Αύριο στο Στάδιο τα Παπαφλέσσεια με υποσχέσεις για ρεκόρ από τους Έλληνες πρωταθλητές…

Αύριο στο Στάδιο τα Παπαφλέσσεια με υποσχέσεις για ρεκόρ από τους Έλληνες πρωταθλητές…

Η καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου για τα Παπαφλέσσεια που θα πραγματοποιηθούν αύριο στο Στάδιο της Παραλίας πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στα γραφεία του διοργανωτή Μεσσηνιακού.
Ο υπεύθυνος Τύπου της διοργάνωσης, Μπάμπης Βακαλόπουλος, άνοιξε την ενημερωτική συνάντηση ευχαριστώντας τα τοπικά ΜΜΕ για την προβολή του αγώνων και όλους τους υποστηρικτές και ιδιαίτερα τις «δυο εταιρείες που μας στήριξαν και ήταν μια «ένεση» για τον σύλλογό μας, την ΤΕΡΝΑ που ήταν ο χορηγός του βόλεϊ στην Α2 και του στίβου και τον ΜΟΡΕΑ που είναι ο κύριος χορηγός των «Παπαφλεσσείων» και γενικότερα του ΜΓΣ» και συνέχισε λέγοντας:
«Προσπαθήσαμε ώστε να γίνουν οι αγώνες, γιατί μια διακοπή ενός έτους σημαίνει ότι τελειώνουν. Πιστεύουμε όμως ότι θα έρθουν και καλύτερες ημέρες.
Θα είναι ένα ωραίο Σάββατο, με καλές επιδόσεις και ρεκόρ. Λόγω των λίγων χρημάτων που είχαμε φέρνουμε και 6 ξένους αθλητές που θα προσπαθήσουμε να έχουν καλό συναγωνισμό με τους Έλληνες ώστε να κάνουν καλές επιδόσεις».
Τέλος, ο Μπάμπης Βακαλόπουλος, εξέφρασε με καυστικό τρόπο το παράπονο ότι τα τελευταία δύο χρόνια η ΕΡΤ έχει σταματήσει να καλύπτει τηλεοπτικα τα Παπαφλέσσεια. «Δεν ξέρω για ποιο λόγο. Είναι ένα παράπονο του Συλλόγου μας όταν ειδικά μεταδίδει κάποιες άλλες διοργανώσεις, όχι μόνον στίβου, που δεν έχουν αυτή την εμβέλεια. Οι κυβερνητικοί βουλευτές της Μεσσηνίας ας το δουν» ανέφερε ειδικότερα.
Τ. Στασινόπουλος: Ιστορική αφετηρία για μεγάλες επιδόσεις η Καλαμάτα
 
Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού, Τάκης Στασινόπουλος με ιστορικές αναφορές…
«Σας καλωσορίζω στο στάδιο του Μεσσηνιακού απ’ όπου ξεκίνησε η πρώτη διοργάνωση των Παπαφλεσσείων στις 13/5/1956 μετά από πρωτοβουλία του τότε δημάρχου, Παναγιώτη Καίσαρη, για να τιμήσουν τον ήρωα του 1821, Παπαφλέσσα.  Για την πόλη της Καλαμάτας τα Παπαφλέσσεια είναι πλέον θεσμός που χτίστηκε, αναδείχθηκε και δυναμώθηκε με τις προσπάθειες του Δήμου Καλαμάτας και του Μεσσηνιακού. Μάλιστα από το 1996 έως το 2014 είχαν διεθνές κύρος» ανέφερε ο κ. Στασινόπουλος, εκφράζοντας ακόμα «την πεποίθηση ότι οι φετινοί αγώνες θα αποτελέσουν για τους συμμετέχοντες αθλητές την αφετηρία για την επίτευξη επιδόσεων που θα τους δώσουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν στους μεγάλους αγώνες της χρονιάς» επιφυλάσσοντας και γι’ αυτούς ένα ζεστό καλωσόρισμα στην πόλη μας και την ευχή για επίτευξη των στόχο τους «που θα ανταμείψουν τους φίλους του στίβου και θα σας χαρίσουν τα χειροκροτήματά τους»…
 
