγάλες, αφού τα σημάδια φανερώνουν χρήση λοστού.
 
Βασ. Γεωργίου
Στη δεύτερη επιδρομή, που έγινε την προηγούμενη εβδομάδα, οι διαρρήκτες κατάφεραν να εισχωρήσουν σε τρία καταστήματα της Βασ. Γεωργίου. Αυτή τη φορά δεν μπήκαν από την κεντρική είσοδο των καταστημάτων, αλλά από πίσω πόρτες, στον κοινόχρηστο χώρο πολυκατοικίας.
Να σημειωθεί ότι και στις τρεις περιπτώσεις οι διαρρήκτες πέτυχαν το στόχο τους και, μάλιστα, έφυγαν με πλούσια λεία.
 
 
 Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση