ΤΕ Μεσσηνίας ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τους μετανάστες που φιλοξενούνται στο νομό

ΤΕ Μεσσηνίας  ΚΚΕ: Ανακοίνωση για τους μετανάστες που φιλοξενούνται στο νομό

Την Πέμπτη έφτασαν 87 μετανάστες στο νομό μας. Από τη πρώτη στιγμή του εντοπισμού του καραβιού που τους μετέφερε, γίναμε μάρτυρες μιας απαράδεκτης κατάστασης. Οι μετανάστες έγιναν μπαλάκι ανάμεσα στους Δήμους για το που θα φιλοξενηθούν για τα πρώτα εικοσιτετράωρα. Την πρώτη ευθύνη για αυτή τη κατάσταση την έχει η ίδια η Kυβέρνηση , που,  αντί να συντονίσει και να οργανώσει την επιχείρηση έμεινε ουσιαστικά θεατής. Αφού έχει υπογράψει την επαίσχυντη συμφωνία με τη Τουρκία που εγκλωβίζει 50.000 και πλέον πρόσφυγές στην Ελλάδα χωρίς να το επιθυμούν, αφού είναι υπεύθυνη για τις άθλιες συνθήκες στην Ειδομένη, στη Μόρια, στην Αμυγδαλέζα το Ελληνικό και τα νησιά του Αιγαίου τώρα δεν μπορεί ένα υπουργείο να συντονίσει μια μικρή επιχείρηση για 87 μετανάστες για να έχουν μια ανθρώπινη φιλοξενία λίγων ημερών.
Η στάση των Δημοτικών αρχών Πύλου-Νέστορος, Μεσσήνης και Καλαμάτας είναι απαράδεκτη και τραγική. Αρνήθηκαν (με δικαιολογίες που δεν ευσταθούν και είναι τουλάχιστον γελοίες) να φιλοξενήσουν τους ταλαιπωρημένους πρόσφυγές που θαλασσοπνίγονταν. Το ΚΚΕ έκανε παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Καλαμάτας και έθεσε για άλλη μια φορά επιτακτικά το θέμα ότι χρειάζεται να υπάρχει μια προσωρινή δομή  φιλοξενίας ενός ικανού αριθμού προσφύγων από τη στιγμή που γινόμαστε μάρτυρες τέτοιων γεγονότων συχνά πυκνά πλέον σε όλο το νομό. Απαιτούμε τώρα να μεταφερθούν σε αξιοπρεπείς χώρους, με εξασφαλισμένες συνθήκες υγιεινής, θέρμανση, ειδικούς χώρους για παιδιά, για τις λίγες ώρες που θα φιλοξενηθούν στο νομό.
Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα, τους εκατοντάδες πολίτες  που έδειξαν με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο, με όποιο μέσο μπορούσαν την αλληλεγγύη τους . Είναι η καλύτερη απάντηση στους φασιστές της Χρυσής Αυγής, που εκμεταλλεύονται το δράμα των εγκλωβισμένων προσφύγων για να χύσουν το ρατσιστικό τους δηλητήριο, για να βγει “λάδι” το σύστημα της εκμετάλλευσης που γεννά τόσο τη φτώχεια των Ελλήνων εργαζομένων, όσο και τους πολέμους και τον ξεριζωμό των προσφύγων.
Καλούμε το μεσσηνιακό λαό να είναι σε επαγρύπνηση, να ενισχύσει την αλληλεγγύη του, να οργανώσει την πάλη του, να συμπορευτεί με το ΚΚΕ και να παλέψει για μια κοινωνία χωρίς φτώχεια, εκμετάλλευση, ανεργία, πολέμους και προσφυγιά, το σοσιαλισμό.