Ν. Μπασακίδης: Μεγάλες επιδόσεις στα σπριντ με το ανακατασκευασμένο ταρτάν 
Ο πρόεδρος του Αθλητικού Φορέα Δήμου Καλαμάτας, Νίκος Μπασακίδης, πρόσθεσε από την πλευρά του: «Η πόλη καλωσορίζει για άλλη μια χρονιά αθλητές στίβου από την Ελλάδα και το εξωτερικό σε ένα ραντεβού που κάθε χρόνια για πολλά τώρα, ανανεώνεται για το τέλος του Μαΐου. Τα Παπαφλέσσεια είναι μια συνάντηση στίβου που έχει καθιερωθεί στη μνήμη όλων των Ελλήνων αλλά ιδιαίτερα στους αθλητές και ιδιαίτερα στους δικούς μας αθλητές, που κάθε μέρα τους βλέπουμε στο δημοτικό στάδιο να αγωνίζονται και είναι γι’ αυτούς ένα κίνητρο, ένα στόχος, για να συμμετάσχουν, να πάρουν μια πρώτη γεύση, μια πρώτη εμπειρία.
Ως Δήμος είμαστε αρωγοί και υποστηρίζουμε οικονομικά αυτή την προσπάθεια του Μεσσηνιακού» τόνισε ο κ. Μπασακίδης, ενώ αναφερόμενος στις παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο χώρο που θα φιλοξενηθούν οι αυριανοί αγώνες, μετέφερε τα εξής:. «Για φέτος στο Στάδιο έχει γίνει μια πολύ μεγάλη επισκευή του αγωνιστικού στίβου, με αποτέλεσμα οι αθλητές των αγώνων ταχύτητας να τρέχουν σε ένα καινούργιο ταρτάν! Αυτό θα βελτιώσει τις επιδόσεις, όπως το είδαμε και πέρυσι με τα αγωνίσματα του μήκους, έτσι ώστε να παραμείνει το μίτινγκ σε ένα υψηλό αγωνιστικό επίπεδο».
Τέλος, κάλεσε τους φίλους του στίβου να στηρίξουν με την παρουσία και το χειροκρότημά τους τις προσπάθειες όλων των αθλητών από την Μεσσηνία, την Ελλάδα και το εξωτερικό, ώστε να έχουν μια πολύ καλή επίδοση.
 
