H ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Μεσσηνίας για τη γιορτή της μητέρας

H ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Μεσσηνίας για τη γιορτή της μητέρας

Μητέρα! Μια έννοια χωρίς εθνικότητα, μια λέξη χωρίς χρονολογία! Ένα πανανθρώπινο σύμβολο! Συγκαταλέγεται ανάμεσα στα ιερά και τα όσια, είναι σύμβολο ενότητας, αγάπης, συμπάθειας και συγνώμης.
Το σημαντικότερο στοιχείο για την ανθρωπότητα είναι η οικογένεια και μέσα σ’ αυτήν την πρώτη θέση κατέχει η μητέρα, η δημιουργός της κοινωνίας, η πλάστρα της ζωής. Η μητέρα διαπλάθει το χαρακτήρα και την προσωπικότητα του παιδιού της και το στηρίζει σε όλη του τη ζωή. Είναι αυτή που παρακολουθεί βήμα-βήμα την πορεία του και το προστατεύει σε κάθε κίνδυνο ή δυσκολία. Η δεύτερη Κυριακή του Μάη, έχει επικρατήσει διεθνώς ως η ημέρα για την παγκόσμια αναγνώριση της ιερής αποστολής της μητέρας και της κοινωνικής της  προσφοράς.
Αυτή η ημέρα όμως δεν είναι μόνο ημέρα γιορτής. Είναι και μία ημέρα προβληματισμού. Κάθε μητέρα χρειάζεται συμπαράσταση, κατανόηση και βοήθεια από όλους τους κοινωνικούς και πολιτικούς φορείς, ώστε να μπορέσει να επιτελέσει με επιτυχία την ύψιστη αποστολή της.
Η πρόκληση για τη σύγχρονη γυναίκα, τη σύγχρονη μητέρα, είναι πώς θα συνδυάσει μια ισορροπημένη σχέση ανάμεσα στον παραδοσιακό της ρόλο και στην  επαγγελματική της αποκατάσταση και ανέλιξη. Το δημογραφικό πρόβλημα στη χώρα μας έχει ήδη προσλάβει ανησυχητικές κοινωνικές και εθνικές διαστάσεις. Η Ελλάδα έχει έναν από τους υψηλότερους δείκτες υπογεννητικότητας στην Ευρώπη. Την ίδια στιγμή, όλοι γνωρίζουμε ότι οι εργαζόμενοι γονείς αναθέτουν σε κάποια ξένη γυναίκα την ανατροφή των παιδιών τους, με ανυπολόγιστες συνέπειες τόσο για την ανατροφή όσο και για τον μετέπειτα ψυχισμό τους.
Η πολιτεία έχει υποχρέωση να αναλάβει περισσότερες δράσεις για την στήριξη της μητέρας. Πρέπει να υπάρξει ουσιαστική στήριξη του διπλού ρόλου γυναίκας – μητέρας με δέσμη μέτρων στήριξης αυτού του ρόλου στους χώρους εργασίας, με την παροχή της αναγκαίας πρόνοιας σε ουσιαστικά θέματα μητρότητας. Ακόμα πρέπει να υπάρξει ιδιαίτερη μέριμνα για τις μητέρες παιδιών με ειδικές ανάγκες αλλά και τις μητέρες των παιδιών προσφύγων.
Έχουμε όλοι μας την υποχρέωση, να αγκαλιάσουμε και να βοηθήσουμε την κάθε μητέρα στο έργο και την αποστολή της!

Χρόνια Πολλά σε όλες τις μητέρες !