Δριμεία επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε από την Καλαμάτα ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Δριμεία επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε από την Καλαμάτα ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

Π. Νίκας: «Ζούμε νέο ’81 …ο δρόμος για την εξουσία θα είναι ανηφορικός»
 
Δριμεία επίθεση στην Κυβέρνηση εξαπέλυσε από την Καλαμάτα ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης
 

 
«Πήραν από τους πολίτες 12,5 δις με τα μέτρα »
 Διευρυμένη νομαρχιακή συνέλευση της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής, παρουσία και του βουλευτή, πρώην Υπουργού και τομεάρχη Μεταναστευτικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Βαρβιτσώτη.
 
Η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας Νατάσα Κυριακοπούλου, αφού καλωσόρισε τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη στην Καλαμάτα, διάβασε στους παρευρισκόμενους επιστολή του γενικού γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη, ο οποίος δεν κατέστη δυνατό να παραβρεθεί στην Καλαμάτα. Στη συνέχεια το λόγο για ένα σύντομο χαιρετισμό πήραν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και ο αντιπρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Πύλος Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης.
 
 
Π. Νίκας: «Ο δρόμος για την εξουσία θα είναι ανηφορικός – Η “μάχη” θα δοθεί για το κέντρο»  
Κατά το σύντομο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Καλαμάτας , αφού καλωσόρισε στην πόλη, τον Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ευχαριστώντας τον παράλληλα, που πάντα στάθηκε αρωγός σε ζητήματα του Δήμου , στη συνέχεια σημείωσε, ότι επιβεβαιώνεται παλιότερη τοποθέτηση του , που είχε συγκρίνει την τωρινή διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με την περίοδο του 1981. Μάλιστα, πρόσθεσε ότι γι’ αυτή του την αναφορά είχε δεχθεί κριτική. «Ο δρόμος για την εξουσία θα είναι ανηφορικός… Χρειάζεται ενότητα για να αντιμετωπίζουμε τους επαγγελματίες προπαγανδιστές, που έχουν μάθει από μικρή ηλικία να αντιστρέφουν την αλήθεια» , πρόσθεσε ο Δήμαρχος Καλαμάτα. Κλείνοντας, τόνισε ότι η μάχη που θα δοθεί, θα είναι για το κέντρο ενώ κάλεσε την ηγεσία του κόμματος, να αξιοποιήσει τα νέα παιδιά, τη νέα γενιά που δείχνει να έχει απομακρυνθεί…
 
Δ. Καφαντάρης: «Η μοίρα της Νέας Δημοκρατίας είναι να σώσει ξανά τη χώρα»  
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πύλου Νέστορος, στο σύντομο χαιρετισμό του, εξήρε την παρουσία του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, στην Κυβέρνηση Σαμαρά, την Κυβέρνηση που παρέδωσε τη χώρα σε πολύ καλύτερη κατάσταση, απ’ αυτή που την ανέλαβε, την κυβέρνηση που παρέδωσε τη χώρα στο στενό πυρήνα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και σχεδόν έξω από το μνημόνιο.  Η μοίρα της Νέας Δημοκρατίας, είναι να σώσει τη χώρα για ακόμα μια φορά, και για αυτό χρειάζεται να προχωρήσουμε ενωμένοι, έκλεισε λέγοντας ο Δημήτρης Καφαντάρης, ο οποίος έκανε νωρίτερα και αναφορά για το «μεταναστευτικό» που έχει αγγίξει και τη Μεσσηνία.
 
 
Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης: «3 χρόνια  χορτάσαμε   ψέματα, ανικανότητα και ατελείωτο δούλεμα» 
Με τη διαπίστωση ότι ομιλία του δε θα έπρεπε να δίνεται σε μια νομαρχιακή συνέλευση παρουσία στελεχών, σε μια αίθουσα ξενοδοχείου, αλλά σε μια πλατεία,  ώστε να την ακούει ολόκληρος ο μεσσηνιακός λαός ξεκίνησε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Πρόσθεσε δε, ότι ο κόσμος παρακολουθεί από τον  «καναπέ» του την χώρα να δεσμεύεται σε μια μέγγενη μνημονίων στο διηνεκές,  με υποχρεώσεις μόνο και χωρίς να παίρνει καμία χρηματοδότηση. Μέχρι τώρα και τα τρία προηγούμενα μνημόνια είχαν συνοδευτεί και από μια γενναία χρηματοδότηση, υπενθύμισε , το 4ο που φέρνει  η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ , αυξάνει μόνο το λογαριασμό…  Σημείωσε επίσης,  ότι η πορεία της χώρας θα ήταν διαφορετική αν δεν είχε ανακοπεί η πορεία της Κυβέρνησης Σαμαρά.  «Το mail Χαρδούβελη που θα έβγαζε τη χώρα οριστικά από τα μνημόνια είχε μέτρα 1 δις ευρώ, ενώ το ΔΝΤ ζητούσε επιπλέον 1 δις ευρώ μέτρα. Τότε ο Αλέξης Τσίπρας  έταζε στους πολίτες ότι δε θα πάρει κανένα νέο μέτρο και ότι θα τους δώσει 12 δις στο περιβόητο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.Τελικά σε 3 χρόνια τους πήρε 12,5 δις από τις τσέπες με τα μέτρα που έφερε και την “περήφανη” διαπραγμάτευση. Λίγα περισσότερα απ’ αυτά που τους έταζε» τόνισε ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. 
 
