Καταγγελίες για πρόσληψη εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

Καταγγελίες για πρόσληψη εργαζομένων με ελαστικές μορφές εργασίας στο Νοσοκομείο Καλαμάτας

«Την πρόθεση της διοίκησης να λύσει το πρόβλημα προσλαμβάνοντας στο νοσοκομείο εργαζομένους με ελαστικές μορφές εργασίας (μπλοκάκια)» καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας.
Όπως υποστηρίζει σε σχετική καταγγελία: «Δεκάδες εργαζόμενοι αποχώρησαν τα τελευταία χρόνια απ’ το νοσοκομείο μας, αλλά δεν αντικαταστάθηκαν ποτέ. Όλο και περισσότεροι εργάζονται, καθώς προσλήψεις μόνιμες δε γίνονται, με αποτέλεσμα οι εναπομείναντες να εργάζονται κάτω από συνθήκες εξαθλίωσης και εξουθένωσης.
Κουρελόχαρτο γίνονται οι νόμοι στα ωράρια εργασίας του νοσηλευτικού προσωπικού, δεν τηρείται η εργατική νομοθεσία, ο υπαλληλικός κώδικας, οι κοινοτικές οδηγίες που κυρώθηκαν με κοινοτικά διατάγματα στα ωράρια εργασίας που ορίζουν 2 ρεπό την εβδομάδα, μια νυχτερινή βάρδια την εβδομάδα, 12ωρη ανάπαυση μεταξύ δύο βαρδιών, χορήγηση κανονικής άδειας 25 έως 30 ημερών καθ’ έτος και χορήγηση των αργιών μέσα στην επόμενη εβδομάδα.
Καταγγέλλουμε την πρόθεση της διοίκησης να λύσει το πρόβλημα προσλαμβάνοντας στο νοσοκομείο εργαζόμενους με ελαστικές μορφές εργασίας (μπλοκάκια). Η μόνη ουσιαστική λύση είναι η άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες, καθώς το νοσοκομείο μας έχει το πλεονέκτημα να υπάγεται στις άγονες περιοχές και βάσει και του νόμου υπ’ αρ. 131/87 Π/Δ, μπορεί να καλύψει στο μέγιστο βαθμό με μόνιμο προσωπικό.
Αίσχος πια! Να ξεσηκωθούμε όλοι. Καμιά ανοχή.
Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση. Stop… stop… stop… στα ψέματα».