Να φύγουν επιχείρησαν τρεις μετανάστες από τις κατασκηνώσεις της Αγίας Μαρίνας (φωτογραφίες)

Να φύγουν επιχείρησαν τρεις μετανάστες από τις κατασκηνώσεις της Αγίας Μαρίνας (φωτογραφίες)

Να φύγουν από τις εγκαταστάσεις της κατασκήνωσης της Αγίας Μαρίνας, όπου κρατούνται, επιχείρησαν το βράδυ της Κυριακής τρεις από τους 87 μετανάστες, όμως γρήγορα έγιναν αντιληπτοί από την αστυνομική δύναμη που βρίσκεται στην περιοχή και εμποδίστηκαν.
Οι μετανάστες βρίσκονται εκεί από την Παρασκευή, προκειμένου να  ολοκληρωθεί η θεραπεία στην οποία πρέπει να υποβληθούν όλοι για το δερματικό νόσημα που είχε εκδηλωθεί σε κάποιους εξ αυτών. Καθώς η καταγραφή από το Λιμεναρχείο ολοκληρώθηκε, πλέον ανήκουν στη δικαιοδοσία της Αστυνομίας, η οποία όμως δεν μπορεί ακόμα να προχωρήσει τις διαδικασίες, διότι διαπιστώθηκε ότι πάνω από 20 άτομα έχουν νοσήσει από ψώρα και προληπτικά πρέπει να γίνει θεραπεία σε όλους. Έτσι, με ενέργειες του Δήμου Καλαμάτας παραχωρήθηκε η κατασκήνωση της Αγίας Μαρίνας για τη διαμονή τους. Σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουν δοθεί από το ΚΕΕΛΠΝΟ που έχει αναλάβει τη φαρμακευτική αγωγή, πρέπει να τους χορηγηθεί αντιβίωση για τρεις μέρες και έπειτα από μία εβδομάδα κενού να υπάρξει επανάληψη της θεραπείας.
Οι συνθήκες, βέβαια, στον Ταΰγετο δεν είναι οι καλύτερες, καθώς ακόμα υπάρχει αρκετό κρύο και χιόνια, ενώ ο χώρος των κατασκηνώσεων είναι τεράστιος για να καλυφθεί από τους πέντε αστυνομικούς που φυλούν.
Στο μεταξύ, από τον έλεγχο που έκαναν στα στοιχεία των αλλοδαπών, ανάμεσα στους 87 εντοπίσθηκε ένας 29χρονος Πακιστανός σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε απόφαση από το 2013 του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θράκης για ληστεία. Κάτι που σημαίνει ότι ο συγκεκριμένος αλλοδαπός είχε επισκεφτεί και παλαιότερα τη χώρα μας ή βρισκόταν σε αυτή και το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Της Βίκυς Βετουλάκη