Γιόρτασαν όλοι μαζί την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή στο νοσοκομείο Κυπαρισσίας (φωτογραφίες)


Όλο το προσωπικό του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, με πρωτοβουλία του Συλλόγου Εργαζομένων, τίμησε χθες την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή, με μια όμορφη γιορτή στο αλσύλλιο! Έψησαν κρεατικά, ήπιαν ένα ποτήρι κρασί, αντάλλαξαν ευχές, σκέψεις, προβληματισμούς, αλλά κυρίως χάρηκαν που έσμιξαν και τα είπαν χαλαρά και γεμάτοι αισιοδοξία, παρά τα όποια προβλήματα.
Το προσωπικό του Νοσοκομείου Κυπαρισσίας είναι η ψυχή του, οι άνθρωποι που νυχθημερόν κοπιάζουν παρέχοντας υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής και παρά τα όσα και όποια, κατά καιρούς, προβλήματα παρουσιάζονται, είναι εκεί, με σεβασμό, ενδιαφέρον, γνώσεις και προσφέρουν το καλύτερο δυνατό, ακόμα και υπό αντίξοες συνθήκες! Άλλωστε, το νοσοκομείο δεν είναι μόνο τα ντουβάρια του κτηρίου και τα μηχανήματα του εξοπλισμού του, αλλά κυρίως και πρωτίστως είναι οι άνθρωποί του, οι οποίοι χθες το γιόρτασαν, στο δικό τους χώρο, για πρώτη φορά.
Η Διεθνής Ημέρα Αδελφών Νοσοκόμων, Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή όπως έχει καθιερωθεί να ονομάζεται, γιορτάζεται κάθε χρόνο από το 1965 στις 12 Μαΐου, με πρωτοβουλία του Διεθνούς Συμβουλίου Αδελφών Νοσοκόμων. Η γιορτή αυτή θέλει να θυμίσει σε όλους μας την ανεκτίμητη συνεισφορά των νοσοκόμων σε κάθε κοινωνία. Η Νοσηλευτική, γενικώς, θεωρείται ένα από τα πιο υποεκτιμημένα και κακοπληρωμένα επαγγέλματα. Η Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή καθιερώθηκε για να τιμήσει τη γέννηση το 1820 της Φλόρενς Ναϊτινγκέιλ, της Αγγλοϊταλίδας φιλανθρώπου, που θεωρείται η ιδρύτρια της σύγχρονης Νοσηλευτικής.
Όπως επισήμανε η πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Κυπαρισσίας, Ξένια Στρατικοπούλου: «Σήμερα (σ.σ. χθες) γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή και είναι για όλο το προσωπικό μεγάλη τιμή, γιατί παγκοσμίως αναγνωρίζει ο κόσμος την παροχή μας στη φροντίδα του ασθενούς, αλλά και στην κοινωνία. Αυτό (σ.σ. το γλέντι) γίνεται πρώτη φορά απ’ το σύλλογό μας. Είναι αφορμή να γιορτάσουμε την Παγκόσμια Ημέρα του Νοσηλευτή, αλλά και να μαζέψουμε το προσωπικό, γιατί συνήθως δεν ακολουθεί στις εξωτερικές εκδηλώσεις. Προσπαθούμε να τους μαζέψουμε πρώτα μέσα, ώστε να είμαστε όλοι μαζί!».
Μαζί τους, εκτός από τη διοίκηση του νοσοκομείου, ήταν η επικεφαλής της ΡΑΚΙ Δήμου Τριφυλίας, Ιωάννα Μαραβελή και ο δημοτικός σύμβουλος, Θεόδωρος Τσαλαμανδρής.
 
Του Ηλία Γιαννόπουλου