Κράτησαν τα… προσχήματα Σαμαράς και Τατούλης στη χθεσινή συνάντηση στο Άστρος Κυνουρίας

Κράτησαν τα… προσχήματα Σαμαράς και Τατούλης στη χθεσινή συνάντηση στο Άστρος Κυνουρίας

Άφησαν αιχμές εκατέρωθεν με τις δηλώσεις τους, αλλά δεν έριξαν λάδι στη φωτιά
 
 
 
Στο πνεύμα των ημερών ήταν το κλίμα της πρώτης συνάντησης του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη και του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, χθες, στις επετειακές εκδηλώσεις στο Άστρος Κυνουρίας, μετά τη σύγκρουση με αφορμή τη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου μέσω της ΣΔΙΤ με την ΤΕΡΝΑ.
Βέβαια, δεν καταλήφθηκαν από το… πνεύμα αγάπης, αλλά… κατάπιαν τις όποιες πολιτικές διαφορές τους με μικρές πολιτικές αιχμές.
 
 
Δηλώσεις Σαμαρά
Σύμφωνα με τα Μέσα Ενημέρωσης της Αρκαδίας, ο Αντώνης Σαμαράς ρωτήθηκε από δημοσιογράφους για την ερώτηση των βουλευτών της Ν.Δ. σχετικά με τη διαχείριση των απορριμμάτων και την Περιφέρεια και η απάντησή του ήταν: «Το μόνο που θέλω να πω σε αυτό είναι ότι είναι ξεκάθαρη απολύτως η θέση που έχει πάρει η παράταξη για το ζήτημα αυτό».
Γενικότερα, για το πνεύμα και το μήνυμα της ημέρας ο πρώην πρωθυπουργός σχολίασε: «Από τις πιο θετικές εξελίξεις για την εγκαθίδρυση του Συντάγματος ήταν η Β’ Εθνοσυνέλευση στο Άστρος. Είναι μια ευκαιρία η σημερινή (σ.σ. χθες) να θυμηθούμε εκείνες τις ένδοξες στιγμές που οι Έλληνες, με πρώτον τον Κολοκοτρώνη, αποφάσισαν να είναι ενωμένοι για το κοινό καλό.
Ταυτόχρονα, είχα την ευκαιρία να συναντηθώ με παλιούς φίλους, αλλά και νέους αγωνιστές της ευρύτερης παράταξης, οι οποίοι σήμερα αγωνίζονται για το καλό του τόπου, για να μπορέσουμε να φτιάξουμε μια Ελλάδα που θα είμαστε υπερήφανοι για αυτήν, με ασφάλεια, σταθερότητα και ανάπτυξη».
 
Δηλώσεις Τατούλη
 
Από την πλευρά του, ο Πέτρος Τατούλης στις δηλώσεις του υπήρξε αιχμηρός, χωρίς, όμως, να προσπαθήσει να… πληγώσει κανέναν. «Η ποιότητα του πολιτικού προσωπικού της χώρας θα πρέπει ιστορικά να σταθμίζεται σύμφωνα με τις ευθύνες του άδολου πατριωτισμού, έτσι όπως με σαφήνεια τον περιέγραψε η 2η Εθνοσυνέλευση του Άστρους» τόνισε, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «το πρόβλημα στη χώρα μας δεν είναι μόνο πρόβλημα θεσμών, αλλά πρόβλημα ποιότητας του πολιτικού προσωπικού».
Ο κ. Τατούλης πρόσθεσε ότι οι πολιτικοί θα πρέπει να αντιληφθούν τη σημασία αυτού του γεγονότος και να πάψουν να νιώθουν ότι χρειάζονται «δεκανίκια» στη δική τους σχέση με τον πολίτη. «Αν αυτό δε γίνει κατανοητό, τότε δυστυχώς ο πολιτικός κόσμος θα ακολουθήσει την “κακή του μοίρα”, που δε συνάδει με την ιστορία αυτού του τόπου. Δε χρειαζόμαστε ξένες βοήθειες. Δεν υπάρχουν “φίλιες δυνάμεις” και θα πρέπει κυρίως να στηριχτούμε στα πόδια μας, στις δικές μας δυνάμεις, στους συμπολίτες μας».
Ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε ακόμα την ανάγκη να επιβληθεί η συμφιλίωση και η συνεννόηση. «Δεν μπορεί αυτή η χώρα σε δύσκολες περιόδους, για τόσα χρόνια, να ταλανίζεται μέσα στο πλαίσιο μιας κρίσης, που ζημιώνει βάναυσα τη ζωή των ανθρώπων της και την ψυχή του Έθνους» σχολίασε και συμπλήρωσε ότι «χωρίς σχέδιο δεν μπορεί να υπάρξει έξοδος από την κρίση». 
 
Του Αντώνη Πετρόγιαννη

φωτογραφίες: arcadiaportal.gr