Στις 9 Μαρτίου ξαναζωντανεύει η δολοφονία του δικηγόρου Σπ. Ιωάννου

Στις 9 Μαρτίου ξαναζωντανεύει η δολοφονία του δικηγόρου Σπ. Ιωάννου

Την Πέμπτη 9 Μαρτίου, ορίσθηκε να ξεκινήσει η επανεκδίκαση μίας από τις μεγαλύτερες υποθέσεις, για την πιο άγρια δολοφονία που έχει γίνει στην περιοχή της Τριφυλίας, αυτή του δικηγόρου Κυπαρισσίας Σπύρου Ιωάννου.
Η στυγερή δολοφονία θα «ζωντανέψει» δικαστικά για τρίτη φορά, μετά την αναίρεση της απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου Καλαμάτας που έκανε δεκτή ο Άρειος Πάγος.
Για τη δολοφονία του δικηγόρου έχουν καταδικασθεί δύο άτομα. Ο Βορειοηπειρώτης Ορέστης Ντούτσι, στον οποίο έχει επιβληθεί και από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο, ισόβια κάθειρξη, αλλά από την πρώτη στιγμή και μέχρι τώρα υποστηρίζει ότι είναι αθώος. Άλλωστε, είναι αυτός που κατέφυγε κατά της απόφασης του ΜΟΕ στον Άρειο Πάγο και διατάχθηκε τώρα η επανεκδίκαση. Επίσης, έχει καταδικασθεί και ένας Αλβανός, στον οποίο το δευτεροβάθμιο δικαστήριο έχει επιβάλει ποινή καθείρξεως 20 ετών. Και οι δύο πρωτόδικα είχαν καταδικασθεί σε ισόβια, αλλά στο δεύτερο βαθμό, το δικαστήριο αναγνώρισε ελαφρυντικό μόνο στον Αλβανό. Με την επανεκδίκαση της υπόθεσης στις 9 Μαρτίου, θα κριθεί εκ νέου η απόφαση και γι’ αυτόν.

Δολοφονία
Ο δικηγόρος Σπύρος Ιωάννου στις 26 Ιανουαρίου του 2009 και ενώ βρισκόταν στο γραφείο του στην Κυπαρισσία και εργαζόταν, δέχτηκε δολοφονική επίθεση. Οι δράστες τού προκάλεσαν σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και τον εγκατέλειψαν αιμόφυρτο.
Περίπου μία ώρα αργότερα, τον εντόπισε συνάδελφός του, και αμέσως διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας και ακολούθως στο Νοσοκομείο της Τρίπολης, εξαιτίας της σοβαρότητας της κατάστασής του, όπου και κατέληξε.
Μετά από έρευνες της Αστυνομίας, συνελήφθησαν ως δράστες ο βορειοηπειρώτης και ο Αλβανός, καθώς αποτύπωμα του Αλβανού βρέθηκε στο τόπο του εγκλήματος και ο οποίος στη συνέχεια ομολόγησε και τη συμμετοχή του βορειοηπειρώτη.

Φωνάζει ότι είναι αθώος
Από την ημέρα της σύλληψής του, έως και τώρα που θα ξεκινήσει η επανεκδίκαση της υπόθεσης, ο βορειοηπειρώτης Ορ. Ντούτσι δεν έχει παραδεχθεί ποτέ την συμμετοχή του στη δολοφονία. Ακόμα και μετά την καταδίκη του σε δεύτερο βαθμό, όπου συνήθως οι κατηγορούμενοι «αποδέχονται» τις συνέπειες των πράξεών τους, αυτός συνεχίζει να φωνάζει προς κάθε κατεύθυνση, ότι είναι αθώος.
Σε αυτόν οφείλεται και η τελευταία ανατρεπτική εξέλιξη επανεκδίκασης της υπόθεσης, καθώς ο Άρειος Πάγος έκανε δεκτή σχετική αίτησή του για αναίρεση της απόφασης.

Της Βίκυς Βετουλάκη