Πάθος, νιάτα και ταλέντο έφεραν την Καλαμάτα ‘80 και το μεσσηνιακό μπάσκετ στην κορυφή…

Πάθος, νιάτα και ταλέντο έφεραν την Καλαμάτα ‘80 και το μεσσηνιακό μπάσκετ στην κορυφή…

Η ανδρική ομάδα μπάσκετ της Καλαμάτα ’80 χάρισε στη Μεσσηνία μια από τις μεγαλύτερες φετινές αθλητικές χαρές και επιτυχίες, καθώς κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή στην Α’ κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και μαζί το εισιτήριο για τη Γ’ Εθνική. Η στέψη έγινε το περασμένο Σάββατο 6 Μαΐου στην Τέντα, μετά από έναν συγκλονιστικό τρίτο τελικό κόντρα στον Σπαρτιατικό. Οι «Λύκοι» επιβεβαίωσαν την αγωνιστική τους ποιότητα, παρά το μέτριο ξεκίνημα και το αρχικό προβάδισμα του λακωνικού συγκροτήματος, επικρατώντας στο τέλος με 59-52.
Ήταν η τρίτη πανηγυρική στιγμή για το καλαματιανό σωματείο που είχε γευτεί λίγο καιρό πριν ανάλογες χαρές με τις ομάδες παίδων και εφήβων, επιβεβαιώνοντας ότι τίποτα δεν ήρθε τυχαία…
Για τον πρόσφατο θρίαμβο της Καλαμάτας ’80 μίλησαν χθες στο «Θ» εκ μέρους της διοίκησης ο γενικός αρχηγός Ανδρέας Κλεφτόγιαννης, ο προπονητής Αλέξης Κορογώνας και οι παίκτες Γιώργος Μαθιόπουλος, Νίκος Φραγγέας και Γιώργος Καραγιαννίδης…
 
Ανδρέας Κλεφτόγιαννης
«Φέτος αξίζαμε τον τίτλο και την άνοδο, καθώς θεωρώ ότι δώσαμε δείγματα καλύτερης ομάδας. Κάναμε όλη τη χρονιά ένα πολύ καλό πρωτάθλημα και ανταμειφθήκαμε.
Πρόκειται πραγματικά για μια διπλή δικαίωση, καθώς η ομάδα αποτελείται από νεαρά παιδιά, στην πλειοψηφία τους 17-25 ετών, που δούλεψαν εντατικά και με πειθαρχία όλη τη χρονιά. Από την πλευρά μας, ως διοίκηση, κάνουμε ότι μπορούμε για όλα τα τμήματα, δουλεύοντας σε βάθος. Με την ίδια φιλοσοφία θα κινηθούμε και στη Γ’ Εθνική. Θα προσπαθήσουμε να μείνουμε στηριζόμενοι και πάλι σε νέα παιδιά, με κάποιες προσθήκες φυσικά, ώστε να δημιουργήσουμε ένα αξιόμαχο σύνολο» είναι οι δηλώσεις του γενικού αρχηγού.
 
