Εκδήλωση με θέμα: «Από την ΟΚΝΕ στην ΚΝΕ»

Εκδήλωση με θέμα: «Από την ΟΚΝΕ στην ΚΝΕ»

Οι οργανώσεις της ΚΝΕ στην Καλαμάτα διοργανώνουν εκδήλωση με θέμα «Από την ΟΚΝΕ στην ΚΝΕ, πρωτοπόρα νεολαία του ΚΚΕ στην πάλη ενάντια στο σύστημα της εκμετάλλευσης, των πολέμων και της φτώχειας!» απόψε στις 7.30 στον Πολυχώρο Δημιουργίας της ΚΝΕ «Μικρόβιο – Γιώργος Βουβαλέας».
Η εκδήλωση, όπως λένε οι διοργανωτές, είναι ενταγμένη στην προετοιμασία του 26ου Αντιιμπεριαλιστικού Διημέρου της ΚΝΕ, που θα πραγματοποιηθεί στις 8-9 Ιουλίου στα Γιάννενα και είναι αφιερωμένο στη συμπλήρωση 95 χρόνων από την ίδρυση της ηρωικής Ομοσπονδίας Κομμουνιστικών Νεολαιών (ΟΚΝΕ), στα χιλιάδες μέλη και στελέχη που βγήκαν από τα σπλάχνα της.
Η εκδήλωση περιλαμβάνει προβολή βίντεο με θέμα την ηρωική πορεία και τα ιστορικά συμπεράσματα από τη δράση της ΟΚΝΕ και συζήτηση με τη Χρύσα Καροπούλου, γραμματέα του Τομεακού Συμβουλίου Μεσσηνίας της ΚΝΕ.
Στο χώρο της εκδήλωσης θα λειτουργήσει βιβλιοπωλείο της «Σύγχρονης Εποχής», όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να προμηθευτούν την πρόσφατη επανέκδοση που επιμελήθηκε το Κεντρικό Συμβούλιο της ΚΝΕ του βιβλίου «Οι αναμνήσεις από τη ζωή της ΟΚΝΕ» που γράφτηκαν από την Αύρα Παρτσαλίδου το 1965, όσο ήταν κρατούμενη στις Φυλακές Αβέρωφ.
 
Εκδρομή στη Μεθώνη
Επόμενη εκδήλωση της ΚΝΕ είναι στις 27 Ιουνίου, οπότε ο Πολυχώρος Δημιουργίας διοργανώνει εκδρομή στη Μεθώνη. Στο πλαίσιο αυτό θα γίνει και στάση στο Κάστρο Πύλου, όπου τη δεκαετία του ’30 λειτουργούσαν φυλακές στις οποίες εκτοπίστηκαν δεκάδες μέλη και στελέχη του ΚΚΕ και της ΟΚΝΕ.
Η αναχώρηση θα γίνει από την πλατεία Υπαπαντής στις 8.30 το πρωί και όσοι ενδιαφέρονται, μπορούν να επικοινωνήσουν με το 6955768927.