Αλ. Χαρίτσης: «Μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα θα έχουν αποζημιωθεί οι παραγωγοί»

Αλ. Χαρίτσης: «Μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα θα  έχουν αποζημιωθεί οι παραγωγοί»

Μετά το Δημαρχείο της Καλαμάτας ο κ. Χαρίτσης συναντήθηκε με τους πατατοπαραγωγούς της περιοχής του Μπουρνιά. Όπως δήλωσε, μέσα από τη συνάντηση αναδείχθηκε σειρά ζητημάτων που έχουν να κάνουν τόσο με τα προβλήματα στις καλλιέργειες και το κόστος παραγωγής όσο και με χρόνια προβλήματα υποδομών, όπως οι αγροτικοί δρόμοι και τα αρδευτικά έργα, τα οποία, κατά τη γνώμη του κ. Χαρίτση, έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και δεκαετίες.
Ο ίδιος ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι έχει ξεκινήσει ένα πρόγραμμα, μέσω του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, για την αποκατάσταση αυτών των δικτύων.
Επίσης, τόνισε ότι το 2017 η κυβέρνηση αύξησε τους πόρους για πρώτη φορά έπειτα από 10 χρόνια από τα 750 εκατομμύρια στο 1 δισ. ευρώ, ώστε να αντιμετωπιστούν ανάγκες σαν αυτές που άκουσε από τους παραγωγούς, ενώ ανέφερε ότι θα υπάρχει επαφή και στη συνέχεια, ώστε να γίνουν γνωστές οι προτάσεις. Όπως δε τον ενημέρωσαν, υπάρχουν έτοιμες μελέτες για αυτά τα έργα, έτσι θα μπορέσουν να υλοποιηθούν και να αυξηθεί η τοπική παραγωγή.
Κλείνοντας ο κ. Χαρίτσης αναφέρθηκε στο ζήτημα των αποζημιώσεων από τις πλημμύρες του Σεπτεμβρίου. Όπως είπε, πρέπει τα προβλήματα να λύνονται άμεσα και επικοινώνησε με τον πρόεδρο του ΕΛΓΑ, ώστε να ενημερωθεί για την εξέλιξη του ζητήματος, με τον τελευταίο να τον διαβεβαιώνει ότι μέχρι τη Μεγάλη Εβδομάδα οι παραγωγοί που είχαν υποστεί μεγάλες ζημιές θα έχουν πλήρως αποζημιωθεί.
 
Του Παναγιώτη Μπαμπαρούτση