Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον Αριστείδη Καλαντζάκο

Σήμερα το τελευταίο «αντίο» στον Αριστείδη Καλαντζάκο

Ας είναι παράδειγμα
για όλους μας
Με θλίψη αποχαιρετάμε τον Αριστείδη Καλαντζάκο, υπουργό και βουλευτή Μεσσηνίας για πολλά χρόνια. Ο Αριστείδης Καλαντζάκος υπηρέτησε την πολιτική, τη Μεσσηνία και την Παράταξη με ήθος, εντιμότητα, ευπρέπεια και αφοσίωση.
Θα τον θυμόμαστε θετικά και η διαδρομή του ας είναι παράδειγμα για όλους μας.
Ιωάννης Δ. Λαμπρόπουλος


Κατσίβελας και Κόλλιας για
τον Αριστείδη Καλαντζάκο
 
 
Τη θλίψη τους για το θάνατο του Αριστείδη Καλαντζάκου εκφράζουν ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας και ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, τονίζοντας πως με την απώλειά του η Τριφυλία και πολιτικός του χώρος γίνονται φτωχότεροι.
Σε συλλυπητήριο μήνυμά του για το θάνατο του Αριστείδη Καλαντζάκου, ο κ. Κατσίβελας αναφέρει: «Η Τριφυλία θλίβεται και τιμά το μεγάλο Τριφύλιο πολιτικό Αριστείδη Καλαντζάκο. Γόνος και συνεχιστής μιας λαμπρής οικογένειας με μεγάλη προσφορά στον τόπο και την πατρίδα μας. Πολιτικός ευγενής, υπερήφανος, διορατικός, μεγαλόψυχος, μαχητής, συναινετικός, μετριοπαθής, αξιοπρεπής, φιλελεύθερος, διαχρονικός και ωφέλιμος. Ευπατρίδης της πολιτικής και της ζωής. Η απώλειά του αφήνει ένα μεγάλο κενό και καθιστά φτωχότερο τον πολιτικό χώρο, τον οποίο υπηρέτησε έντιμα, με αίσθημα ευθύνης, αρχές και αξίες. Του οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ για τη μεγάλη του προσφορά. Θα παραμείνει σημείο αναφοράς για όλους εμάς. Ο Δήμος Τριφυλίας και η ιδιαιτέρα πατρίδα του θα τον τιμούν για πάντα».
Σε δήλωσή του, ο πρώην δήμαρχος Τριφυλίας, Κώστας Κόλλιας, τονίζει πως «τιμήθηκε από το μεσσηνιακό λαό και τίμησε την ψήφο του», σημειώνοντας: «Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για το θάνατο του Αριστείδη Καλαντζάκου, πολιτικού ανδρός που καθ’ όλη τη μακρά πολιτική του διαδρομή πορεύτηκε με αξιοπρέπεια και σωφροσύνη, τίμησε την ψήφο του μεσσηνιακού λαού αλλά και τα αξιώματα με τα οποία ο ίδιος τιμήθηκε. Από τη συνεργασία μαζί του, όταν εκείνος ήταν υπουργός Εργασίας κι εγώ γραμματέας του Συνδικαλιστικού Τομέα της Νέας Δημοκρατίας, είχα την ευκαιρία να διαγνώσω την κοινωνική του ευαισθησία και τα φιλεργατικά του αισθήματα, αλλά και το συναινετικό και συνθετικό του πνεύμα, σε μια εποχή, μάλιστα, έντονων συνδικαλιστικών συγκρούσεων.
Με το θάνατό του η Τριφυλία γίνεται πολιτικά φτωχότερη. Στη σύζυγό του, στην κόρη του και τους συγγενείς του εκφράζω τα βαθιά μου συλλυπητήρια».
 
Του Ηλία Γιαννόπουλου
 


Ο Π. Νίκας για την εκδημία
του Αριστείδη Καλαντζάκου
Ο δήμαρχος Καλαμάτας, Παναγιώτης Νίκας, έκανε την ακόλουθη δήλωση, αφότου έγινε γνωστός ο θάνατος του Αριστείδη Καλαντζάκου: «Εκφράζω τη θλίψη μου για την εκδημία του αείμνηστου υπουργού Αριστείδη Καλαντζάκου. Υπηρέτησε τον Κοινοβουλευτισμό με ήθος, πραότητα, μετριοπάθεια και ικανότητα συνθέσεων. Για τους Μεσσήνιους είχε μόνο αγάπη και ενδιαφέρον. Τη μνήμη του ας συνοδεύουν οι καλές του υπηρεσίες προς το λαό μας».
Να σημειωθεί πως ο κ. Νίκας θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του αείμνηστου Αριστείδη Καλαντζάκου.
 


Ο πρώην υπουργός Στέφανος
Μάνος για τον Αριστείδη Καλαντζάκο
Mε ανάρτηση στη σελίδα του στο facebook την Τρίτη το μεσημέρι, ο πρώην υπουργός Στέφανος Μάνος εκφράζει τη λύπη του για το θάνατο του Αριστείδη Καλαντζάκου, αναφέροντας:
«Με λύπη πληροφορήθηκα το θάνατο του Αριστείδη Καλαντζάκου. Μεγαλύτερος από εμένα, πολιτικά πολύπειρος, τελείως δεξιός στο φρόνημα, θα ήταν δύσκολο να συνδεθεί μαζί μου με φιλία. Κι όμως, ήμασταν φίλοι και μπορέσαμε να συνεργαστούμε εκπληκτικά, ιδίως στην τελευταία κυβερνητική φάση, όταν αυτός ήταν υπουργός Εργασίας και εγώ Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών. Παλαιοκομματικός ασφαλώς, αλλά όπως έλεγε, πώς αλλιώς θα τα έβγαζε πέρα με τα θηρία Μπούτος και Σαμαράς. Ό,τι έκανε συνοδευόταν με χιούμορ, ποτέ με κακία. Κακία που περίσσευε στη Μεσσηνία. Η κόρη του Σοφία δοκίμασε την πολιτική, εξελέγη και στη συνέχεια την παράτησε για τη Νέα Υόρκη. Ο πατέρας της ήταν αγαπητός».