«Πυρ ομαδόν» από Τατούλη και Νέα Δημοκρατία κατά Καμμένου

«Πυρ ομαδόν» από Τατούλη και Νέα Δημοκρατία κατά Καμμένου

Συνεχίζονται οι αντιδράσεις για τις δηλώσεις Καμμένου
 
Απάντηση από Τατούλη, Λαμπρόπουλο, Χρυσομμάλη, Κυριακοπούλου, Σκλήκα και Μπούζα
 
Συνεχίστηκαν και χθες οι αντιδράσεις για τα όσα δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, κατά του μητροπολίτη Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου, όσον αφορά στο στρατόπεδο Καλαμάτας, αλλά και για το διαφαινόμενο κλείσιμό του:
 
Π. Τατούλης: «Άμεσα να ανασκευάσει τις απαξιωτικές δηλώσεις για το μητροπολίτη»
«Ο κ. υπουργός θα έπρεπε να σεβαστεί τόσο τη θεσμική του θέση ευθύνης όσο και τους συνταγματικά διακριτούς ρόλους Εκκλησίας και Πολιτείας. Οι αναφορές του στο μητροπολίτη Μεσσηνίας είναι τουλάχιστον απαξιωτικές και θα έπρεπε ήδη να τις είχε ανασκευάσει δημόσια. Θα έπρεπε να έχει αντιληφθεί ότι από τη θεσμική του θέση εκπροσωπεί την Πολιτεία, η οποία σε καμία περίπτωση δεν επιδιώκει να εδραιώσει τέτοιους είδους σχέσεις με την Εκκλησία.
Στη δύσκολη αυτή χρονική περίοδο για τη χώρα η επίδειξη υπευθυνότητας και σύνεσης αποτελεί δείγμα πολιτικού ήθους και ενδυναμώνει την κοινωνική συνοχή μιας κοινωνίας σε δεινή θέση.
Με τη στάση του ο κ. Καμμένος απομειώνει το κύρος του αξιώματος που καλείται να υπηρετήσει, ειδικά σε μια περίοδο που, για εθνικούς λόγους, θα έπρεπε να επιδιώκει την ενίσχυσή του.
Απ’ την άλλη πλευρά, σε ό,τι αφορά το ενδεχόμενο κλεισίματος του ιστορικού 9ου Συντάγματος Πεζικού, η Περιφέρεια Πελοποννήσου παραμένει ακλόνητα πιστή στη δέσμευσή της για ενίσχυση των δομών και υποδομών της, ώστε να ενδυναμώνει την τοπική της οικονομία.
Σε ανάλογες προσπάθειες και πάλι η Περιφερειακή Αρχή μπήκε μπροστά, υποστηριζόμενη τόσο από το Δήμο Καλαμάτας όσο και από τους υπόλοιπους φορείς και συλλογικότητες της Μεσσηνίας και της Νότιας Ελλάδας, και απέτρεψε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
Καλούμε όλους τους αυτοδιοικητικούς φορείς, τους θεσμούς και τους πολίτες να πολλαπλασιάσουν τη φωνή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, καθώς οποιαδήποτε άλλη συζήτηση δεν κρύβει τίποτε άλλο παρά μικροπολιτικές σκοπιμότητες».
 
