Ν. Κυριακοπούλου: «Όσο προβάλλονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο ξεγυμνώνονται στη συνείδηση και τα μάτια των πολιτών»

Ν. Κυριακοπούλου: «Όσο προβάλλονται τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο ξεγυμνώνονται  στη συνείδηση και τα μάτια των πολιτών»

«Μοναδικός μου στόχος να βοηθήσω τη χώρα μου με το να γίνει η Νέα Δημοκρατία σύντομα κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός»
 
Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη της Νατάσας Κυριακοπούλου στο «Θάρρος»
 
Ένα χρόνο και μερικούς μήνες από την ημέρα που ανέλαβε τα «ηνία» του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία, το «Θάρρος» συνάντησε τη Νατάσα Κυριακοπούλου. Σε μια εποχή που η κυβέρνηση περνά ένα νέο «πακέτο» επώδυνων μέτρων και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «προσδοκά» να αναλάβει τις τύχες της χώρας το συντομότερο δυνατό, η πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας μάς παραχώρησε εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη…
Μας μίλησε για τον πρώτο χρόνο και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε στο νέο της «πόστο», για την «επικοινωνιακή μάχη» με τα κυβερνητικά στελέχη στο νομό, για τη «μάχη» της συγκρότησης που επομένου ψηφοδελτίου της Ν.Δ., που ήδη φουντώνει, για την ανανέωση των στελεχών σε αυτοδιοικητικό επίπεδο και, τέλος, για τις προσωπικές της φιλοδοξίες…
 
-Συμπληρώθηκε ήδη ένας χρόνος από τότε που αναλάβατε τα «ηνία» του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία… Πώς ήταν αυτό το χρονικό διάστημα και ποιες οι μεγαλύτερες δυσκολίες που αντιμετωπίσατε;
Η αλήθεια είναι πως δεν τα βρήκα όπως τα περίμενα και, δυστυχώς, για μένα ήταν ένας αγώνας δρόμου. Οι πολύτιμοι υπάλληλοι, που εργάζονταν στη Ν.Δ., απολύθηκαν και συγχρόνως  είχα να βρω νέο χώρο για τη μεταστέγαση των γραφείων της ΝΟΔΕ. Από τη μια, να προσπαθώ να βελτιώσω τη διαχείριση διοικητικών θεμάτων και, από την άλλη, να παρακολουθώ τις εξελίξεις και να δημιουργώ τις συνθήκες για την προσέλκυση  ψηφοφόρων στη Ν.Δ., προκειμένου να πετύχω την ένταξή τους ως νέα μέλη στο χώρο μας.
Μπορώ να πω ότι, με πολύ αγώνα και πίστη στο στόχο, είμαστε σε πολύ καλό δρόμο.
 
