Ακόμα να υπογραφεί σύμβαση για τα ρέματα της Οιχαλίας

Ακόμα να υπογραφεί σύμβαση για τα ρέματα της Οιχαλίας

Από «40 κύματα» έχει περάσει η ανάδειξη μειοδότη του έργου «Καθαρισμοί ρεμάτων στην πλημμυρόπληκτη περιοχή του Δήμου Οιχαλίας», προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ, και καθώς φαίνεται ακόμα ο «Γολγοθάς» δεν έχει τελειώσει.
Το έργο δημοπρατήθηκε πέρυσι τον Ιούνιο και συμμετείχαν 24 εργολήπτες με πολύ υψηλά ποσοστά έκπτωσης, που ξεκινούσαν από 20% και έφταναν έως 79%. Ωστόσο, αρχικά λόγω ενστάσεων, υπήρξαν καθυστερήσεις στην κατακύρωση του έργου.
Όταν απερρίφθησαν οι προσφυγές, ο φάκελος της δημοπρασίας πήγε για έλεγχο στο Ελεγκτικό Συνέδριο Αθηνών, το οποίο απεφάνθη ότι κωλύεται η υπογραφή της σύμβασης, διότι συντρέχουν ουσιώδεις πλημμέλειες στη φάση της διαδικασίας για την ανάθεση του έργου, καθώς έπρεπε να δημοπρατηθεί ως εργασίες και όχι ως έργο.
Η Περιφέρεια κατέθεσε ένσταση κατά αυτή της απόφασης του Ελεγκτικού Συνεδρίου και την κέρδισε.
Κλήθηκε, λοιπόν, ο μειοδότης  Παναγιώτης Μπαρούνης, που είχε δώσει έκπτωση 79%, να υπογράψει τη σύμβαση, όμως δήλωσε πως δε θα προχωρήσει, διότι συντρέχουν λόγοι υγείας και συνταξιοδότησής του.
Η Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου αποφάσισε στην τελευταία της συνεδρίαση να κληθεί ο επόμενος μειοδότης να υπογράψει τη σύμβαση, που είναι η εταιρεία «Χρονόπουλος ΑΤΚΕΕ», με έκπτωση 78,20%.
Β.Β.