Γ. Λαμπρόπουλος: «Η ώρα της τιμωρίας δε θα αργήσει»
«Τις τελευταίες ημέρες επιβεβαιώθηκαν από τα πλέον επίσημα χείλη οι φόβοι μας για το κλείσιμο του 9ου Σ.Π που εδρεύει στην πόλη μας.
Τα επιχειρήματα για το κλείσιμο είναι ψεύτικα.
-Οι δήθεν οικονομικοί λόγοι που επικαλούνται δεν ευσταθούν, διότι το στρατόπεδο είναι καινούργιο και έχει μικρό κόστος συντήρησης
-Οι λόγοι γενικότερης αναδιάρθρωσης, που επίσης επικαλούνται, ούτε αυτοί ισχύουν, διότι παραμένουν τα Κέντρα Νεοσυλλέκτων στον Αυλώνα Αττικής και στη Θήβα και επιπρόσθετα δημιουργούνται άλλα στη Λάρισα, την Ξάνθη και την Κρήτη.
Εκτός και αν θεωρούν τα παραπάνω στρατόπεδα ως ευρισκόμενα στα σύνορα.
-Αυτό που, επίσης, γράφεται για παρουσίαση των νεοσυλλέκτων κατευθείαν σε μονάδες των συνόρων, αν αληθεύει, δοκιμάστηκε πιλοτικά το 2005, απέτυχε και δεν προχώρησε.
-Αντίθετα, πάντοτε και παντού τα Κέντρα Νεοσυλλέκτων βρίσκονται στα μετόπισθεν, όπου εκεί παίρνουν οι νεοσύλλεκτοι τη βασική τους εκπαίδευση και, αφού ορκιστούν, προωθούνται στα σύνορα σε περιόδους τόσο ειρήνης όσο και πολέμου.
Επιπρόσθετα, το στρατόπεδο της Καλαμάτας μπορεί να συγκεντρώσει όλη την Πελοπόννησο, επειδή είναι καινούργιο, και σε συνδυασμό με τις άριστες κλιματολογικές συνθήκες θα παρέχει την καλύτερη διαβίωση και εκπαίδευση στους νέους μας.
Το 9ο Σύνταγμα, που έχει γράψει ξεχωριστή ιστορία στους αγώνες του έθνους και που έχει στηρίξει οικονομικά την Καλαμάτα και το νομό, κλείνει πλέον με απόφαση των κ.κ. Τσίπρα και Καμμένου.
Σε όποιον είναι αντίθετος και υψώνει φωνή διαμαρτυρίας του απαντούν με λάσπη, όπως συνέβη με το μητροπολίτη μας κ.κ. Χρυσόστομο.
Οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος, αφού δεν προχώρησαν τα έργα που αφορούν στο νομό μας και δεν υπάρχει καμιά εξέλιξη για τους δρόμους Καλαμάτα – Ριζόμυλος – Πύλος – Μεθώνη και Τσακώνα – Καλό Νερό, τώρα κλείνουν και το στρατόπεδο.
Οι Μεσσήνιοι, που τους έδωσαν στην παρούσα Βουλή, τρεις βουλευτές, δεν ξεχνούν. Η ώρα της τιμωρίας δε θα αργήσει».
 