Ι. Καλυβιώτης: Εγγύηση η εμπειρία-ξεχωριστή παρουσία παιδιών και ΑμεΑ 
Ο Γιάννης Καλυβιώτης που σηκώνει πλέον το μεγαλύτερο οργανωτικό μέρος των Παπαφλεσσείων, ανέφερε:
«Όπως πάντα παρατηρείται υψηλό επίπεδο ετοιμότητας στην Οργανωτική Επιτροπή διότι υπάρχει η τεχνογνωσία και το παρελθόν με τις επιτυχημένες διοργανώσεις.
Ευχαριστούμε το Δήμο για τις παρεμβάσεις που έχει κάνει στο δημοτικό στάδιο προκειμένου οι αθλητές να αγωνιστούν σε ιδανικές συνθήκες για την επίτευξη υψηλών επιδόσεων. Όλα αυτά τα χρόνια είμαστε συνηθισμένοι ως οργανωτές να φιλοξενούμε αθλητές πολύ υψηλού επιπέδου με παγκόσμιες διακρίσεις, κατόχων επιδόσεων παγκοσμίων αγώνων και πρωταθλημάτων. Την τρέχουσα περίοδο οι καλύτεροι Έλληνες αθλητές στα αγωνίσματα τα οποία θα συμμετέχουν θα επιδιώξουν το καλύτερο δυνατό. Το μήκος είναι ένα αγώνισμα το οποίο θα κεντρίσει το ενδιαφέρον όλου του φίλαθλου κοινού καθώς πολύ δυνατοί αθλητές, εξέχουσες προσωπικότητες του αθλήματος, θα δώσουν έναν πολύ δυνατό αγώνα και θα συνεχίσουν, την παράδοση του Λούη Τσάτουμα, αλλά και όλων των αθλητών που στο παρελθόν έκαναν πολύ υψηλές επιδόσεις».
Στη συνέχεια ο (και) προπονητής του Μεσσηνιακού αναφέρθηκε σε δύο ξεχωριστής σημασίας συμμετοχές, αυτή των μικρών παιδιών, αλλά και αθλητών με τυφλότητα: «Η ατζέντα των Παπαφλεσσείων όσον αφορά στο αγωνιστικό πρόγραμμα δεν μένει μόνο στην παρουσία Ελλήνων και ξένων αθλητών και πρωταθλητών του στίβου, αλλά σε διαχρονική βάση δίνουν τη δυνατότητα σε ντόπιους αθλητές, νεαρότερης ηλικίας να συμμετέχουν σε μια διεθνή διοργάνωση μέσα από την οποία μπορούν κι αυτοί με τη σειρά τους να αποκτήσουν εμπειρίες σε διεθνή αγώνες.
Για άλλη μια χρονιά τα Παπαφλέσσεια θα πρωτοπορήσουν καθώς εντάσσουν στο πρόγραμμά τους και δραστηριότητα πολύ μικρών αθλητών ηλικιακά, που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής των ακαδημιών που θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν το διεθνές αναγνωρισμένο πρόγραμμα της IAAF, Kid’s Athletics. Όλοι οι γονείς, παρευρισκόμενοι και θεατές θα χαρούν τα νιάτα της πόλης σε δραστηριότητες σχετικές με το στίβο.
Επίσης, για πρώτη φορά στη φετινή διοργάνωση έχουμε τη συμμετοχή του συλλόγου ΑμεΑ «Διαφορο-Ζώ». Τρεις αθλητές με τυφλότητα θα συμμετέχουν για πρώτη φορά σε διεθνή διοργάνωση, υψηλού επιπέδου και πιο συγκεκριμένα θα τρέξουν στους αγώνες των 100 μέτρων. Ο κόσμος θα έχει την ευκαιρία να δει πέρα από τα μηνύματα που παίρνουν σχετικά με την άθληση και την ποιότητα που προσφέρει στον τρόπο ζωής τους. Είναι κι ένα ευαίσθητο μήνυμα προς την κοινωνία που αφορά σε θέματα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητα των ανθρώπων αυτών».
 