-Η Νέα Δημοκρατία έχασε και στη Μεσσηνία τα τελευταία χρόνια «παραδοσιακούς» ψηφοφόρους της, που είτε προτίμησαν κόμματα στα «άκρα» είτε «πείστηκαν» από το ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα που, δημοσκοπικά τουλάχιστον, καταγράφεται μια απογοήτευση των ψηφοφόρων από την κυβέρνηση, πώς θα πείσετε αυτούς τους ανθρώπους να «γυρίσουν» στο κόμμα σας; Η «Συμφωνία Αλήθειας» που προτείνει ο νέος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στους πολίτες, πόσο πιστεύετε ότι έχει «αγγίξει» την κοινωνία;
Ήδη βρισκόμαστε στον όγδοο χρόνο της οικονομικής κρίσης, που έχει ως αποτέλεσμα την πτώση του επιπέδου διαβίωσης των Ελλήνων σε όλους τους τομείς. Όπως π.χ. είναι η εργασία, η υγεία, η παιδεία κ.ά. Ταυτόχρονα, τα εθνικά θέματα, που βρίσκονται σε έξαρση, δημιουργούν πρόσθετη ανασφάλεια. Όλα αυτά έχουν ως συνέπεια την ψυχολογική αστάθεια όλων των Ελλήνων, με αποτέλεσμα να αναζητήσουν στις δύο τελευταίες εκλογές κάποιο νέο σχήμα κυβέρνησης, το οποίο υποσχόταν πολλά, και λαμβανομένου του ευκολόπιστου θυμικού του Έλληνα, ένα μέρος του εκλογικού σώματος να παρασυρθεί σε ψεύτικες υποσχέσεις. Η οδυνηρή διάψευση των ψεύτικων ελπίδων που δημιούργησαν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ παρήγαγε μια γενικευμένη καχυποψία, μια γενικευμένη μιζέρια και μια δυσαρέσκεια προς όλο το πολιτικό σύστημα.
Τονίζω, όμως, ότι όλα αυτά τα χρόνια ο μόνος φάρος αλήθειας ήταν, είναι και θα είναι η Νέα Δημοκρατία.
Να θυμίσω ότι το 2009 ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής, απευθυνόμενος στους Έλληνες, τους είπε αρκετές αλήθειες, τις οποίες δυστυχώς δεν άκουσαν, αλλά παρασύρθηκαν από τις σειρήνες του «λεφτά υπάρχουν» που κραύγαζε ο Γ. Παπανδρέου, με αποτέλεσμα ουσιαστικά να εισέλθουμε στην εποχή των μνημονίων.
Να υπενθυμίσω, επίσης, ότι το 2015 ο τότε Μεσσήνιος πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, απευθυνόμενος προς τους Έλληνες είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ατύχημα που δεν πρέπει να συμβεί στη χώρα, εξηγώντας τους λόγους. Αν δείτε το προεκλογικό σποτάκι της Ν.Δ., που τότε είχε κατηγορηθεί για εκστρατεία φόβου, τελικά έπεσε μέσα στο 100%. Συνέβησαν όλα.
Γι’ αυτό, λοιπόν, η Ν.Δ. πιστεύει στην αλήθεια διαχρονικά και η «Συμφωνία Αλήθειας», που προτείνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, είναι η έντιμη συμφωνία με τους Έλληνες, που θα οδηγήσει στην αισιοδοξία, στην ελπίδα και την έξοδο από τα μνημόνια.
Πιστεύω ότι οι Έλληνες έχουν συνειδητοποιήσει πια ότι δεν υπάρχουν οι μαγικές λύσεις του προγράμματος της Θεσσαλονίκης, παρά μόνο ικανοί πολιτικοί που μπορούν να πάνε τη χώρα μπροστά, όπως ακριβώς έγινε το 2012-2014. Ο καθένας σήμερα μπορεί να κάνει τη σύγκριση και να διαπιστώσει τη διαφορά.
 
-Κατά καιρούς έχει ασκηθεί κριτική στο χώρο της Νέας Δημοκρατίας στη Μεσσηνία, ότι έχει αφήσει το «επικοινωνιακό παιχνίδι» στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ. Θεωρείτε ότι είναι δίκαιη αυτή η κριτική;
Δεν ξέρω τι ακριβώς εννοείται με το επικοινωνιακό παιχνίδι. Πάντως, αν εννοείται ότι το «σκίζουμε το μνημόνιο με ένα νόμο και ένα άρθρο», ενώ μέσα σε δύο χρόνια ψήφισαν 2 μνημόνια με ένα νόμο και ένα άρθρο, αν επικοινωνιακό παιχνίδι εννοείται η «κατάργηση του ΕΝΦΙΑ», που κατέληξε σε αύξηση των φόρων που είχαν ήδη μειωθεί, τότε αυτό το επικοινωνιακό παιχνίδι δε μας αφορά. Όσο προβάλλονται, τόσο ξεγυμνώνονται στη συνείδηση και τα μάτια των πολιτών. Θυμίζουν τη μαϊμού που σκαρφαλώνει το δέντρο…
 
