«Κεφάλι» Μπόμπολα για τα σκουπίδια στη Μαραθόλακκα

«Κεφάλι» Μπόμπολα για  τα σκουπίδια στη Μαραθόλακκα

Ένα από τα σημαντικότερα θέματα στη σημερινή συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Καλαμάτας είναι η απόφαση επί του πρακτικού της επιτροπής διενέργειας διεθνούς ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την «Λειτουργία κινητής μονάδας επεξεργασίας ΑΣΑ».
Από τη διαδικασία προκύπτει πως η εταιρεία του Λεωνίδα Μπόμπολα “Ηλέκτωρ” είναι αυτή που κατέθεσε την καλύτερη πρόταση για έργο συνολικού προϋπολογισμού 6.249.000 ευρώ με διάρκεια τριών χρόνων.

Η σύμβαση
Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 4.166.400 ευρώ για τα επόμενα δύο χρόνια με δυνατότητα μονοετούς παράτασης με προϋπολογισμό 2.083.000 ευρώ. Συνολικά ο προϋπολογισμός του έργου φτάνει τα 6.249.000 ευρώ.
Αντικείμενο της σύμβασης είναι η επεξεργασία των σύμμεικτων απορριμμάτων του Δήμου Καλαμάτας(στη Μαραθόλακκα), τα οποία υπολογίζονται σε 28.000 τόνους ετησίως, μέσω κινητής μονάδας επεξεργασίας απορριμμάτων που θα περιλαμβάνει τεμαχισμό, μηχανική διαλογή, χειροδιαλογή, δεματοποίηση του υπολείμματος, διάθεση των ανακυκλώσιμων, κομποστοποίηση του οργανικού κλάσματος. Επισημαίνεται ότι εάν, εν τω μεταξύ, ολοκληρωθεί η διαδικασία σύναψης της σύμβασης για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, η οποία βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, και καταστεί δυνατή η υποδοχή των απορριμμάτων από τις κεντρικές μονάδες διαχείρισης, η σύμβαση που θα συναφθεί ως αποτέλεσμα του διαγωνισμού θα λυθεί αζημίως για το Δήμο Καλαμάτας.
Α.Π.