Πρωτάθλημα και άνοδος στη Γ’ Εθνική για την Καλαμάτα ’80! (φωτογραφίες)


Κέρδισε τον Σπαρτιατικό στην Τέντα με 59-52 στον τελικό της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ
 
Οι προσπάθειες, αλλά και η υπεροχή μιας ολόκληρης χρονιάς, έφτασαν χθες το βράδυ στην κορύφωσή τους για την ανδρική ομάδα μπάσκετ της Καλαμάτας ’80, η οποία πανηγύρισε την κατάκτηση του τίτλου της Α’ ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ και μαζί την άνοδο στην Γ’ Εθνική. Το νεανικό σύνολο του Αλέξη Κορογώνα δεν απογοήτευσε ούτε αυτή τη φορά τον φίλαθλο κόσμο –περίπου 800 άτομα βρέθηκαν στις κερκίδες της Τέντας- κερδίζοντας στον 3ο και τελευταίο τελικό τον Σπαρτιατικό με 59-52. Είχε προηγηθεί την περασμένη Τετάρτη η ισοφάριση από τους Λάκωνες και ακριβώς μια εβδομάδα πριν η πρώτη νίκη του ΑΟΚ ’80 στα πλέι οφ, ενώ οι δύο ομάδες είχαν από μια νίκη στην έδρα τους στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, με την τοπική μας ομάδα να έχει όμως εξασφαλίσει το πολύτιμο πλεονέκτημα έδρας στην ισοβαθμία χάρις στην καλύτερη διαφορά πόντων στα μεταξύ τους παιχνίδια.
Ο χθεσινός τελικός ήταν αντάξιος των προσδοκιών προσφέροντας θέαμα και αγωνία, με …γλυκό φινάλε για την Καλαμάτα ’80, που μάλιστα αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία καθώς ήρθε μετά από ανατροπή.
Ο Σπαρτιατικός ξεκίνησε καλύτερα στο παιχνίδι και χάρις στην ευστοχία των παικτών του στα τρίποντα (5/8!) έχτισε μια διαφορά 12-19 στο πρώτο 10λεπτο. Οι γηπεδούχοι βελτιώθηκαν όμως στη δευτερη περίοδο ροκανίζοντας τη διαφορά και περνώντας ακόμη και μπροστά στο σκορ, όμως το ημίχρονο βρήκε και πάλι τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 29-30.
Το σκηνικό όμως άλλαξε στο δευτερο μέρος του παιχνιδιού, με την Καλαμάτα ’80 να επιβάλλει το ρυθμό της και να κάνει αυτό που έδειξε πως ξέρει πολύ καλά όλη τη χρονιά: άμυνα! Κρατώντας τους Λάκωνες χαμηλά στο σκορ η ομάδα του κ. Κορογώνα πήρε και διατήρησε το προβάδισμα μέχρι το τέλος. Το 3ο δεκάλεπτο έληξε 47-43, ενώ στο τελευταίο παρ’ ότι ο Σπαρτιατικός πλησίασε 53-51 περίπου ενάμισι λεπτό πριν την εκπνοή το ταμπλό πάγωσε στο 59-52 δίνοντας το σύνθημα για ξέφρενα πανηγύρια…
Πολύ καλή ήταν η διαιτησία των κορυφαίων διαιτητών της ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ Αντώνη Κυριακόπουλου και Γιάννη Κυριακόπουλου.
Τα 10λεπτα: 12-19, 29-30, 47-43, 59-52.
ΚΑΛΑΜΑΤΑ ’80 (Κορογώνας): Γεωργουλάκος 3, Φραγγεας, Γκιουρτζίδης 2, Μαθιόπουλος 9, Κοντόπουλος 10 (1), Βούλγαρης 5, Αναγνωστόπουλος, Μέντης 3 (1), Κατσαρέας 5, Καραγιαννίδης 22 (3).
ΣΠΑΡΤΙΑΤΙΚΟΣ (Βερβαινιώτης): Θεοδωρόπουλος 7 (1), Μπούσι 14 (2), Γούναρης, Κάτσαρης 12 (1), Σπυράκος 7 (1), Σταθάκος 6, Παπαδάκος 1, Ρεκουνιώτης 5 (1), Αναγνωστάκος. 

Φωτογραφίες: Στασινός Μουτσούλας