Νοσούν σε φύλαξη τα νοσοκομεία μας!

Νοσούν σε φύλαξη τα νοσοκομεία μας!

Με αφορμή τα τελευταία κρούσματα κλοπών ιατρικών μηχανημάτων σε νοσοκομεία της χώρας, με ανακοίνωσή τους για τις δύο μεγάλες δομές του ΕΣΥ στη Μεσσηνία οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν πλημμελείς συνθήκες φύλαξης στο Νοσοκομείο Καλαμάτας, αν και διαθέτει, πλέον, πανάκριβο εξοπλισμό. 
Για, δε, το Νοσοκομείο Κυπαρισσίας σημειώνεται χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει εντελώς φύλαξη – μπάτε σκύλοι, αλέστε!».

Προβλήματα σε Καλαμάτα και Κυπαρισσία
 
Σε έλεγχο που πραγματοποίησε η ΠΟΕΔΗΝ κατέγραψε τα Νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας τα οποία, όπως αναφέρει, έχουν ελλιπή ή καθόλου φύλαξη. Η καταγραφή πραγματοποιήθηκε με αφορμή της κλοπές πανάκριβων μηχανημάτων από νοσοκομεία.
Oι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία καταγγέλλουν σοβαρά κενά στη φύλαξη των δομών του ΕΣΥ που όχι μόνο αφήνουν ανοχύρωτο έναντι των κλεφτών τον ιατρικό εξοπλισμό και τα προσωπικά αντικείμενα ασθενών, αλλά θέτουν σε κίνδυνο και τη σωματική ακεραιότητα του προσωπικού.
 
«Η φύλαξη στα νοσοκομεία είναι πλημμελής, επειδή μειώθηκαν οι κωδικοί των προϋπολογισμών τους κατά 50% τα τελευταία επτά χρόνια. Πολλά νοσοκομεία δεν έχουν καθόλου φύλαξη. Χωρίς φύλαξη είναι όλα τα Κέντρα Υγείας», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων.
 
 
 
Ενδεικτικά για τις δύο μονάδες υγείας που λειτουργούν στη Μεσσηνία αναφέρονται τα εξής:
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Υπηρετούν 10 άτομα (5 μόνιμοι -5 συνεργείου). Δυσκολία κάλυψης βαρδιών, αφού, εκτός της εσωτερικής φύλαξης, υπάρχουν 2 πύλες εισόδου στο νοσοκομείο.
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ: Δεν υπάρχει εντελώς φύλαξη – μπάτε σκύλοι αλέστε.