 
Μ. Χρυσομάλλης: «Και κομπλεξικός (απέναντι στο Σαμαρά) και θεομπαίχτης (απέναντι στο μητροπολίτη)»
«Δυστυχώς, για άλλη μια φορά, οι Μεσσήνιοι ζουν το θέατρο του παραλόγου, με πρωταγωνιστή τον ανεκδιήγητο υπουργό Άμυνας κ. Καμμένο. Πάλι ο κ. Καμμένος σε τηλεοπτική εκπομπή μίλησε για το κλείσιμο του στρατοπέδου της Καλαμάτας, επικαλούμενος για άλλη μια φορά γελοίους λόγους, όπως ότι το στρατόπεδο εξυπηρετεί ρουσφέτια. Αν είναι έτσι, γιατί δεν κλείνετε και την 120 ΠΕΑ, κε Καμμένε;
Είναι γνωστό ότι δεν υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι που να δικαιολογούν το κλείσιμο του στρατοπέδου της Καλαμάτας. Αντίθετα, υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι που το κατατάσσουν στα καλύτερα στρατόπεδα της χώρας ως Κέντρο Νεοσυλλέκτων, γιατί έχει άριστες κλιματολογικές συνθήκες, είναι καινούργιο, γιατί είναι πρόσφατα ανακαινισμένο, έχει μικρό κόστος συντήρησης και βρίσκεται στα μετόπισθεν, όπως όλα τα κέντρα νεοσυλλέκτων. Συνεπώς, όχι απλά δεν πρέπει να κλείσει, αλλά μάλλον να διευρυνθεί η λειτουργία του ακόμα παραπάνω πρέπει.
Παρ’ όλα αυτά και το 2015 και το 2016 και σήμερα, είμαστε θεατές στο ίδιο έργο. Ο κ. Καμμένος να αφήνει υπονοούμενα για το κλείσιμο του στρατοπέδου, η τοπική κοινωνία να ανησυχεί και να αντιτίθεται σε αυτό το ενδεχόμενο και ο δήμαρχος Καλαμάτας να προσφεύγει στον κ. Καμμένο για να τον διαβεβαιώνει ο τελευταίος ότι το στρατόπεδο θα παραμείνει. Τρία χρόνια τώρα ο ίδιος εμπαιγμός και η ίδια κοροϊδία για τους Μεσσήνιους. Τρία χρόνια τώρα ο ίδιος παραλογισμός.
Θα πρότεινα, όπως εμπαίζει και κοροϊδεύει έτσι τους Καλαματιανούς ο κ. Καμμένος δια μέσου των ψεύτικων υποσχέσεων που δίνει στο δήμαρχο τρία χρόνια τώρα, να τον ανακηρύξει ο τελευταίος ανεπιθύμητο πρόσωπο στην πόλη, για να σταματήσει αυτός ο εμπαιγμός.
Όσον αφορά στους βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας που ήδη έχουν εκφραστεί υπέρ του κλεισίματος του στρατοπέδου, μετά και την ψηφοφορία του 4ου Μνημονίου έγινε ξεκάθαρο ότι αυτά τα ανθρωπάκια, προκειμένου να κρατήσουν το μισθό και την καρέκλα τους, θα κάνουν τα πάντα. Θα φτάσουν, όπως και έγινε, να χειροκροτούν μέχρι και αυτόν που λοιδορεί το μητροπολίτη τους.
Δε θα σχολιάσω, φυσικά, τις επιθέσεις του κ. Καμμένου στον πρώην πρωθυπουργό, κ. Αντώνη Σαμαρά, γιατί είναι γνωστό το “κόμπλεξ” που τον διακατέχει προς αυτόν. Όσον αφορά στην επίθεση που έκανε ο δήθεν θεοσεβούμενος κ. Καμμένος προς τον ποιμενάρχη Μεσσηνίας, έγινε ξεκάθαρο ότι: Ο κ. Καμμένος, πέρα από μέγιστος πολιτικός ψεύτης και απατεώνας, μεταλλάχθηκε επίσης σε αριστερό και θεομπαίχτη. Το πολιτικό του τέλος προμηνύεται πολύ άσχημο. Η Νέμεσις πλησιάζει».
 
Νατάσσα Κυριακοπούλου: «Ντροπή. Η ώρα της τιμωρίας πλησιάζει»
 «Είναι πραγματικά ντροπή για έναν υπουργό Εθνικής Άμυνας, που το καθήκον του είναι να μάχεται να βρει τρόπους να προασπίσει και να σώσει τη χώρα του, αντ’ αυτού να ψηφίζει μαζί με άλλους 152 ομοίους του μνημόνια και μέτρα που την αφανίζουν και παραδίδουν με επαχθείς όρους την κυριαρχία της.
Σαν να μην έφτανε αυτό, να το γλεντάει και από πάνω στο πάρτυ των γενεθλίων του μετά μουσικής από την ορχήστρα του Στρατού και τραγουδώντας με φίλο του, λαϊκό βάρδο.
Ο κ. Καμμένος υποτιμά τη νοημοσύνη του μεσσηνιακού λαού και τις μέρες που συζητείται στη Βουλή το 4ο και χειρότερο μνημόνιο, που έφερε η δική του κυβέρνηση στην Ελλάδα, αυτός προσπαθώντας να αποπροσανατολίσει τον κόσμο από τα προβλήματά του, ρίχνει την μπάλα στην εξέδρα, λέγοντας σε τηλεοπτική εκπομπή ότι θα κλείσει τα Κέντρα Νεοσυλλέκτων κι ας στεναχωρηθεί ο δήμαρχος, που έχει μάθει στο ρουσφέτι κι ας στεναχωρηθεί ο μητροπολίτης Μεσσηνίας, που επιτίθεται στον υπουργό, γιατί αυτός δεν του πραγματοποιεί τα τετράδια ρουσφετιών που του στέλνει.
Έλεος! Έχουμε καταλάβει όλοι πια την απέχθεια του κ. Καμμένου για τη Μεσσηνία μας και γνωρίζουμε όλοι το λόγο. Είναι το κόμπλεξ που έχει απέναντι στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Πλέον ο δήθεν θεοσεβούμενος κ. Καμμένος έβαλε στο στόχαστρό του και το μητροπολίτη Μεσσηνίας. Απλά ντροπή. Η ώρα της τιμωρίας πλησιάζει».

