Παρουσία Κατρούγκαλου η Κυπαρισσία τίμησε την Πεντηκοστή και το Άγιο Πνεύμα! (φωτογραφίες)

Παρουσία Κατρούγκαλου η Κυπαρισσία τίμησε την Πεντηκοστή και το Άγιο Πνεύμα! (φωτογραφίες)

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών και βουλευτή Μεσσηνίας, Γιώργου Κατρούγκαλου, η Κυπαρισσία τίμησε την Πεντηκοστή και το Άγιο Πνεύμα!
Επίκεντρο των θρησκευτικών τελετών ήταν ο Ιστορικός Ιερός Ναός της Αγίας Τριάδος στην Πάνω (Παλιά) Πόλη όπου χθες τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Γονυκλισίας μετά Θείου κηρύγματος και αρτοκλασίας, χοροστατούντος  του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου, ενώ σήμερα το πρωί τελέστηκε Όρθρος και Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Μητροπολίτη κ. Χρυσοστόμου, μετά  Θείου κηρύγματος.
Μετά την προσέλευση των επισήμων, έγινε η εκκίνηση Λιτάνευσης  της Ιεράς Εικόνος από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος με κατάληξη στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως.
Τη Λιτανεία συνόδευσαν η Φιλαρμονική της Κυπαρισσίας, μαθητές και πιστοί. Πολιτικοί και αυτοδιοικητικοί που συμμετείχαν στις θρησκευτικές τελετές ήταν προβληματισμένοι για τη σημερινή κατάσταση στη χώρα μας, αλλά ταυτόχρονα και αισιόδοξοι ότι, τελικά, θα έρθει η πολυπόθητη ανάκαμψη και ανάπτυξη, ενώ για την Κυπαρισσία και την Τριφυλία επεσήμαναν τις δυνατότητες και το έμψυχο δυναμικό που διαθέτουν για αναπτυξιακή προοπτική!
Στις θρησκευτικές τελετές κι εκδηλώσεις διακρίναμε, μεταξύ άλλων, τον οικοδεσπότη δήμαρχο Τριφυλίας, Παναγιώτη Κατσίβελα, τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Πέτρο Τατούλη, τον πρώην ΥΦΕΘΑ, Γιάννη Λαμπρόπουλο, τον Αντιπεριφερειάρχη, Περικλή Μαντά, τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, Αιμιλιανό Σεκλό, τον πρώην δήμαρχο Τριφυλίας, Κώστα Κόλλια, τον πρώην δήμαρχο Κυπαρισσίας, Ηλία Τσίγγανο, τον επικεφαλής της Δημοκρατικής Πελοποννησιακής Συνεργασίας, Παναγιώτη Αλευρά, τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Τριφυλίας, Στάθη Ανδρινόπουλο, την επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Τριφυλίας, Ιωάννα Μαραβελή, τον επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας στο Δ.Σ. Μεσσηνίας και πρώην βουλευτή, Δημήτρη Σαμπαζιώτη, τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας και δημοτικό σύμβουλο Τριφυλίας, Ζαχαρία Κανελλόπουλο, τον αναπληρωτή διοικητή του νοσοκομείου Κυπαρισσίας, Παναγιώτη Μπασάκο, την πρόεδρο της Δ.Κ. Κυπαρισσίας, Σταματία Αλεξοπούλου, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑ Τριφυλίας, Παναγιώτη Γυφτάκη.
Από το δήμο Τριφυλίας προσφέρθηκε κέρασμα με μπουφέ, από το κέτερινγκ “Μελιστάλαχτον – Χρόνης και Ευθυμία”, στο Δημοτικό Μέγαρο Κυπαρισσίας. Σε δηλώσεις του, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και βουλευτής Μεσσηνίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, επεσήμανε ότι, «Μέσα σε τρεις μέρες είναι η δεύτερη φορά που είμαι στην Κυπαρισσία και, νομίζω ότι, έτσι πρέπει γιατι πέρα από τις κυβερνητικές ευθύνες, έχω και ευθύνες, που μάλιστα τις αντιλαμβάνομαι πρωτεύουσες, απέναντι σ’ αυτούς που μου έδωσαν την εμπιστοσύνη τους ως βουλευτή Μεσσηνίας. Ξέρετε ότι, η Κυπαρισσία έχει μεγάλο δυναμικό ανάπτυξης και μεγάλα θέματα που πρέπει να λυθούν. Από τα γενικότερα, που δεν αφορούν μόνο την Κυπαρισσία, όπως ο δρόμος Τσακώνας και Καλού Νερού, μέχρι θέματα τοπικής ανάπτυξης από την οδοποιία ως τα αναγκαία έργα που πρέπει να γίνουν στο Κάστρο.