Αλέξης Κορογώνας
Ο προπονητής Αλέξης Κορογώνας τόνισε: «Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά για τη φετινή προσπάθεια και ευχαριστούμε όλους όσοι μας στήριξαν, τον κόσμο και τη διοίκηση, για την εκπλήρωση του στόχου μας.
Όταν ξεκινούσε η χρονιά είχαμε στην άκρη του μυαλού μας το πρωτάθλημα και την άνοδο, χωρίς όμως να είναι αυτοσκοπός μετά την ανανέωση που έγινε. Η ομάδα ενισχύθηκε με 4-5 παιδιά και πιστέψαμε ότι μπορούσαμε να πάμε ένα σκαλοπάτι πιο πάνω. Υπήρχε όμως και ο Σπαρτιατικός, μια έμπειρη ομάδα που προερχόταν από τη Γ’ Εθνική. Τελικά έπαιξε ρόλο το πλεονέκτημα της έδρας και η παρουσία του κόσμου που μας βοήθησε πάρα πολύ και η πολύ καλή άμυνα που παίξαμε στα περισσότερα παιχνίδια.
Πάνω απ’ όλα επιβραβεύθηκε η δουλειά που κάναμε όλη τη χρονιά μέσα στο γήπεδο. Είμαστε μια δεμένη ομάδα που βοηθάει ο ένας τον άλλο, με νεανικό ενθουσιασμό και ταλέντο. Υπάρχουν παιδιά με μεγάλες δυνατότητες και προοπτικές να παίξουν ακόμα και σε κορυφαίο επίπεδο, όπως είναι ο Γιώργος Καραγιαννίδης ή οι Παναγιώτης Κατσαρέας, Γιώργος Γεωργουλάκος και άλλα παιδιά που μπορούν να εξελιχθούν.
Η Καλαμάτα ’80 συνεχίζει μια μεγάλη παράδοση ανάδειξης παικτών μέσα από την ακαδημία της. Δεν είναι μόνο οι πιο γνωστοί Χατζής, Παπανικολόπουλος, Σάκης Γιαννακόπουλος, αλλά και πολλοί άλλοι που παίζουν σε εθνικές κατηγορίες.
Και τη νέα χρονιά στη Γ’ Εθνική η ομάδα θα στηριχθεί σε νεαρούς παίκτες που υπάρχουν στο ρόστερ ή θα αποκτηθούν για την ενίσχυσή του. Πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα αξιόμαχο σύνολο που θα διεκδικήσει και θα πετύχει την παραμονή» καταλήγει ο τεχνικός της καλαματιανής ομάδας.
 
 
Νίκος Φραγγέάς
«Είμαστε ευτυχισμένοι που πετύχαμε το στόχο μας. Αξίζαμε τον τίτλο και την άνοδο, απέναντι σε έναν άξιο αντίπαλο που μας έφτασε στα όριά μας. Απέναντι στην πιο έμπειρη ομάδα του Σπαρτιατικού εκμεταλλευθήκαμε το πλεονέκτημα της έδρας και είχαμε περισσότερες ανάσες που και τα δυό έκαναν τη διαφορά. Ξέραμε ότι όλα θα παιχθούν μεταξύ μας, το πιστέψαμε από την αρχή και τα καταφέραμε.
Στη Γ’ Εθνική θα είναι πιο δύσκολα και άλλες οι απαιτήσεις, αλλά πιστεύουμε ότι κι εκεί η ομάδα θα πετύχει το στόχο της παραμονής» δηλώνει στο «Θ» ο Νίκος Φραγγέας.
 
Γιώργος Μαθιόπουλος
Από την πλευρά του ο Γιώργος Μαθιόπουλος προσθέτει: «Είμαι ικανοποιημένος αρκετά, καθώς τα καταφέραμε απέναντι σε έναν πιο έμπειρο αντίπαλο. Χαίρομαι ιδιαίτερα για τα νεαρά παιδιά της ομάδας και που κι εμείς οι πιο μεγάλοι βοηθήσαμε με την εμπειρία μας.
Ήταν αρκετά εύκολα τα πράγματα σε σχέση με τις άλλες ομάδες, καθώς το επίπεδο του πρωταθλήματος ήταν φέτος αρκετά χαμηλό, όμως τα παιχνίδια που παίξαμε με τον Σπαρτιατικό ήταν όλα πολύ καλά. Οι τελικοί ήταν παιχνίδια που σε κάνουν καλύτερο παίκτη, σε γεμίζουν στην πορεία σου και είναι από αυτά που θα έχεις να θυμάσαι, γνωρίζοντας ότι τα έχεις δώσει όλα για να πάρεις μια διάκριση.
Τα καταφέραμε χάρις στο πάθος και την καλή άμυνα, αλλά όλο αυτό πήγασε από το γεγονός ότι ήμασταν πρώτα παρέα και μετά ομάδα. Ήμασταν όλοι φίλοι και εκτός γηπέδου».
Ο Γιώργος Μαθιόπουλος έχει ήδη ζήσει, σε πολύ νεαρή ηλικία, 18 και 20 ετών, δύο σαιζόν στη Γ’ Εθνική με την Καλαμάτα ’80 και η επιθυμία του είναι να δώσει το «παρών» και του χρόνου. «Είμαι πολύ ικανοποιημένος από τον προπονητή μου και ελπίζω να συνεχίσει ο Αλέξης και τη νέα χρονιά. Αν υπάρξει δυναμική με την ενίσχυσή της που θα της επιτρέψει να διεκδικήσει με αξιώσεις την παραμονή θα ήθελα να είμαι κι εγώ μέρος αυτής της ομάδας» καταλήγει ο παίκτης του ΑΟΚ ‘80.
 
