Παίζουν τον… «παπά» στη Νέα Δημοκρατία

Παίζουν τον… «παπά» στη Νέα Δημοκρατία

Γαλάζια αυτοδιοικητικά στελέχη στο πλευρό του Π. Τατούλη αλλά και των βουλευτών που τον κατηγορούν
 
Σε… μάγισσες και χαρτορίχτρες θα πρέπει να πάει κάποιος που επιθυμεί να εξηγήσει πολιτικά και κομματικά τη στάση αυτοδιοικητικών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία. Το τελευταίο επεισόδιο του περίεργου παιχνιδιού παίχτηκε στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, όταν το κλιμάκιο Υγείας της Νέας Δημοκρατίας επισκέφθηκε το νομό και συναντήθηκε με στελέχη, αλλά και φορείς του κλάδου, με σκοπό να σχηματίσουν ιδία άποψη για την κατάσταση ενός κρίσιμου τομέα της δημόσιας διοίκησης στην περιοχή μας.
Στο κλιμάκιο της Νέας Δημοκρατίας συμμετείχε ο Ιάσονας Φωτήλας, ένας από τους βουλευτές που υπέγραψαν την ερώτηση των 10 για το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο, ενώ στην αντιπροσωπεία υπήρχε και ο Β. Οικονόμου.
Κι ενώ θα περίμενε κάποιος ότι τα γαλάζια αυτοδιοικητικά στελέχη, που στην πρόσφατη σύγκρουση τάχθηκαν αναφανδόν στο πλευρό του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, θα απείχαν διακριτικά από τις όποιες εκδηλώσεις, πλαισίωσαν και το κλιμάκιο Υγείας της Ν.Δ. και φρόντισαν, μάλιστα, να κάνουν έντονη την παρουσία τους.
Υπενθυμίζουμε ότι η επίσημη Ν.Δ. διά του εκπροσώπου Τύπου, Βασίλη Κικίλια, το προηγούμενο διάστημα αποκήρυξε δημοσίως τον περιφερειάρχη, έπειτα από σχετικό επίμονο αίτημα των βουλευτών της Πελοποννήσου.
«Ο κ. Τατούλης δεν είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας. Η Ν.Δ. αξιολογεί με πολύ θετικό τρόπο τις προτάσεις, τις θέσεις και τις παρεμβάσεις των βουλευτών της από την Πελοπόννησο», τόνισε χαρακτηριστικά, ικανοποιώντας τους συναδέλφους του και κλείνοντας την πόρτα στον περιφερειάρχη.
Από την πλευρά του, ο Πέτρος Τατούλης δεν άφησε αναπάντητα τα όσα του προσάπτουν. Σε αρχική ανακοίνωσή του επιτέθηκε στους «γαλάζιους» πρώην συναδέλφους του, κάνοντας λόγο για «πολιτικά πρόσωπα, που προκειμένου να συντηρηθούν στη ζωή, βρίσκουν την εύκολη λύση, με ψέματα και μισές αλήθειες να επιβεβαιώσουν την παρουσία τους, έστω και αν υπονομεύουν αφενός την παράταξη στην οποία ανήκουν, αλλά κυρίως το συμφέρον των πολιτών και του τόπου. Αυτά τα πολιτικά πρόσωπα, όμως, που υπηρετούν το ψεύδος και το λαϊκισμό, έχουν αποδειχτεί πια εντελώς αναλώσιμα».
Με όλα τα παραπάνω θέματα ανοιχτά προκαλεί, τουλάχιστον, έντονο προβληματισμό η παρουσία των αυτοδιοικητικών στελεχών στην πρόσφατη επίσκεψη του κλιμακίου της Νέας Δημοκρατίας…
Α.Π.