Δ. Πουλόπουλος: Μεγάλες επιδόσεις με Καλάκο, Δαλάκα, Τεντόγλου 
Τέλος, ο Δημήτρης Πουλόπουλος, με την επιπλέον ιδιότητα του μέλους του ΔΣ του ΣΕΓΑΣ επεσήμανε τα παρακάτω:
«Τα Παπαφλέσσεια είναι ένας καταξιωμένος θεσμός στην κοινωνία της πόλης που άντεξε στην κρίση και στον χρόνο κι αυτό έγινε γιατί υπήρχαν πάντοτε οι χορηγοί μας. Δεν μπορούμε παρά να ευχαριστήσουμε για άλλη μια φορά το Δήμο Καλαμάτας, την Περιφέρεια Πελοποννήσου για την οικονομική τους στήριξή στους φετινούς αγώνες και επίσης τον ΜΟΡΕΑ και την ΤΕΡΝΑ που φέτος έδωσαν το μεγαλύτερο ποσό των χρημάτων για την διεξαγωγή των αγώνων.
Είναι βέβαιο ότι το Σάββατο θα γίνουν και πάλι σπουδαίοι οργανωτικά και αγωνιστικά αγώνες κι αυτό γιατί η τεχνογνωσία και η εμπειρία μας το εγγυάται.
Δεν πρέπει να παραλείψω τη βοήθεια του ΣΕΓΑΣ.
Ως μέλος του Δ.Σ. του ΣΕΓΑΣ τον ευχαριστώ εκ μέρους του Μεσσηνιακού γιατί διέθεσε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για να γίνουν αυτοί οι αγώνες στην πόλη μας. Ο ΣΕΓΑΣ ζήτησε να δεχθούμε στους αγώνες όλους τους αθλητές που είναι υποψήφιοι να κάνουν τα όρια για το παγκόσμιο πρωτάθλημα των Ανδρών για το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των Εφήβων και το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα των Νέων, οπότε έχουν έρθει οι καλύτερες Έλληνες αθλητές να αγωνιστούν στα αγωνίσματα που περιλαμβάνει το πρόγραμμα για να προκριθούν ως μέλη της Εθνικής ομάδας στο Μπρούνο Ζάουλι είτε για τις διεθνείς εκδηλώσεις της επόμενης χρονιάς. Όλοι οι κορυφαίοι Έλληνες αθλητές θα είναι εδώ, εκτός ελαχίστων περιπτώσεων όπως του Τσάκωνα που θα αγωνιστεί στο Μάντσεστερ.
Έτσι θα απολαύουμε πραγματικά σπουδαίους αθλητές μαζί με έξι ξένους που έχουμε σε αυτή την εκδήλωση» υπογράμμισε ο κ. Πουλόπουλος, ενώ πρόβλεψε ότι το ρεκόρ που κατέχει ο αθλητής του ΜΓΣ, Σωτήρης Παπαδέας στα 800 μ. (1’49’’12) θα το καταρριψει αύριο στην Καλαμάτα ο Θάνος Καλάκος από την Γλυφάδα (πριν λίγες μέρες πέτυχε χρόνο 1’49’’54 στην Κρήτη), έχοντας ως σύμμαχο και τον καιρό που αναμένεται να είναι ιδανικός το Σάββατο για τους αγώνες.
Ο κ. Πουλόπουλος αναφέρθηκε σε μια σειρά αλλων σημαντικών συμμετοχών:
«Μια πολύ μεγάλη επίδοση στα 400 μ. εμπόδια πιστεύουμε θα κάνει η Δαλάκα η οποία είναι έτοιμη να κάνει μεγάλη επίδοση για να πιάσει τα όρια για το παγκόσμιο πρωτάθλημα και για βοήθεια στην προσπάθειά της έχουμε μια αθλήτρια από την Ουκρανία η οποία έχει ρεκόρ 55.40.
Μεγάλες επιδόσεις θα γίνουν στα 100 μ. και 200μ. από τον Πάνο Τριβυζά, καθώς κι έναν αθλητή από την Ουκρανία που πέρυσι είχε 20:10 στα 200 μ. και 10:30 στα 100 μ.
Στο μήκος έχουμε και φέτος τον Μίλτο Τεντόγλου που είχε σημειώσει πέρυσι στην Καλαμάτα το 8.19 πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων και είναι πιθανόν να πάει ακόμα πιο μακριά φέτος.
Γενικά είναι μια διοργάνωση όπου μπορούν να κάνουν την έκπληξη και υψηλές επιδόσεις» κατέληξε ο Δημήτρης Πουλόπουλος.
-Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι το μίτινγκ χρηματοδοτούν φέτος με περίπου 10.000 ευρώ ο Δήμος και η Περιφέρεια και περίπου 11.000 ευρώ ο ΣΕΓΑΣ.
 
Το πρόγραμμα
Σάββατο 27/5/2017 
17:00 ΤΡΙΠΛΟΥΝ ΑΝΔΡΩΝ 
17:30 50μ. ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ (ΠΡΟΚΡ.)
18:00 100μ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΗΚΟΣ ΑΝΔΡΩΝ ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
18:10 ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ 
18:20100μ. ΑΝΔΡΩΝ 
18:30 80μ. ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΩΝ Α΄ 
18:35 80Μ. ΠΑΜΠΑΙΔΩΝ Α΄ 
18:45 50μ. ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ (ΤΕΛΙΚΟΣ) 
19:00 400μ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΑΚΟΝΤΙΣΜΟΣ ΠΑΙΔΩΝ
19:10 400μ. ΑΝΔΡΩΝ 
19:20 ΜΗΚΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 
19:25 400μ. ΕΜΠ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ 
19:35 400μ. ΕΜΠ. ΑΝΔΡΩΝ 
19:45 100μ. ΑΘΛΗΤΩΝ ΜΕ ΤΥΦΛΟΤΗΤΑ 
19:55 800μ. ΑΝΔΡΩΝ
20:05 200μ. ΑΝΔΡΩΝ 
20:15 3.000μ. ΓΥΝΑΙΚΩΝ 
20:25 Παρουσίαση προγράμματος KIDS’ ATHLETICS από αθλητές τμημάτων υποδομής του ΜΓΣ