Γιώργος Καραγιαννίδης
Με 22 πόντους και 3 τρίποντα στον τελικό του Σαββάτου ο 18χρονος Γιώργος Καραγιαννίδης αναδείχθηκε σε άνθρωπο του αγώνα…
«Εγώ προσπάθησα για το καλύτερο και αποδείχθηκε ότι ήταν η μέρα μου, όμως όλη η ομάδα βοήθησε και στον τελικό και όλη τη χρονιά. Η σκληρή και συνεχής δουλειά, με συνέπεια, σοβαρότητα και συγκέντρωση έκανε τη διαφορά. Προσωπικά πίστεψα από την αρχή στο στόχο της ανόδου στην Γ’ Εθνική και όσο περνούσε ο χρόνος βεβαιωνόμουν όλο και περισσότερο. Όταν φτάσαμε στον τελικό συνειδητοποιήσαμε ότι δεν υπήρχε περίπτωση να χάσουμε τον τίτλο. Ξεκινήσαμε με καθαρό μυαλό στην άμυνα και δυνατή θέληση από την αρχή για τη νίκη, καταφέρνοντας να μην χάσουμε την ψυχραιμία μας στο πρώτο δεκάλεπτο, οπότε προηγήθηκε ο αντίπαλός μας και βρίσκοντας τις επιθετικές λύσεις που χρειαζόμασταν στο τέλος» …ακτινογραφεί τον τελικό και τα «μυστικά» της επιτυχίας ο νεαρός παίκτης.
Ο Γιώργος έχει όμως και υψηλούς προσωπικούς στόχους, έχοντας στο μυαλό του παίκτες όπως οι Λεμπρόν Τζέιμς και Γιάννης Αντετοκούμπο, αλλά και τους μεγάλους παίκτες που έχει αναδείξει το καλαματιανό μπάσκετ και τους οποίους θέλει να ξεπεράσει!
Η φετινή χρονιά είναι διπλά δύσκολη για τον 18χρονο καλαθοσφαιριστή καθώς είναι παράλληλα μαθητής της Γ’ Λυκείου με τις πανελλαδικές εξατάσεις μάλιστα να έπονται, όμως ο ίδιος αποτελεί ζωντανό παραδειγμα ότι όλα γίνονται όταν υπάρχει θέληση. Επιδίωξή του είναι να περάσει σε μια σχολή όπως Γυμναστική Ακαδημία ή Διοίκηση Επιχειρήσεων, αλλά αυτό που έχει κυρίως στο μυαλό του είναι να γίνει επαγγελματίας μπασκετμπολίστας….
«Προσπαθώ κάθε μέρα για το καλύτερο. Είμαι προσηλωμένος σε αυτό το στόχο και προτιμώ να βρίσκομαι στο γήπεδο από το να κάνω άλλα πράγματα που συνηθίζουν τα περισσότερα παιδιά της ηλικίας μου. Πιστεύω ότι όταν έχεις ένα στόχο όλα τα άλλα μένουν απ’ έξω και μένεις σταθερός σε αυτόν, προσβλέποντας σε κάτι καλύτερο στο μέλλον.
Η κατάκτηση του φετινού τίτλου του πρωταθλητή ήταν η μεγαλύτερη μέχρι τώρα επιτυχία μου, αλλά αν θέλεις να πετύχεις πρέπει κάθε φορά ο πήχης να ανεβαίνει»… είναι το μοτό ζωής και μαζί το μήνυμα του Γ. Καραγιαννίδη… 

Της Χριστίνας Ελευθεράκη