Αντωνία Μπούζα: «Επιλέγει το δρόμοτης λάσπης και της σπίλωσης»
«Συνεχή είναι τα πλήγματα και η αναταραχή στην ελληνική κοινωνία. Με αφορμή την απόφαση αναδιάταξης των στρατοπέδων στη χώρα μας, διαφαίνεται πως πρόκειται για άστοχη πολιτική απόφαση, που εκ των χρόνιων παλινωδιών δεν παραπέμπει σε κάποιο συνολικό κοστολογημένο σχεδιασμό, παρά σε απόφαση του γονάτου, ενώ διέφανησαν εμμονές και εμπάθειες που προβληματίζουν.
Ο κ. Καμμένος στην επιχειρηματολογία του για τη δυσμενή εξέλιξη της υπόθεσης του ιστορικού στρατοπέδου Καλαμάτας, όπου ανατρέπονται πρόσφατες καθησυχαστικές διαβεβαιώσεις περί παραμονής και συνέχισης της λειτουργίας του, κατά την προσφιλή του τακτική επιλέγει το δρόμο της λάσπης και της σπίλωσης, προκειμένου να αποπροσανατολίσει την κοινωνία και να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα.
Η ατυχής ανάμειξη στην παράδοξη επιχειρηματολογία του κ. Καμμένου του άξιου ποιμενάρχη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, διατρανώνει πως στη χώρα μας ο πολιτικός πολιτισμός και η σοβαρότητα αποτελούν οριστικά παρελθόν και στο βωμό της απόσεισης ευθυνών και παραπληροφόρησης, δυστυχώς, όλα γίνονται πλέον!».
 
 
Αγγελική Σκλήκα: «Ο υπουργός βάλλει κατά της Μεσσηνίας ολόκληρης»
«Σε μια χρονική περίοδο που η χώρα ζει δραματικές ώρες και βιώνει γεγονότα που υποθηκεύουν το μέλλον, όχι μόνο των παιδιών μας, αλλά και των επερχόμενων γενεών, δυστυχώς αυτοί που κρατάνε την τύχη του Έθνους στα χέρια τους προσπαθούν να επιβεβαιώσουν το κλίμα ανασφάλειας που τους διακατέχει, αλλά και να ρίξουν ευθύνες σε πρόσωπα που δίνουν τη δική τους μαρτυρία και το δικό τους στίγμα στην κοινωνία.
Με θλίψη παρακολουθήσαμε την εκπομπή “Αυτοψία” της περασμένης Τρίτης και είδαμε τον υπουργό Εθνικής Αμύνης, Πάνο Καμμένο, ως άλλον «πλανητάρχη» τύπου Τραμπ, ως άλλον “Σουλτάνο” τύπου Ερντογάν, σε ένα υπερπολυτελές γραφείο (!!!), να βάλλει κατά του συντοπίτη μας και βουλευτή του νομού μας, του π. προέδρου του κόμματός μας και του ανθρώπου που ως πρωθυπουργός έβαλε τα ιδανικά και το μέλλον του έθνους πάνω από το οποιοδήποτε συμφέρον και πάνω από τη θέση του, του Αντώνη Σαμαρά.
Και ως εδώ θα μπορούσαμε να δεχθούμε την αήθη αυτή επίθεση ως μια δήθεν “πολιτική” θέση. Όμως, βλέποντας την ακόμη πιο αήθη επίθεση του υπουργού κατά του πνευματικού μας πατέρα και ηγέτη, μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, δεν μπορούμε παρά να είμαστε βέβαιοι πως ο υπουργός δε βάλλει μόνο κατά των προσώπων, αλλά τελικά βάλλει κατά της Μεσσηνίας ολόκληρης.
Ως μέλη της Νέας Δημοκρατίας και ως πολίτες αυτής της τοπικής κοινωνίας εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας και τη μη ανοχή μας σε τέτοιου είδους “πολιτικές” απόψεις και θέσεις».