Είναι η περίοδος τώρα που γυρίζει όλη η χώρα στην ανάπτυξη, να επιδιώξουμε ακριβώς αυτή η ανάπτυξη να είναι δίκαιη για όλους. Να μη μοιραστεί από νέο πλούτο που θα παραχθεί, στους λιγότερους. Προσπαθούμε, λοιπόν, και στην Ευρώπη για το καλύτερο δυνατό. Τώρα που ανταποκρίθηκε η χώρας στις υποχρεώσεις της, περιμένουμε κι απ’ τους εταίρους μας να κάνουν το ίδιο. Είναι, όμως, δική μας ευθύνη να φτιάξουμε ένα νέο παραγωγικό μοντέλο για τη χώρα μας που δε θα βασίζεται στα δανεικά, ούτε μόνο στη δημόσια και την ιδιωτική κατανάλωση. Αυτό είναι ένα μεγάλο στοίχημα που πρέπει να το κερδίσουμε όλοι μαζί». Από την πλευρά του, ο Περιφερειάρχης, Πέτρος Τατούλης, εκτός από ευχές για υγεία και χαρά, είπε ότι πως,
«Η Κυπαρισσία και η Τριφυλία είναι μια δυναμική περιοχή η οποία συνεχώς εξελίσσεται. Αποτελεί έναν σημαντικό, παρθένο πυλώνα στον οποίον πρέπει όλοι μας, με σοβαρότητα, να επενδύσουμε προκειμένου να βρει το δικό της το δρόμο. Πιστεύω πάρα πολύ στις δυνατότητες της Τριφυλίας και είμαι πεπεισμένος ότι τα επόμενα χρόνια, ιδιαίτερα στο δυναμισμό των Τριφυλίων εναπόκειται η ευθύνη του ν’ αναλάβουν αυτές τις πρωτοβουλίες για να πάρει τη θέση της στην ανάπτυξη!». Με τη σειρά του, ο δήμαρχος Τριφυλίας, Παναγιώτης Κατσίβελας, τόνισε ότι, «Κορυφώνονται σήμερα, ημέρα του Αγίου Πνεύματος, οι εορταστικές εκδηλώσεις που διατρέχουν το δήμο Τριφυλίας, αλλά κυρίως χτυπά η καρδιά της πρωτεύουσας του δήμου μας, της Κυπαρισσίας, και νομίζω ότι αυτές οι γιορτές δώσανε το στίγμα τους, από μόνες τους, πέρα από κάθε προσδοκία.
Οι πολίτες συμμετείχαν, οι φορείς συμμετείχαν, ο δήμος δημιουργούσε. Έτσι σήμερα, του Αγίου Πνεύματος, αφήνοντας λίγο στην άκρη τα προβλήματα τα οποία απασχολούν την κοινωνία μας, απασχολούν κι όλες τις δομές που υπάρχουν στο δήμο Τριφυλίας ας ευχηθούμε να ’ναι εόρτιος και χαρούμενο το περιβάλλον και το κλίμα και εύχομαι από βάθους καρδιάς για όλους τους πολίτες μας ό,τι καλύτερο. Εμείς θα συνεχίσουμε με όλο τον αγώνα, σε μια αρνητική περίοδο, να κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε. Ευχαριστώ τον Περιφερειάρχη, τον κ. Τατούλη, για την όλη συμβολή του, για όλη την προσφορά του και νομίζω ότι αυτές τις μέρες οφείλουμε να κάνουμε μια στάση στη δημοπράτηση του έργου της ανακατασκευής του προσήνεμου μόλου του λιμανιού μας, της Κυπαρισσίας. Ευχαριστώ τον κ. Κατρούγκαλο για τη συμμετοχή του στις εορταστικές εκδηλώσεις και να ’στε βέβαιοι στα διαλλείματα όλων των εκδηλώσεων υπάρχει πολύ μεγάλη δυνατότητα για να παρουσιάζουμε τα αιτήματα του δήμου, τις αγωνίες της κοινωνίας και αυτό ας το κρατήσετε γιατι νομίζω ότι το πνεύμα ήταν εξαιρετικό με διάθεση συνεργασίας όλων».