Στη συνέχεια  κατηγόρησε την  δεν εφαρμόζει  το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων και των μεγάλων επενδύσεων , λέγοντας χαρακτηριστικά, ότι το μόνο που έκανε ήταν να ολοκληρώσει αυτοκινητοδρόμους με την καταβολή υπέρογκου μπόνους προς τις «φιλικές τσέπες» των κατασκευαστών. Ο πρώην υπουργός εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση και για το γεγονός ότι εκτίθεται καθημερινά από τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, που ακυρώνει, νόμους της , όπως το διαγωνισμό για τα κανάλια , τις επιλογές διευθυντών στα σχολεία , των διοικητών στα νοσοκομεία και τελευταία,  την παράταση συμβάσεων εποχικών υπαλλήλων στην αυτοδιοίκηση . Ο μόνος στόχος της κυβέρνησης, υπογράμμισε ο κ. Βαρβιτσιώτης, είναι η παραμονή της στην εξουσία με κάθε κόστος και τη δημιουργία ενός κομματικού στρατού. Επισήμανε όμως, ότι στο τέλος δε θα τα καταφέρει, γιατί δεν ζούμε στη δεκαετία του ’80 ώστε να έχει τη δυνατότητα να  «χρηματοδοτήσει» αυτό το «στρατό» αλλά και ο κόσμος πλέον δεν έχει την ίδια νοοτροπία με τότε και γνωρίζει τι γίνεται.  «Τρία χρόνια χορτάσαμε ψέματα ανικανότητα και ατελείωτο δούλεμα από την κυβέρνηση.Η μάχη που θα δοθεί στις επόμενες εκλογές, που το αίτημα τους είναι πιο επίκαιρο από ποτέ, θα είναι η μάχη του “χθες” με το “σήμερα”» σημείωσε με νόημα ο κ. Βαρβιτσιώτης.
 
Ως τομεάρχης μεταναστευτικής πολιτικής του κόμματος της Ν.Δ.  ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης άσκησε δριμεία κριτική στην κυβέρνηση και για τους χειρισμούς  στο μεταναστευτικό. Χαρακτηριστικά, είπε ότι κατάντησαν τη χώρα «ξέφραγο αμπέλι» και “transit” μεταναστών προς την Ευρώπη, και το μόνο που κατάφεραν ήταν να εγκλωβιστούν στην Ελλάδα 60.000 άνθρωποι και τα σύνορα της Ευρώπης να τελειώνουν στα Σκόπια. Επιτέθηκε και στον αρμόδιο Υπουργό κ. Μουζάλα, λέγοντας ότι αν και έχει στη διάθεση του να διαχειριστεί 1 δις ευρώ γι’ αυτούς τους 60.000 ανθρώπους, επικρατεί ένα «μπάχαλο» παντού κάτι που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι Δήμαρχοι όλης της χώρα, όπως τελευταία και οι Δήμαρχοι της Μεσσηνίας. Πρόσθεσε επίσης, ότι η βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών , προς την Ελλάδα για το μεταναστευτικό, είναι η μεγαλύτερη ανθρωπιστική βοήθεια που έχει δοθεί ποτέ σε μια χώρα, λες και είναι η Ζιμπάμπουε, και παρ’ όλα αυτά, εξακολουθούν να υπάρχουν τεράστια προβλήματα πάνω στο μεταναστευτικό.
Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε ότι η Ν.Δ. θα διαχειριστεί το μεταναστευτικό πρόβλημα με το καλύτερο δυνατό τρόπο, καθώς έχει αποδείξει ότι ξέρει να φυλάσσει τα σύνορα της σεβόμενη στο ακέραιο και τα ανθρωπιστικά ζητήματα των προσφύγων και μεταναστών. Τέλος, κάλεσε σε «συστράτευση» όλα τα στελέχη της Ν.Δ. γιατί σύντομα θα κληθούν να αναλάβουν και πάλι την εξουσία με στόχο, να την βγάλουν οριστικά από την κρίση.
 
Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο επανεκλεγείς πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Μεσσηνίας Παναγιώτης Στρατικόπουλος , ο οποίος σημείωσε τη σημασία των επερχόμενων φοιτητικών εκλογών, ζητώντας από τα στελέχη του κόμματος να σταθούν δίπλα στους Δαπίτες και τις Δαπίτισσες στα πανεπιστήμια της Μεσσηνίας.  Μετά και την τοποθέτηση του προέδρου της ΟΝΝΕΔ, η νομαρχιακή συνέλευση συνεχίστηκε μέχρι αργά το βράδυ της Παρασκευής, κεκλεισμένων των θυρών και χωρίς την παρουσία των Μ.Μ.Ε. 

Του Κώστα Γαζούλη 
Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας