Με δεκάδες αθλητές στο κυνήγι των ορίων και των μεγάλων επιδόσεων σήμερα στο Στάδιο τα φετινά «Παπαφλέσσεια»


Με θετική πρόβλεψη για τον καιρό, παρά τα χθεσινά του …τερτίπια τα Παπαφλέσσεια, το ιστορικό μίτινγκ στίβου του Μεσσηνιακού, θα λάβουν χώρα σήμερα το απόγευμα στο Στάδιο της Παραλίας. Η συνάντηση διατηρεί και φέτος ένα καλό αγωνιστικό επίπεδο, αφού οι περισσότεροι Έλληνες αθλητές θα έρθουν και φέτος στην Καλαμάτα κυνηγώντας τα όρια συμμετοχής στα διεθνή πρωταθλήματα και μια θέση στην εθνική ομάδα, ενώ έχουν και διεθνή χροιά με την παρουσία 6 Ουκρανών και Κυπρίων.
Το ραντεβού των φίλων του στίβου και του αθλητισμού έχει δοθεί για τις 5 το απόγευμα με το τριπλούν των ανδρών. Στις 6.10 έχει προγραμματιστεί η τελετή έναρξης, ενώ η αυλαία θα πέσει περίπου στις 8.30 μ.μ.
Εκτός από τα αγωνίσματα στις ανοικτές κατηγορίες ανδρών και γυναικών, θα διεξαχθούν αγώνες αναπτυξιακών κατηγοριών και επίδειξη ακαδημιών με ντόπια παιδιά του διοργανωτή Μεσσηνιακού και άλλων συλλόγων, ενώ τρεις αθλητές με τυφλότητα του συλλόγου ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ θα τρέξουν 100 μ.
Αγωνιστικά ξεχωρίζουν:
Ο έφηβος Μίλτος Τεντόγλου που πέρυσι απογειώθηκε στην Καλαμάτα στα 8,19 μ., πετυχαίνοντας ρεκόρ Κ20, θα επιδιώξει σήμερα κάτι ανάλογο, έχοντας τον συναγωνισμό στο μήκος τους Νίκο Καψή, Τάσο Γαλαζούλα, Μιχάλη Μερτζανίδη, Αγγελος Ρούσσης και Στο μήκος γυναικών θα είναι παρούσες οι Εφη Κολοκυθά και η Ανδριάνα Γράβαλου, οι νεάνιδες Ελένη Κουτσαλιάρη και Χριστιάνα Μάρκου, αλλά και η Μαρία Χανδρινού του διοργανωτή Μεσσηνιακού.
Ο Θάνος Καλάκος θα κυνηγήσει το πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων στα 800 μ.
Η Κατερίνα Δαλάκα θέλει μια επίδοση κάτω από τα 57.00 στα 400μ.εμπ., ενώ στο τριπλούν ανδρών πρωταγωνιστής αναμένεται να είναι ο Παύλος Μπόφτσης.
Ο Πάνος Τριβυζάς και οι έφηβοι Κώστας Ζήκος και Μιχάλης Παππάς ξεχωρίζουν στα 200 μ., ενώ στα 400 μ. ο Πέτρος Κυριακίδης θα προσπαθήσει να βελτιώσει το φετινό του 47.67.