-Το «ψηφοδέλτιο» της Ν.Δ. στη Μεσσηνία, χωρίς ακόμα να διαφαίνονται εκλογές στον ορίζοντα, παρουσιάζει «συνωστισμό»… Νέα πρόσωπα ήδη έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον και φαίνεται ότι στο τέλος κάποιοι θα πρέπει να μείνουν απέξω… Θεωρείτε κατ’ αρχήν ότι είναι θετικό αυτό το μεγάλο ενδιαφέρον που παρουσιάζεται; Αν και η επιλογή του τελικού «ψηφοδελτίου» γίνει σε κεντρικό επίπεδο, ποια θα είναι τα δικά σας κριτήρια για τις προτάσεις σας προς το κόμμα;
Θεωρώ ότι οι ανθρώπινες φιλοδοξίες, εφόσον είναι υγιείς και παράλληλα συνδυάζονται με τη διάθεση προσφοράς προς την κοινωνία και την πατρίδα, είναι απόλυτα θεμιτές και, ως εκ τούτου, παράγουν θετικό αποτέλεσμα.
Σε ό,τι αφορά την επιλογή των υποψηφίων στο ψηφοδέλτιο, η άποψή μου είναι ότι πρέπει να υπάρξει ένας συνδυασμός εμπειρίας και νέων ιδεών. Οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν τον τρόπο λειτουργίας του κράτους και με την εμπειρία τους να μπορούν να βοηθήσουν. Μορφωμένοι νέοι, που να έχουν την ικανότητα να συνδιαλέγονται με παραδοσιακές ιδέες, σε συνδυασμό με τις σύγχρονες, ώστε να προκύπτει ένα μείγμα αποτελεσματικών πολιτικών επιλογών. Επίσης, θα πρέπει να έχουν άριστη γνώση των προβλημάτων του νομού, αλλά και της ευρύτερης πολιτικής κατάστασης.
 
-Εκτός των εθνικών εκλογών που στη χώρα μας μπορούν να προκύψουν ανά πάσα στιγμή… από τον επόμενο χρόνο θα μπούμε και σε προεκλογική περίοδο σε αυτοδιοικητικό επίπεδο. Είναι έτοιμο το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας να εμφανιστεί με ανανεωμένο «πρόσωπο» στη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών στη Μεσσηνία;
Σαφώς η Ν.Δ. με το νέο πρόεδρό της έχει εμφανίσει ένα ανανεωμένο πρόσωπο. Η ανανέωση είναι πάντα ελκυστική, αλλά είναι πετυχημένη όταν αυτή συνδυάζεται με την εμπειρία, την υπευθυνότητα και τη θέληση για προσφορά. Ως εκ τούτου, στις αυτοδιοικητικές εκλογές τα άτομα που θα υποστηριχθούν θα πρέπει κατά την άποψή μου να πληρούν τις παραπάνω προϋποθέσεις.
 
-Την εποχή που η κοινωνία δείχνει μια αποστροφή προς την πολιτική, τι ώθησε μια γυναίκα, επιστήμονα, με οικογένεια, να ασχοληθεί απ’ αυτή τη θέση μ’ ένα κόμμα… Ποια είναι τα δικά σας «όνειρα» τόσο για τη  ΝΟΔΕ Ν.Δ. Μεσσηνίας όσο και σε προσωπικό επίπεδο στο χώρο της πολιτικής;
Κατ’ αρχήν, θεωρώ ότι εμείς οι γυναίκες έχουμε τη δυνατότητα να νοικοκυρεύουμε τα του οίκου μας. Αν αυτό συνδυαστεί και με μια καθαρή πολιτική σκέψη, τότε το αποτέλεσμα είναι σίγουρα πετυχημένο.
Όσον αφορά εμένα προσωπικά, πάντοτε μου άρεσε η ενασχόληση με τα κοινά. Στα μαθητικά μου χρόνια ως πρόεδρος Δεκαπενταμελούς (ΜΑΚΙ), στα φοιτητικά μου χρόνια ως πρόεδρος έτους Πολιτικών Μηχανικών (ΔΑΠ-ΝΔΦΚ), αργότερα ασχολήθηκα με το ΤΕΕ (ΔΚΜ), με την ΠΟΕ ΟΤΑ, με την ΕΜΔΥΔΑΣ και τώρα κατέχοντας έναν τελείως διαφορετικό ρόλο.
Είναι, λοιπόν, για μένα η ενασχόληση με τη ΝΟΔΕ Μεσσηνίας ένα νέο πεδίο προσφοράς, απόκτησης γνώσεων και εμπειριών. Αυτή είναι η πρόκληση στην οποία ανταποκρίθηκα.
Όσο για τις προσωπικές φιλοδοξίες μου στο χώρο της πολιτικής, προς το παρόν με ενδιαφέρει να είμαι μια αποτελεσματική πρόεδρος, ώστε να βοηθήσω τη χώρα μου με το να γίνει η Νέα Δημοκρατία σύντομα κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός.
 
Του Κώστα Γαζούλη